«Прикарпаття» - «Авангард» - 0:1. Післямова

«Прикарпаття» - «Авангард» - 0:1. Післямова

У стартовому поєдинку 3-го туру Першої ліги "Прикарпаття" зазнало прикрої домашньої поразки від "Авангарду" (0:1). Після матчу своїми враженнями від гри поділилися головний тренер гостей Олександр Косевич, а також наставник господарів Володимир Ковалюк і новачок івано-франківців Василь Цюцюра.

Олександр КОСЕВИЧ, головний тренер "Авангарду":
- Хотілось би привітати Ваше місто з поверненням до Першої ліги. Я востаннє тут був, коли "Прикарпаття" ще виступало у Вищій лізі. А яка атмосфера панує на трибунах вашого стадіону, справді можна лише позаздрити! Помітно, що в Івано-Франківську люди люблять футбол і я справді радий, що команда "Прикарпаття" знову грає у Першій лізі.  Приємно здивований кількістю вболівальників, всі підтримують, навіть попри те, що команда програє.

Щодо самого поєдинку, то ми виконали завдання, які я ставив перед командою. Ми контролювали хід гри, потім навмисне віддали ініціативу супернику, щоб діяти на контратаках. Коли забили, почали грати по рахунку, не форсуючи події. Вважаю, що фортуна сьогодні була на нашому боці. Ми взяли три очки, хороші три очки, адже не всі звідси повертаються з очками.

- Цікавить Ваша думка про "Прикарпаття" і загалом рівень цьогорічної Першої ліги...
Вважаю, що ваша команда не загубиться у Першій лізі. Єдине, що мене хвилює, це - кадровий потенціал. Все ж дуже мало висококласних футболістів можна зібрати лише з однієї області. Ця задумка має право на життя, та якщо у Другій лізі схожих ігор як з "Авангардом" у Вас була одна в місяць, то тепер буде кожних вихідних.

Цьогоріч вісім команд ставить завдання пробитись до Прем'єр-ліги. Рівень чемпіонату росте, підбір футболістів також, тож думаю що цьогорічний чемпіонат буде одним з найсильніших в історії.

Володимир КОВАЛЮК, головний тренер "Прикарпаття":
- Наша команда хотіла виграти, боролась до останньої хвилини, створили дуже багато гольових моментів. Не по рахунку ми програли, адже команда точно заслужила не на один гол. Але - це футбол, ми любимо його саме за непередбачуваність. Звісно, хотілось після перемоги в гостях потішити наших фанатів і в домашній грі. Також хочу подякувати вболівальникам, що прийшли підтримати нашу команду, люди цікавляться футболом, люблять футбол.

Цей період потрібно перетерпіти. Ми всі розуміємо, що від нас чекають лише перемог. Ми зробимо висновки після цієї гри і будемо готуватись до наступного суперника. Скажу відверто, на нас очікує складний матч, адже "Колос" ставить завдання виходу до УПЛ. Та й загалом, цьогоріч у Першій лізі не буде прохідних ігор.

Василь ЦЮЦЮРА, гравець "Прикарпаття":
- Мені для адаптації не знадобилось часу взагалі, адже тут всі мої знайомі, всі земляки. Я повернувся додому! Так сьогодні мм мали багато шансів, щоб відзначитись, особливо в другому таймі. Якщо нападник не реалізовує свої моменти, значить йому не вистачає кваліфікації, щоб скористатись моментами на всі сто відсотків. Можна дещо списати на везіння, але в більшості випадків – через брак майстерності.

- Чого чекати від сезону Першої ліги? Який її нинішній рівень?
Я вже третій рік граю у Першій лізі, і з кожним роком турнір стає все конкурентнішим. Все більше команд намагаються показати свою найкращу гру і вийти до еліти нашого футболу. З кожним роком Перша ліга стає лише сильнішою, відтак попереду нас чекає дуже цікавий чемпіонат.