VBET UA Перша. «Прикарпаття-ЗСУ» - «Чернігів-ШВСМ» - 2:0. Група «Вибування». 4 тур

VBET UA Перша. «Прикарпаття-ЗСУ» - «Чернігів-ШВСМ» - 2:0. Група «Вибування». 4 тур

Черговий тур - останній у першому колі другого етапу - розпочинав матч претендентів на лідерство в утішному турнірі. ФК Чернігів у минулому турі переміг Діназ і сповна скористався осічкою буковинців у Горішніх Плавнях - повернув собі лідерство. Прикарпаття ж мінімально виграло в Полтаві. Отже, з різницею всього лише в три очка зустрічалися третя та перша команди нижньої вісімки Першої ліги.

До матчу суперники підійшли практично в оптимальних складах, навіть більше - у гостей повернувся в гру після осіннього вилучення Ментей, так що група атаки ФК Чернігів вперше стала більш-менш повносильною. Втім, на початку матчу команди не поспішали розкривати свої козирі, тож дебютний відрізок матчу суперники, які ніколи між собою не зустрічалися, провели, приглядаючись один до одного.

Краще це вийшло в Прикарпаття. Ще до перерви івано-франківці забезпечили собі комфортну перевагу в рахунку. Допомогло ефективне переведення м’яча з краю на край і класика флангової подачі. Після діагоналі від Француза Шинкаренко підключив Рудюка, на чий навіс відгукнувся Барчук. Роман ударом головою пробив так, що голкіперу не було потреби вже й стрибати - 1:0 на 18-й хвилині. Другий матч поспіль, виходячи на поле, забиває досвідчений форвард.

Господарі не спинялися на досягнутому. Коли Сираш зачепив Цюцюру далеко на своєму лівому фланзі, штрафний не виглядав чимось особливо небезпечним, але подачу Писка замкнув головою Цюцюра, так що сам постраждалий використав свою нагоду на всі 100%. Для Василя це п’ятий гол у поточному сезоні при чотирьох гольових передачах. Впродовж п’яти матчів ще із середини листопада (2:2 із Діназом) Прикарпаття не забивало більше одного м’яча за гру.

Відзначимо, що до перерви Писко мав ще більш перспективний штрафний (воротар без проблем справився з несильно надісланим м’ячем). А ФК Чернігів не міг використати свої козирі, тому що вихід від оборони в атаку перекривався, а штрафних не було - господарі добре знали про потаємну зброю «сіверян» у вигляді півзахисника Мироненка з його гарматним ударом.

І все йшло для Прикарпаття добре, гра видавалася контрольованою, проте на рівному місці зазнав пошкодження Барчук, і товариші змушені були попід руки зводити його з поля. По тому, як шкутильгав досвідчений нападник, видавалося, що заміна неминуча - так воно й трапилося (на поле вийшов півзахисник Соловйов). Побажаємо якомога швидшого видужання знаному прикарпатському бомбардиру, який тільки-но відчув смак голів.

Після перерви чернігівці на рівному місці погіршили своє становище. Невдало зіграв захист на чолі з голкіпером, його осічка змусила Шумила збивати Соловйова, і на третину з плюсом ігрового часу ФК Чернігів залишився в меншості. Небезпечний штрафний від Швеця завершився нічим - м’яч шугнув від стійки повз ворота, проте чисельна перевага залишалася з господарями, і це та перевага, яку важко було заперечити. В більшості прикарпатці грали спокійно, могли забивати Соловйов, Кузьмин і Хома, проте рахунок більше не змінювався.

Маючи по 17 очок, команди зрівнялися в турнірній таблиці, проте в Прикарпаття відтепер перевага в особистих зустрічах, отже, саме воно очолює Групу «вибування» в очікуванні завтрашніх матчів. Як мінімум, Скорук і Буковина зовсім близько за очками.

Man of the Match: Василь Цюцюра (Прикарпаття)
Забив важливий другий м’яч і заробив кілька потенційно небезпечних стандартів - непоганий матч від одного із лідерів івано-франківців. Так само заслуговують на повагу автор першого голу Барчук, хоч його й замінили рано через травму, а також Соловйов, який його гідно заробив і взяв участь у ключових моментах другого тайму.

Sport Arena

Чемпіонат України. VBET UA Перша. Група "Вибування". 4 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) - «Чернігів-ШВСМ» (Чернігів) - 2:0 (2:0)
Голи:
Барчук (18), Цюцюра (32).

Прикарпаття: Герич, Шинкаренко, Матушевський, Швець, Француз, Рудюк (Хома, 46), Тітаєвський, Борисевич (Кузьмин, 83), Писко (Попчук, 68), Цюцюра (Стаднік, 68), Барчук (Соловйов, 45). Запасні: Сердюк, Сондей, Ю.Радульський, Титов, Волошинович, Демків, Бучакчийський. 

Чернігів: Ширай, Шумило, Романченко, Зенченко, Мир.Сердюк, Кривобороденко (Бибік, 80), Мироненко (Галстян, 68), Сираш (Макаренко, 80), Мак.Сердюк, Ментей (Руденко, 89), Кулик. Запасні: Рощинський, Вересоцький, Пінчук, Койдан, Школьний. 
Попередження: Хома (53), Борисевич (80) - Галстян (87).
Вилучення: Шумило (57, позбавлення суперника очевидної гольової можливості).

28 квітня 2023 року, 13:00. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". +10 С
Арбітр: О.Титов (Донецьк). Асистенти арбітра: Р.Якимик, Н.Цмоканич (обидва - Львів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: М.Митровський (Ужгород).


 


Прикарпаття без проблем переграє Чернігів

Прикарпатці цього року ще не програвали у Першій лізі - у 3-х матчах: перемога та дві нічиї. У випадку перемоги підопічні Рипана могли наздогнати лідера групи. У гостей на цю гру було серйозне підсилення, адже до складу повернулися Кулик та Ментей. Щодо господарів, то їх тренерський штаб залишив у запасі герою протистояння з "Полтавою" Андрія Хому.

Якість газону була не найкращою, але такі реалії цьогорічної весни. Команди розпочали гру у неспішному темпі, але вже на 18-й хвилині досить несподівано господарі змогли відкрити рахунок. Шинкаренко подав з флангу, а Роман Барчук головою пробив у дальній кут - 1:0.

Після забитого м'яча продовжували грати першим номером колектив із Івано-Франківська. У гостей моментів не було, їм не вистачало агресії в центрі поля. Ще до перерви стандарт допоміг "Прикарпаттю" забити вдруге. Після подачі Писка ударом головою відзначився Цюцюра - 2:0.

Очікувалося, що після перерви заграють активніше "сіверяни", але вони продовжували помилятися. На 57-й хвилині після помилки Ширая довелося Шумило збивати суперника. Таким чином, гості залишилися у меншості. Господарі довели гру до заслуженої перемоги, яка дозволила їм наздогнати лідера.

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.