«Прикарпаття» - «Колос». Анонс кубкового матчу 1/16 фіналу

«Прикарпаття» - «Колос». Анонс кубкового матчу 1/16 фіналу

Після п'ятиматчевої виїзної серїі на старті сезону Команда рідного краю нарешті повертається на домашню арену! Суперником "Прикарпаття" на кубковій стадії 1/16 фіналу стане нещодавній дебютант кваліфікації Ліги Європи - прем'єрліговий "Колос" з Ковалівки. Сьогоднішня гра з вболівальниками на трибунах стадіону "Рух" розпочнеться о 17:30.

Минулого тижня підопічні Руслана Мостового зіграли два матчі у чемпіонаті. Після поразки від "Вереса" (0:3) івано-франківці зуміли здобути перше турнірне очко у Першій лізі, здобувши нічию у Києві з "Поліссям" - 1:1. Щоправда, догравали прикарпатці цей матч удев'ятьох, коли після перегляду VAR арбітр вилучив з поля Француза і Дербаха, які пропускатимуть кубкову гру. Натомість повернеться після одноматчевої дискваліфікації Мелінишин, може дебютувати і новачок Пархуць. У господарів також поки травмовані Борисевич, Конкольняк і Новак.

"Колос" за минулий тиждень також зіграв одразу два поєдинки. У Хорватії ковалівці поступилися місцевій "Рієці" лише у додатковий час (0:2) і припинили виступи у кваліфікації Ліги Європи. А вже у неділю, 27 вересня, підопічні Руслана Костишина вдома розписали нульову нічию з "Інгульцем" у 4-му турі Favbet Ліги. Наразі з сімома очками "Колос" перебуває на п'ятому місці чемпіонату УПЛ. "Біло-чорні", як і ще 10 учасників елітного дивізіону, лише вступають у боротьбу за Кубок України.

Відзначимо, що у сезоні 2018/19, за підсумками якого ковалівці вибороли путівку до Прем'єр-ліги, "Прикарпаття" двічі зустрічалося з "Колосом". У першому колі в Івано-Франківську вже на 12-й хвилині господарі залишились у меншості (арбітр вилучив Данищука), а мінімальну перемогу приніс влучний удар зі штрафного досвідченого Віталія Гавриша на 90+2 хвилині матчу - 0:1. Матч другого кола у Ковалівці івано-франківці взагалі догравали увісьмох (!): чотири голи, два пенальті і аж три вилучення для гостей - у підсумку 3:1 перемога "Колоса". Цю гру, доречі, обслуговував львів'янин Олександр Шандор, який і сьогодні розсудить суперників у кубковому двобої.

Нарешті після тривалої перерви вболівальники повернуться на трибуни стадіону "Рух". 1550 глядачів зможуть переглянути кубковий матч наживо! Просимо займати саме ті місця на трибунах, які вказані у ваших квитках, і дотримуватися усіх рекомендацій щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції Covid-19. Команда рідного краю дуже заскучила за своїми найпалкішими шанувальниками і розраховує на Вашу підтримку! А тих, хто не зможе потрапити на стадіон, запрошуємо на традиційну фан-зону до Палацу Потоцьких (вул. Шпитальна, 3). Вхід безкоштовний. 

 

Кубок України. 3-й етап (1/16 фіналу)
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Колос» (Ковалівка)

30 вересня 2020 року. Івано-Франківськ, стадіон "Рух" - 17:30
Арбітр: О.Шандор (Львів). Асистенти арбітра: М.Юхименко (Луцьк), Є.Гашков (Чернівці).
4-й арбітр: О.Кальонов (Львів). Спостерігач арбітражу: С.Цимбал (Житомир).

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Прикарпаття - Колос: прохід господарів не повинен стати сенсацією

Цифри і факти
- кожен раунд Кубка України складається з одного матчу. Хто виграє сьогодні в Івано-Франківську, той і проходить в 1/8 фіналу. Нічия в основний час переведе гру в овертайм і серію пенальті.
- "Прикарпаття" та "Колос" раніше провели два офіційні матчі, обидва - на рівні Першої ліги, коли ковалівці ще там виступали. В обох зустрічах гору взяв "Колос": перемога 1:0 в Івано-Франківську і 3:1 у Ковалівці.
- "Колос" зараз займає п'яте місце в УПЛ. Підопічні Руслана Костишина дві гри виграли, по одній звели внічию і програли. Також у ковалівців два зіграних єврокубкових поєдинки: грецький "Аріс" українці обіграли, але поступилися хорватській "Рієці" в овертаймі.
- якщо у "Колоса" вже шість офіційних матчів зі старту сезону, то у "Прикарпаття" п'ять. У чемпіонаті франківці поки не перемагали: нічия і дві поразки.
- у Кубку ситуація цікавіша. "Прикарпаття" по пенальті програло "Поділлю", але пройшло до наступного раунду через вихід на поле у складі суперника дискваліфікованого футболіста. У наступному раунді франківці впоралися з луцькою "Волинню".

Прогноз на матч Прикарпаття - Колос
Івано-Франківська команда і місцева публіка завжди дуже серйозно ставляться до кубкових баталій. На жаль, цього ж не можна сказати про колективи Прем'єр-ліги, які використовують цей турнір, щоб надати ігрову практику резервістам і гравцям ротації. Тому очікуємо, що господарі виграють цю зустріч, враховуючи, що для гостей вона буде "напів-офіційною".

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.