«Прикарпаття» - «Рух». Анонс матчу 19-го туру

«Прикарпаття» - «Рух». Анонс матчу 19-го туру

У неділю, 24 листопада, івано-франківське "Прикарпаття" домашнім поєдинком з львівським "Рухом" завершить осінню частину чемпіонату Першої ліги. Уболівальники Команди рідного краю стануть свідками третього поспіль західноукраїнського дербі. Початок матчу о 14-ій годині.

У листопаді господарі стадіону "Рух" двічі мінімально поступилися на своєму полі закарпатському "Минаю" і луцькій "Волині" з однаковим рахунком 1:2. А ще прикарпатці програли на виїзді "Авангарду" (0:2), зазнавши у цьому сезоні трьох поспіль поразок. Тож у неділю у завершальній грі календарного року намагатимуться перервати цю невтішну серію, щоб піти на зимову перерву у хорошому настрої.

Натомість "Рух" у трьох останніх матчах лише одного разу переміг, вдома у подвійній більшості перегравши "Металіст 1925" (1:0). А от на виїзді підопічні Леоніда Кучука двічі поступилися - "Волині" (2:3) та "Гірнику-Спорт" (1:2) у перенесеній грі 11-го туру. Як раз посеред цього тижня "жовто-чорні" програли у Горішніх Плавнях, втративши відмінний шанс очолити турнірну таблицю.

Недільне протистояння "Прикарпаття" і "Руху" стане шостим за ліком в історії офіційних матчів цих команд. Вперше географічні сусіди познайомились один з одним у сезоні 2016/17, коли ще у Другій лізі "рухівці" двічі перемогли у гостях і вдома з рахунком 1:0. А от у наступних поєдинках у Першій лізі були зафіксовані три різні результати: гол Конкольняка приніс мінімальний успіх в Івано-Франківську (1:0), згодом у місті Лева суперники розійшлися миром 2:2. Тоді "жовто-чорні" зуміли відіграти два м'ячі, а в дебюті гри ще й Піцан парирував пенальті.

У першому колі цього сезону вже івано-франківці поступалися до перерви 0:2 після голів Кондракова та Заставного. На початку другого тайму Цюцюра відквитав один м'яч, а наприкінці поєдинку у меншості гості могли й вирвати нічию, але не пощастило Худобяку після небезпечного удару зі штрафного.

У 19-му турі точно не допоможуть своїм командам дискваліфіковані футболісти - Роман Барчук у "Прикарпаття" та Юрій Климчук у "Руху". Окрім цього, через травми у неділю не зіграють ще кілька гравців у складі обох суперників. Яким вийде чергове західноукраїнськоге дербі в Івано-Франківську? Чи зуміють господарі перервати свою програшну серію і віддячити рідним вболівальникам за палку підтримку впродовж усього року? Відповіді за ці питання дасть сам поєдинок на стадіоні "Рух".

Чемпіонат України. Перша ліга. 19 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Рух» (Львів)
24 листопада 2019 року. Івано-Франківськ, стадіон "Рух" - 14:00

Арбітр: В.Копієвський (Кропивницький). Асистенти арбітра: В.Матяш (Донецьк), М.Чертоляс (Херсон).
4-й арбітр: А.Романюк (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: О.Шамич (Київ).

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Рух приїхав на стадіон-тезку: у господарів 20 очок (11 місце на початок цього туру), у гостей - 36 (3 місце).

Що треба знати?
- Рух втратив шанс стати одноосібним лідером (поразка у перенесеному матчі в Горішніх Плавнях), а ось Прикарпаття в минулому турі пережило аналогічну поразку від Волині (1:2)
- івано-франківці зазнали трьох поспіль поразок у чемпіонаті
- в листопаді Рух ще не набрав в гостях жодного очка (поразки в Луцьку і Горішніх Плавнях)
- у цьому році Рух набрав в матчах з Прикарпаттям 4 очки з 6 можливих

Історичний баланс
У чемпіонатах і кубках України (5): +1 =1 -3, 6:4 на користь Руху
На полі Прикарпаття (2): +1 =0 -1, 1:1
З них в Першій лізі всього (3): +1 =1 -1, 4:4
На полі Прикарпаття в Першій лізі (1): +1 =0 -0, 1:0 на користь Прикарпаття

Sport Arena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.