Журналіст ОТБ «Галичина» побувала на тренуванні «Прикарпаття»

Журналіст ОТБ «Галичина» побувала на тренуванні «Прикарпаття»

 25 травня івано-франківське "Прикарпаття" у повному складі (гравці, тренери, адміністрація клубу), а також працівники стадіону "Рух" пройшли тестування на коронавірусну інфекцію COVID-19. Футболісти та усі представники, які так чи інакше можуть мати контакт із гравцями, здали зразки матеріалу для ПЛР-тестів. Результати дослідження стануть відомі найближчими днями.

Вперше за тривалий період карантину Команда рідного краю потренувалася у повному складі. На вівторкове заняття завітала журналіст ОТБ "Галичина" Ольга Нестерук, де поспілкувалася з голкіпером Остапом Вульчиним, головним тренером Володимиром Ковалюком та президентом клубу Василем Ольшанецьким.

Володимир Ковалюк у коментарі розповів про вихід з карантину. "Ми всією командою здали ПЛР-тести і почали повноцінний тренувальний процес, - відзначив головний тренер “Прикарпаття”. - Раніше тренувалися виключно місцеві гравці, а зараз вже приїздили хлопці з районів, адже карантин послабили. Нам потрібно готуватися, адже футболіст має тримати себе у формі. Напевно, матчі чемпіонату не гратимемо, проте у всіх є діючі контракти, тому повинні тренуватися кожного дня. На жаль, немає всіх необхідних умов для тренування, адже зараз займаємося на запасному полі. Запасне поле не такої якості, якої нам хотілося. “Центральний” стадіон бережемо, готуємо його до чемпіонату. До речі, на ньому нещодавно підстригли траву".

Наставника радує, що всі гравці відновилися після травм і розпочали тренування і розповів про плани команди. "Василь Цюцюра повернувся до основної групи, хоча і сьогодні поїхав робити контрольний знімок. Говорить, що себе добре почуває і це приємна новина. Це дуже хороший футболіст, який у нашій команді відіграє  важливу роль. Головне, щоб ніхто з футболістів не травмувався. Плануємо до 10 червня тренуватися, а потім відправляємо футболістів у відпустку на 24 дні. З липня почнемо планомірно готуватися до нового чемпіонату", - підкреслив пан Володимир.

А от за словами голкіпера "Прикарпаття" Остапа Вульчина, зараз команді дещо складно входити у повноцінний тренувальний процес. "Ми два місяці працювали за індивідуальною програмою, - говорить 28-річний воротар. - Ми займалися вдома, без м'яча, не відпрацьовували тактичні схеми, тому потрібно зараз надолужувати втрачене.  Багато працюємо над функціональним станом, пробігаємо великий кілометраж. Сьогодні пробігли 5 по 300 і помітно, що всім складно. На жаль, карантин нам зруйнував всі плани. У Туреччині провели хороший тренувальний збір, готувалися до відновлення чемпіонату. Проте, маємо те що маємо. На мою думку, на Раді ліг ПФЛ було ухвалело правильне рішення не продовжувати чемпіонат, адже футбол грається для вболівальників. Не має сенсу продовжувати змагання без глядачів. Сподіваюся, що вже у новому чемпіонаті дозволять вболівальникам відвідувати матчі".

Футболісти “Прикарпаття” повернулися до повноцінних тренувань. Напередодні, спортсмени пройшли медичний огляд та ПЛР-діагностування на COVID-19. І тільки після того всією командою вийшли на поле. Як воно повернутися в звичний режим після двомісячного відпочинку?  - дивіться у сюжеті ОТБ "Галичина".

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.