Прикарпаття - Нива В - 1:0. Осінній футбол

Прикарпаття - Нива В - 1:0. Осінній футбол

Чемпіонат України з футболу 2017/18, Друга Ліга, 18 тур

29.10.17, м. Івано-Франківськ, стадіон Рух, 2000 глядачів

Прикарпаття - Нива-В - 1:0 (0:0)

Гол: Кузьмин, 64;

Прикарпаття: Вульчин, Громоляк, Приймак, Бочкур, Яневич, Дербах, Бойко, Веприк (Денега, 90), Конкольняк (Гуменюк, 75), Януш (Геник, 90), Дитко (Кузьмин, 55)

Нива-В (старт): Кліщук, Попов, Браславський, Маляренко, Разуваєв, Осадчий, Нгаха, Андрєєв, Гудак, Карвацький, Дмитренко 

Надії гостей багато в чому були пов'язані з важким графіком господарів. Прикарпатті якраз напередодні грало кубковий матч з Десною і зазнало поразки - стало бути, знаходилося не тільки не в кращому фізичному, а й моральному стані. До того ж, через дискваліфікацію цей тур пропускав Ігор Худобяк - а це 38 голів і 3 ассисти в 47 матчах. Такого форварда замінити дуже непросто - ми вгадали в превью, що спробує справитися з цією позицією молодий Дитко, але також залишали можливість гри без центрального нападника з акцентом на Януша або Кузьмина (про це згадаємо пізніше - привід буде).

Матч команди розпочали бадьоро, без розвідки. Перший удар в ствір належить Конкольняку, який кивком голови замикав флангову подачу - без особливих проблем для воротаря Кліщука. У гостей позначив гостроту цікавий штрафний, проте у виконуючого поїхала ступня, так що Разуваєв в падінні спрямував м'яч у небеса. Куди небезпечніше подавав з лівого краю Осадчий - але на подачу ніхто не встиг, а м'яч прошмигнув нехай і поруч зі штангою, але повз ворота.

До пори - до часу удари господарів були або неточними, або несильними. Коли Бойко після корнера виявився з м'ячем біля дальньої штанги, який жбурнув захисники заблокували його смачний удар. По-справжньому вступити в гру воротаря Кліщук довелося вже після півгодини гри. Дербах тонким пасом вивів Дитко один на один з голкіпером, але той потягнув і його удар, і спішне добивання від Яневича. Був відмінний шанс і у Веприка: перериваючи фланговий простріл, Кліщук відбив м'яч в центр, а туди набігав якраз хавбек. Ударив відразу - і направив м'яч над поперечиною.

Нулі після першого тайму більше турбували господарів, проте до замін вдалися першими гості. Дугіенко вийшов замість Осадчого в опорну зону. Втім, там прикарпатці дійсно панували - це підсумок одночасного виходу жорстких Бойко і Дербаха. Виграючи все в центрі, м'яч відразу переправляли вперед. Так, Конкольняк мав можливість зміщуватися і пробивати - ще в одному випадку це було дуже гостро.

До речі, саме з центральної зони почалася і гольова комбінація (вже після серії замін). Спершу Бойко направляв м'яч на Громоляка, потім Веприк - на Януша. Той спритно з правого краю направив м'яч в центр, де максимум зі свого шансу вичавив свіжий Кузьмин. Першим дотиком прийняв, потім одним розворотом залишив не при справах захисників і встиг проштовхнути м'яч повз воротаря з ближнього відстані - 1: 0. Перший гол Кузьмина за 11 турів з серпня місяця - і шостий в чемпіонаті.

Для Ниви-В це була дуже погана новина - команда явно заточувалася під нулівку, адже попереду у неї нічого не виходило (за годину гри до того моменту - хіба що несильний низовий удар Карвацького видали, зовсім безпечний). Так що, швидше за, Прикарпатті могло забити ще. Але Бойко після чергового кутового з забійної позиції пробив у бік від воріт. Гуменюк якимось дивом не скористався помилкою суперників на виході. А на найгостріший простріл Януша від лицьової не зреагувала ніхто з адресатів.

Лише десь хвилин за п'ять до кінця, здається, Овчар видали хльостко бив по воротах земляків - поруч з дев'яткою. Так що мінімальна перемога Прикарпаттю принесла максимальне задоволення і допомогла закріпитися на другому місці, а Нива-В втратила можливість наздогнати тернополян.

 За матеріалами sportarena.com