«Прикарпаття» - «Інгулець» - 0:1. Післямова

«Прикарпаття» - «Інгулець» - 0:1. Післямова

Сергій ЛАВРИНЕНКО, головний тренер "Інгульця":
- Ми знали, що тут, в Івано-Франківську завжди важко проходять матчі. Коли минулого року ми тут програли 0:4, то програли, в принципі, заслужено, адже не змогли протидіяти команді "Прикарпаття". Тому налаштовувались по повній програмі. Плюс у нас були невдалі попередні матчі. Сьогодні хлопці могли забити, і десь успіх був на нашому боці. Тому що, якщо в тих іграх ми не забивали пенальті, то сьогодні нам не забили пенальті. І, відповідно, ми досягли для себе позитивного результату і веземо звідси три очки.

Тут завжди традиційно всім командам грається дуже складно. Я маю на увазі суперника, який приїжджає в гості до Івано-Франківська, то він завжди дуже складно проводить матч з "Прикарпаттям". Незалежно - чи це лідер, чи аутсайдер чемпіонату. Завжди дуже складно проходять ігри. Сьогоднішня гра – не виняток.

- Доволі швидкий м’яч на 20-ій хвилині вплинув на результат, на подальшу боротьбу? Ви вже грали по рахунку в 2-му таймі?
Я думаю, що і суперник перелаштувався. Тобто він зразу же побачив, що ми маємо всередині перевагу після забитого м’яча, і змінили тактичну схему, змінили одного з нападників на гравця з середини поля, опорної зони. Ми свою схему не поміняли. Відповідно, в середині поля ми мали на одного гравця менше. Розуміли, що в другому таймі нам буде дуже складно, що суперник буде більше використовувати довгих передач, закидів. І так воно було. Справді, було складно. Однак, таких гольових моментів ми не дали створити "Прикарпаттю". У нас було декілька непоганих контратак, але ми змогли розпорядитися ними в повній мірі. Ми свій момент забили, а "Прикарпаття" не забило. Тому ми веземо додому три очки.
 
- Які завдання в "Інгульця" на цей сезон - у чемпіонаті та Кубку України?
В чемпіонаті в нас завжди є одне завдання, незалежно де команда знаходиться. Президент про це неодноразово говорив, що його ціль аби команда "Інгулець" була в Прем'єр-лізі. Тому в цьому сезоні чи в наступному, весь час стоятиме завдання виходу, допоки не досягне своєї мети президент. Щодо Кубку, то я наразі не готовий сказати наскільки ми віднесемось до цієї гри, бо на головному місці буде чемпіонат. Подивимось... Можливо, і основним складом будемо грати. Я поки не готовий сказати. Ми готуємось до гри з "Миколаєвом", після якої будемо думати вже про наступний матч.

Володимир КОВАЛЮК, головний тренер "Прикарпаття":
- Скажу Вам чесно: враження від гри дуже сумні. Була в нас кадрова проблема, грали неоптимальним складом, є чимало травмованих, і Борисевич пропускав гру через перебір карток. Але хотілось дати шанс тим людям, які менше грали. Чесно кажучи, я не зрозумів дій команди. Наша команда завжди славилася прикарпатським духом. Ми могли один тайм гірше зіграти, другий – сильніше. Але вони билися, старалися завжди, однак сьогодні ми того не побачили. Ми граємо для вболівальників. І вболівальники правильно вигукують. Коли команда безвольна на футбольному полі, це не прикрашає футбол. І, зрозуміло, що хлопці хвилюються. Проте, я знаю, що на футбольному полі потрібно віддаватися на сто відсотків. Може виходити, або ні, але бажання має бути на першому місці.

Можливо, незабитий пенальті дещо надломив футболістів, однак це не є ті моменти, коли ми могли б переграти "Інгулець". Якщо б забили пенальті, то все могло би скластись дещо по-іншому. Найобразливіше те, що дуже багато ми пропускаємо зі стандартів. Ось ми пропустили, хоча виграли в Кременчузі, три голи – два зі стандартів. Я налаштовував хлопців на гру, адже "Інгулець" непогано подає. Так і трапилось, теж попустили зі стандартів. Шкода...  "Інгулець" непогана команда, однак вдома необхідно брати очки. Ще раз наголошую, що в нас виникли кадрові проблеми. Барчук п’ять ігор пропускав. Одразу видно, що не має ігрового тонусу. Напевне, я помилився в тактиці, бо хотів випустити двох високих нападників і зіграти за схемою 4-4-2. Однак, не вийшло, оскільки одразу заволоділа ініціативою команда "Інгулець", тож змушений був перелаштовуватися. Зате зняв Ігоря Худобяка, хоча до нього жодних претензій немає. Нам треба було ще одну людину в центрі поля, тому що були проблеми.  

- Яка ситуація з травмованими гравцями? Коли вони повернуться у стрій?
Чого я боявся, те й трапилось. Хотілося, щоб всі футболісти були здорові. В нас дуже багато проблем: Данищук в гіпсі - в нього перелом пальця, у Француза проблеми зі спиною, в Цюцюри також проблеми зі спиною. Також травмовані Оринчак і Дитко, а Борисевич отримав четверту жовту картку. Думаю, що за тиждень-другий ці футболісти, окрім Данищука, повернуться, будуть в строю, як кажуть лікарі. Тоді буде все по-іншому. У нас не було захисників, були в нас проблеми зліва - ми поставили Радульського. Він молодий футболіст, зіграв тільки один тайм з "Кременем", зараз грав в основному складі, ще не має ігрового тонусу. Фланги сьогодні працювали не так, як завжди. Це є проблема. Наша команда грає здебільшого флангами. Тут є серйозні питання. Хотілось би зіграти оптимальним складом, щоб були заміни, щоб заміни підсилювали, щоб гравці тішили нас.

- "Інгулець" Вас чимось здивував?
В минулому році "Інгулець" мені дуже подобався, як і "Дніпро-1". Сьогодні вони виграли. Можна їх привітати. Але Ви ж бачили, скільки падінь, скільки криків було. Там лікарі, напевне, більше набігали кілометраж, ніж футболісти. Є і така стратегія, тактика в команди, щоб досягти позитивного результату. І вони досягли. Але вона не прикрашає футбол... Йде подача в нашу сторону – свисток, йде подача в їхню сторону – свисток. Основні фігури сьогодні були – це арбітр і лікарі. Увесь час свистки, весь час вони вибігають… "Інгулець" грав по рахунку. Вони 1-0 вигравали, грали на виїзді, вони приїхали сюди за перемогою. Відповідно, вони все правильно робили. Ми не можемо сказати, що неправильно. Але хотілось би, щоб у футболі футболісти не падали так часто. Я розумію що таке травма, коли футболіста вдарили, дуже боляче, він не може встати – це є травма. А тут якийсь стик – лікар прибіг, це не прикрашає футбол. Ні з нашої сторони не було хорошого футболу, ні від команди "Інгулець" . Однаково люди приходять на футбол. Нехай ми програли, але нехай інша команда грає в хороший футбол, щоб отримати задоволення. Сьогодні гра мені зовсім не сподобалась. Моєї команди, це зрозуміло, але я маю на увазі в загальному – гра обох команд. Це не є рівень на даний момент Першої ліги.

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.