VBET UA Перша. 14 тур. «Епіцентр» - «Прикарпаття» - 2:0

VBET UA Перша. 14 тур. «Епіцентр» - «Прикарпаття» - 2:0

Епіцентр ще напередодні зняв усі питання щодо виходу в чемпіонський раунд, а от Прикарпаття повинно було грати тільки на перемогу – і ще й сподіватися, що Буковина дасть бій тернополянам (а з Чернівців ішли нерадісні новини ще з самого початку зустрічі). У першому колі Прикарпаття переграло «збірну гіпермаркетів» завдяки ранньому голу Цюцюри з пенальті, проте цього разу Нагорняк, який з тріумфом повернувся з юнацького еліт-раунду зі своєю збірною України, виставив настільки бойовий склад, що не було сумнівів – Епіцентр постарається поквитатися за ту поразку в Івано-Франківську.

До перерви точилася напружена, запекла боротьба, проте Епіцентр зумів відкрити рахунок перед перервою. Гірний підключив Беженара на лівому фланзі, чию подачу ударом головою в стрибку замкнув Руслан Буряк – 1:0 на 43-й хвилині. Другий гол у чемпіонаті для працьовитого нападника, який, здається, у кожному матчі знаходить можливість нести загрозу суперникам.

Прикарпаття тяжко гарувало на важкому, в’язкому натуральному газоні, але ще й регулярно наражалося на зворотні атаки. Так, наприкінці зустрічі Мороз після перехоплення запустив звичайну довгу передачу на Гірного, Максим з лівого флангу продерся в карний майданчик і впав у боротьбі з Борисевичем. Пенальті взявся виконати сам постраждалий, з правої ноги розвівши м’яч і воротаря – 2:0 на 88-й хвилині. Сьомий гол у сезоні для Гірного.

Власне, знаючи рахунок, з яким Нива вигравала в Чернівцях, на надіях прикарпатців щодо чемпіонського раунду можна було ставити крапку – п’яте місце. Епіцентр, як це й вирішилося ще напередодні, фінішував третім у Групі А.

Man of the match: Максим Гірний (Епіцентр)
Гол із заробленого особисто пенальті та важлива участь у першій результативній комбінації – хороший матч для лідера атак «мерчандайзерів» із Хмельниччини.

Sport Arena

Чемпіонат України. VBET UA Перша. 14 тур
«Епіцентр» (Кам'янець-Подільський) - «Прикарпаття ЗСУ» (Івано-Франківськ) - 2:0 (1:0)
Голи:
Буряк (43), Гірний (88, з пенальті)

Епіцентр: Жмурко, Григоращук, Мороз, Ничипоренко, С.Кристін (В.Кристін, 60), Глущук, Чепелюк, Шевченко (Пучковський, 86), Буряк (Стень, 60), Беженар, Гірний. 
Прикарпаття: Піцан, Борисевич, Аксьонов, Матушевський (Демків, 46), Писко (Оринчак, 62), Кузьмин, Соловйов, Тітаєвський, Бучакчийський (Дитко, 84), Рудюк (Сондей, 77), Стаднік (Барчук, 77).
Попередження: Чепелюк (29) - Матушевський (8), Борисевич (88), Демків (90+1).

27 листопада 2022 року, 12:00. Дунаївці, стадіон "Колос". +1 С
Арбітр: О.Афанасьєв (Харків). Асистенти арбітра: О.Гавеля (Кривий Ріг), Д.Кєскюла (Дніпропетровська обл.).
4-й арбітр: В.Маляр (Хмельницький). Спостерігач арбітражу: О.Шамич (Київ).


Прикарпаття поступається Епіцентру

У заключному турі вирішувалася доля четвертого місця у групі А, але у "Прикарпаття" було дуже мало шансів, щоб випередити "Ниву". Івано-франківці лише у випадку власного успіху у Дунаївцях та домашньої перемоги "Буковини" могли б обійти тернополян у турнірній таблиці. 

Проте, у цей день все було проти прикарпатців. "Нива" у паралельному матчі забила швидкий гол, а підопічні Олега Рипана й самі пропустили наприкінці першого тайму. На 88-й хвилині Гірний з пенальті встановив остаточний результат - 2:0 на користь "Епіцентру". Ще й "Нива" перемогла у Чернівцях - 3:0...

Відтак, за підсумками першого етапу чемпіонату "Прикарпаття" фінішує п'ятим у групі А і навесні 2023-го зіграє у групі "Вибування" проти чотирьох команд, які посіли 5-8 місця у групі Б, з урахуванням очок, отриманих на першому етапі.


Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.