Зустріч клубних прессекретарів: вчитися і переймати досвід

Зустріч клубних прессекретарів: вчитися і переймати досвід

Зустрічі прессекретарів клубів Ліги останнім часом стали традиційними – двічі на рік. І у 2021 році план був виконаний: після літнього зібрання представники більшості клубів приїхали до Києва 14 грудня.

До учасників засідання звернувся президент ПФЛ Олександр Каденко, який виділив найбільш значні успіхи Ліги у осінній частині змагань, виділив найцікавіші матчі, а також розповів про співпрацю з ТК Футбол, який став офіційним мовником змагань у Першій лізі з нового сезону. Також він окреслив завдання на весняну частину, відповів на питання присутніх і вручив призи переможцям конкурсу прогнозистів. 

Представник Української асоціації футболу Владислав Терих поділився досвідом щодо ролі фахівця SMM у розвитку клубних соцмереж на прикладі соцмереж УАФ. Інструктор FIFA Віктор Дердо традиційно познайомив присутніх із нововведеннями в Правила гри IFAB та відповів на найбільш актуальні питання.

З великим інтересом прослухали присутні виступ прессекретаря національної збірної, голови Асоціації спортивних журналістів України Олександра Гливинського про непросту, але вкрай захопливу роботу у головній команді країни і комунікацію з найкращими гравцями України. А також поділився розкладом дня під час навчально-тренувальних зборів національної команди роботи медіацентру збірної. Пан Олександр відповів буквально на зливу запитань щодо роботи у різних тренерських штабах від Мирона Маркевича і Михайла Фоменка до Андрія Шевченка і нинішнього наставника Олександра Петракова.

Знаний тренер черкаського МСК Дніпро Тарас Ільницький поговорив з прессекретарями на теми підготовки до пресконференцій і роботи у флеш зонах після матчів, спілкування зі ЗМІ українською та про дрес-код тренера на матчах. Не менш цікавим був виступ представника медійників ФК Кривбас Олександра Акуленка, який розповів про підготовку до матчів і створення креативних відеороликів клубу.

Завершився захід спільним фотографуванням та обміном досвідом, як-то говорять, «без краваток». Професіональна футбольна ліга підтримує бажання наших клубів розвиватися в інформаційній царині, тож подібні зустрічі, а також допомога пресслужбам мультимедійним, статистичним, історичним матеріалом, є постійними в нашій календарній роботі.

Проведення традиційних семінарів для клубних пресслужб - ініціатива керівника пресової служби Анатолія Янголя, який започаткував низку заходів задля об'єднання та підвищення фахового рівня співробітників клубів ПФЛ в питаннях інформаційної політики, медійної грамотності та найсучасніших методів роботи клубних ресурсів. Присутні урочисто пообіцяли одне одному обов'язково зустрітися ще за пів року - коли, до речі, з ініціативи ПФЛ будуть традиційно відзначені найкращі пресслужби та лауреат у премії імені телекоментатора Сергія Панасюка.

Офіційний сайт ПФЛ

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.