«Ужгород» - «Прикарпаття». Анонс матчу 1-го туру

«Ужгород» - «Прикарпаття». Анонс матчу 1-го туру

У суботу, 24 липня, офіційно стартує новий футбольний сезон під егідою ПФЛ. У стартовому турі чемпіонату 2021/22 івано-франківське "Прикарпаття" зіграє на виїзді з "Ужгородом", для якого це буде дебютний поєдинок у Першій лізі. Матч відбудеться на полі місцевого стадіону "Авангард" о 19-ій годині.

У літнє міжсезоння склади обох команд зазнали суттєвих змін. "Прикарпаття" залишили 9 гравців (Конкольняк, Януш, Вацеба, Шпирка, Мелінишин, Сад, Курко, Ульянов та Андрейчук). На їхнє місце тренерський штаб, який продовжує очолювати Олег Рипан, але вже без приставки "виконувач обов’язків", запросив шістьох футболістів - Романа Толочка, Володимира Рудюка, Олега Леня, Владислава Горбаченка, Олега Матушевського та Юрія Радульського. Не виключено, що до закриття "трансферного вікна" в Івано-Франківську можуть з'явитися ще кілька новачків.

"Ужгородці", які фінішували другими у групі "А" Другої ліги, також провели значну ротацію складу. Володимира Васютика на тренерській лаві замінив Михайло Іваниця, а команду залишили четверо гравців - Цень, Минайленко, Вишневський і Майборода. Натомість поповнились закарпатці сімома виконавцями, деякі з них мають за плечима досвід виступів у Прем'єр-лізі: Василь Пиняшко, Віктор Хомченко, Олексій Січ, Вадим Мердєєв, Андрій Вискребенцев, Олександр Кобеляш і Валентин Лабатій. 

У липні суперники зіграли по п'ять контрольних матчів. Ужгородська команда не програла полтавській "Ворсклі" (3:2 і 3:3) і землякам з "Мункача", який дебютує в Другій лізі (0:0 і 1:0), а єдиної поразки зазнали від "Минаю" (0:2). Івано-франківці ж унічию не грали - дві перемоги і три мінімальні поразки. У ході підготовки "Прикарпаття" здолало "Львів" (2:1) і "Минай" (3:0), однак поступилося тернопільській "Ниві" (1:2), львівським "Карпатам" (0:1) і "Руху" (1:2).

Два роки тому "зелено-жовті" розпочали чемпіонат гостьовою перемогою над новачком Першої ліги - "Минаєм" (3:0). Тоді "перший млинець" для господарів вийшов глевким, адже за підсумками сезону 2019/20 закарпатці вибороли "золоті" медалі, завоювавши путівку в УПЛ. Як буде цього разу в Ужгороді? Запрошуємо івано-франківських вболівальників подивитися трансляцію на великому екрані і підтримати МФК "Прикарпаття"! Традиційна фан-зона вже звично діятиме на території Палацу Потоцьких (вул. Шпитальна, 3). Вхід безкоштовний.

Чемпіонат України. Перша ліга. 1 тур
«Ужгород» - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)
24 липня 2021 року. Ужгород, стадіон "Авангард" - 19:00

Арбітр: К.Заброда (Київ). Асистенти арбітра: Ю.Ковальчук, Н.Цмоканич (обидва - Львів).
4-й арбітр: Н.Дьордь (Ужгород). Спостерігач арбітражу: Е.Валенко (Львів).

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Ужгород – Прикарпаття. Дебютна гра «Ужгорода» у Першій лізі, де раніше це місто представляла команда «Закарпаття», яка в різні роки носила назви «Верховина» та «Говерла». У 2-му для себе клубі Першої ліги в статусі головного тренера дебютує Михайло Іваниця, який раніше очолював саме «Закарпаття». «Прикарпаття» обходиться без «мирових» в Чемпіонаті вже 10 ігор поспіль з 24 квітня: 4 перемоги та 6 поразок. Цікаво, що івано-франківці з 11 вересня 2020 року в гостях більше 1-го голу за матч у Першій лізі не забивають, - зазначає офіційний сайт ПФЛ
 

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.