«Суми» - «Прикарпаття». Анонс матчу 27-го туру

«Суми» - «Прикарпаття». Анонс матчу 27-го туру

У понеділок, 6 травня, івано-франківське "Прикарпаття" зіграє виїзний поєдинок в рамках 27-го туру Першої ліги. Суперником підопічних Володимира Ковалюка стане 13-а команда чемпіонату - ПФК "Суми". Гра відбудеться на стадіоні "Ювілейний" і розпочнеться о 13:00.

Найближчий суперник "зелено-жовтих" не перемагав ще з перших чисел осені - загалом вже 15 турів поспіль, за цей час 6 разів зігравши внічию, а решту 9 матчів програвши (різниця м'ячів - 9:43). У поточному сезоні "Суми" зазнали дев'яти розгромних поразок, зокрема в попередньому турі на виїзді отримали 6 "сухих" м'ячів від "Інгульця". Цікаво, що навесні у шести поспіль матчах підопічні Олега Луткова ще не забивали взагалі! Щоправда, у двох попередніх поєдинках на "Ювілейному" сумчани пропустили тільки раз, тоді як на виїзді отримали в свої ворота 16 голів у трьох іграх.

Натомість "Прикарпаття" в трьох весняних матчах забиває у гостях в середньому по два рази, при цьому продемонструвавши певну прогресію: "Колос" - 1 гол, "Рух" - два, "Агробізнес" - три. Нарешті до матчу у Сумах гості підійдуть без дискваліфікацій через перебір жовтих карток чи вилучень. Приємно, що повернувся у стрій після травми Цюцюра, але в лазареті до кінця сезону залишаються Дербах і Новак.

У першому колі в Івано-Франківську команди не виявили переможця - 1:1. На швидкий м'яч Лиховидька господарі відповіли "голом у роздягальню" від Барчука. Однак найбільше цей поєдинок запам'ятався необдуманим стрибком Квасного у суперника, через що прикарпатцям довелося догравати цей матч вдесятьох. А наприкінці гостям допомогла стійка воріт...

З того часу практично нікого з гравців не залишилося у ПФК Суми, тоді як у Команди рідного краю - один із найстабільніших та найзіграніших складів. Хоча в минулому турі івано-франківці вдома поступилося "Волині" - 1:3, насправді їхня боєздатність не викликає сумнівів. Тим цікавіше буде простежити за матчем у Сумах.

Чемпіонат України. Перша ліга. 27 тур
«Суми» (Суми) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)
6 травня 2019 року. Суми, стадіон "Ювілейний" - 13:00

Арбітр: Д.Кубряк (Одеса). Асистенти арбітра: К.Хіміченко (Київська обл.), А.Лібстер (Луганськ)
4-й арбітр: Я.Пєсоцький (Суми). Спостерігач арбітражу: С.Скрипак (Київська обл.)

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

13-а команда приймає десяту, їх розділяє відразу 11 очок. Сумчани в смузі невдач, івано-франківці піднеслися після провального старту весни, але в минулому турі отримали показовий домашній урок від Волині (1:3 вдома).

Що треба знати?
- 15 турів з перших чисел вересня не виграють в чемпіонаті ПФК Суми (6 нічиїх, 9 поразок, м'ячі 9:43), навесні вони не забили поки жодного м'яча
- Прикарпаття не дуже добре в гостях (11 очок з 27), але при цьому навесні поліпшило свої показники
- в гостях івано-франківська команда не програє з березня, коли поступилася 1:3 в Ковалівці (нічия з Рухом 2:2 і перемога в Волочиську 3:2)
- у першому колі команди зіграли внічию 1:1, той матч запам'ятався фолом в стилі карате екс-сумчанина Квасного, за який його видалили з поля

SportArena