«Прикарпаття» і «Рух» підписали договір про співпрацю

«Прикарпаття» і «Рух» підписали договір про співпрацю

15 липня по завершенні товариського матчу між "Прикарпаттям" і "Рухом" (1:2) керівники обох західноукраїнських клубів підписали договір про співпрацю. Від івано-франківців меморандум уклав президент МФК Василь Ольшанецький, а від львів'ян - генеральний директор Ігор Дедишин.

У найближчих планах – проводити спільні дитячі турніри, обмінюватися тренерським досвідом. Міський голова Руслан Марцінків пообіцяв, що найкращі гравці "Прикарпаття" зможуть першочергово грати у "Русі". У свою чергу львів'яни  зазначили, що їм цікава ця співпраця, бо вони хочуть допомагати молодим талантам, а також знаходити шляхи, за якими юні футболісти зможуть потрапити у футбол вищого ґатунку.

Співпраця Сторін за даним Договором здійснюватиметься в таких напрямках:
- координація та стандартизація методів тренувального та підготовчого процесів професійних команд клубів та закладів шкільництва клубів;
- обмін професійними футболістами між командами клубів на засадах оренди чи повного переходу;
- використання в інтересах двох Сторін інфраструктурних об’єктів, що знаходяться у власності чи розпорядженні кожної із Сторін;
- організація товариських матчів та турнірів із залученням до участі професійних та дитячо-юнацьких команд обох Сторін;
- організація та здійснення селекційної роботи, пошуку і відбору перспективних юних футболістів, їх навчання і підготовка для виступів у клубному професійному футболі та за збірні команди України різних вікових груп.

Руслан МАРЦІНКІВ, міський голова Івано-Франківська: 
- Ми хочемо, щоб наші футболісти прогресували. Знаємо, що футбольний клуб «Рух» активно розвиває свою інфраструктуру, будує академію, відтак, зацікавлені у співпраці. Перші паростки цієї співпраці вже є - «Прикарпатття» орендувало двох гравців з «Руху». Зі свого боку домовились, якщо наш гравець хоче розвиватись і грати на вищому рівні, то львівський клуб отримує першочергове право запросити цього футболіста у свою команду. Для наших хлопців це велика мотивація рухатись вперед.
 
Ігор ДЕДИШИН, генеральний директор ФК «Рух» (Львів): 
- На мою суб’єктивну думку, Івано-Франківщина має чи не найбільший футбольний потенціал серед усіх західних областей України. У регіоні багато талановитих дітей та юнаків. Але для їхнього подальшого розвитку потрібна інфраструктура, прогресивна тренерська методика та спеціальне обладнання. Власне, на цьому ми робимо великий акцент у нашій Академії, відтак, готові ділитися своїм досвідом та напрацюваннями з нашими партнерами. Один з мотивів - дати можливість івано-франківським юнакам дебютувати у Прем’єр-лізі. Це співпраця на рівних умовах і вона має на меті підвищити рівень дитячо-юнацького футболу на заході України. Впевнений, від цієї співпраці виграють обидві сторони.

А на завершення нагородили тих, хто завжди тримає руку на пульсі спортивних подій - представників засобів масової інформації, які професійно висвітлюють футбольне життя в Івано-Франківську.

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.