Володимир КОВАЛЮК: «Худобяк ще доведе, що він хороший нападник»

Володимир КОВАЛЮК: «Худобяк ще доведе, що він хороший нападник»

Головний тренер «Прикарпаття» не зміг керувати івано-франківською командою з лавки запасних, але на матч 7-го туру Першої ліги Володимир Ковалюк все ж приїхав в Горішні Плавні і прокоментував гру його команди з «Гірником-Спорт».

- Є величезна різниця в плані погоди між західною і східною частиною, між південною та центральною частинами країни. За такої спеки нашим футболістам було дуже важко грати. Середній вік нашої команди - 30 років і такі погодні умови дуже важкі. Ми грали в Миколаєві, і також непогано провели перший тайм і не дотерпіли в другому. Програли 0:1, і ось так само втратили перемогу з «Гірником-Спорт». Плюс дорога тисячу кілометрів, плюс спека. В таких умовах грати в футбол дуже важко. Хотів би привітати нашу команду, вони б'ються і намагаються, вони дебютанти Першої ліги, і я думаю, що кожне очко для них на вагу «золота». Мені подобається те, що наші нападники почали забивати, тому що у нас була така «суха» серія. Моменти мали, але не могли забити гол. Роман Дитко - молодий футболіст, забив два голи, і це нас дуже тішить. Ігор ще дуже багато, основна боротьба попереду.
 
- За що вас дискваліфікували, через що ви і не змогли бути присутніми на матчі?
- Через те, що дещо сказав арбітрам. Розумієте, коли дебютанти приходять в Першу лігу, судді думають, що це не команда і роблять те, що хочуть на футбольному полі. За домашню гру з «Колосом» (Ковалівка) арбітр поставив нам штрафний і судив, так би мовити, не дуже добре. Я йому висловив те, що я думаю про нього і те, як він повинен судити. Я не вживав нецензурну лексику. Я сказав, що вдома так не судять, що можна судити по грі.

Те, як працював арбітр в матчі з «Гірником-Спорт», то до нього претензій ніяких немає. Він молодець, судив все що було і в нашу сторону, і в бік господарів. Все по-чесному, була напружена боротьба. Так, ми не дотерпіли, але щоб ми пред'явили претензії чи команда «Гірник-Спорт» пред'явила претензії до арбітра. Цього не було. Побільше б таких арбітрів було б у Першій лізі, тому що завжди нам важко - командам, які вийшли з Другої ліги. І коли ще допомагають три людини в «чорному», чотирнадцять грають проти одинадцяти... За це мене і дискваліфікували. Але добре, що наша команда впоралася з грою і без моєї присутності на тренерській лаві.
 
- Чому не грав з перших хвилин Ігор Худобяк?
- У нього зараз психологічна яма, він дуже хороший бомбардир. Ігор забивав голи два роки поспіль у Другій лізі і думав, що Перша ліга - це те ж саме. Але тут все трохи інакше, тут набагато вище рівень захисників. У вас захисники гренадери, з якими дуже важко боротися. І так кожна команда має двох хороших центральних захисників. Думаю, що Худобяк набере спортивну форму і доведе всім, що він хороший нападник, і всі його голи ще попереду! Нас зараз влаштовують два нападники - Цюцюра та Дитко. Це два молоді і швидкі футболісти, які хочуть грати в футбол. У них є бажання, хоча може і менше майстерності, ніж у того ж Худобяка. Щоб грати в футбол треба ще й багато бігати.

Прес-служба ФК "Гірник-Спорт"