Перша ліга. 8 тур. «Прикарпаття» - «Зірка» - 7:1

Перша ліга. 8 тур. «Прикарпаття» - «Зірка» - 7:1

Чомусь так вийшло, що "Прикарпаття" на своєму полі довго не могло виграти, та й взагалі втратило тут багато очок. Однак за рівнем свого і з досвіду футболістів ця команда заслуговує на більше. Тому вона була очевидним фаворитом в матчі з екс-учасником УПЛ - "Зіркою", яка напередодні в блискучому стилі обіграла "Інгулець".

Івано-франківці відкрили рахунок вже в дебюті. Після повторного навісу Конкольняка з кутового Роман Дитко здорово виграв верхову боротьбу у захисника Сафронова і відправив м'яч у сітку головою - 1:0. З пропущеного м'яча Зірка не встигла зробити висновків. Більш того, під пресингом кропивницька команда «посипалася». Пас назад від захисника Сафронова застав зненацька воротаря Льопку, його оперативно позбавив м'яча Василь Цюцюра і закотив м'яч у порожні ворота - 2:0.

Чотири хвилини - і рахунок став розгромним. Після лонгбола від воротаря Новака Дитко вдало продовжив на Оринчака, Богдан вирвався один на один з воротарем і спокійно пробив повз нього - 3:0. Штурмові атаки тривали, Данищук виграв перший м'яч, Оринчак прострілив, а Ярослав Конкольняк хльостко пробив. М'яч з рикошетом від воротаря опинився в воротах - 4:0. Будемо відверті, в цьому епізоді і захисники могли не дати розстрілювати, і воротар міг виручати "Зірку".

Якщо і були якісь можливості боротьби, то на цьому вони, звичайно, завершилися. Більш того, ще до перерви стався і п'ятий гол. Після довгої передачі Ковальчука Цюцюра вискочив на воротаря і дав поперечну передачу, а Дитко з Конкольняком випередили Маткобожика - 5:0. В цьому забитому м'ячі авторство записали на 20-го номера івано-франківців.

У другому таймі "Зірка" зіграла з декількома замінами - ще до перерви Поплавка на фланзі атаки змінив Сьомку, а на другу половину у гостей вийшов новий воротар, відбулося ще кілька перестановок у кожної з команд. Як наслідок, довелося вступати в гру і голкіперу прикарпатців Новаку, але замість хоча б гола престижу "Прикарпаття" забило в шостий раз. Борисевич виніс м'яч через правий фланг, там захисник гостей відпасував на воротаря, а Дитко перехопив цю передачу, так що далі Роману не склало труднощів оббігти голкіпера і забити в порожні ворота - 6:0. Атаки тривали. Конкольняк з Квасним розіграли м'яч на лівому фланзі, Рудницький зміг лише чиркнути, але не перервати флангову подачу, так що той же Роман Дитко ударом головою оформив хет-трик - 7:0.

Лише після цього жаху "Зірка" змогла забити м'яч престижу. І то - з пенальті, який заробив Збунь в боротьбі з Ковальчуком. За право пробити гості явно подискутували, у підсумку Данило Кондраков на замаху прибрав воротаря і скоротив відставання - 7:1. Все ж голом престижу після семи пропущених м'ячів це назвати важкувато. Так що ця перемога стала однією з найбільших після 6:0 СК "Дніпро-1" над "Гірником-Спорт" та "Авангарду" над "Сумами". "Зірка" абсолютно посипалася після героїчної перемоги над "Інгульцем", а "Прикарпаття" можна привітати з однією з найбільших перемог в історії (після 7:0 над колишнім запорізьким "Металургом" у 2017 році).

Man of the Match: Роман Дитко (Прикарпаття)
Сповна скористався своїм шансом через гольову "засуху" в Ігоря Худоб'яка і тимчасову відсутність новачка Барчука. Закріпився в стартовому складі і оформив перший хет-трик івано-франківської команди після виходу в Першу лігу.

Sportarena

Чемпіонат України. Перша ліга. 8 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Зірка» (Кропивницький) - 7:1 (5:0)
Голи: Дитко (8, 51, 57), Цюцюра (18), Оринчак (22), Конкольняк (30, 36) - Кондраков (61, пен.).

Прикарпаття: Новак (Вульчин, 65), Данищук, Бочкур, Ковальчук, Яневич (Квасний, 46), Оринчак (Януш, 42), Боришкевич (Веприк, 46), Борисевич, Конкольняк, Цюцюра (Худобяк, 56), Дитко.
Зірка: Льопка (Медведєв, 46), Сафронов, Авер'янов, Кондраков, Рудницький (Писарєв, 79), Збунь, Сьомка (Поплавка, 45), Маткобожик (Хорольський 46), Виздрик, Дугієнко (Ходорченко, 41), Бєляєв.
Попередження: Веприк (50), Цюцюра (54) - Хорольський (49), Кондраков (80).

9 вересня 2018 року. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». 2600 глядачів. +17 С.
Арбітр: Р.Блавацький (Львів). Асистенти арбітра: А.Ісаєв (Запоріжжя), В.Сукравцев (Бердянськ).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: С.Березка (Київська обл.).

З самого початку перспективи гостей в цьому матчі здавалися не самим райдужними, незважаючи на сенсаційну перемогу кропивницького колективу в дербі минулого туру. З перших же хвилин "Команда рідного краю" захопила ініціативу і почала створювати небезпечні моменти. Уже в дебюті Роман Дитко продовжив власну результативну серію, відгукнувшись на навіс з правого флангу і головою відправив м'яч у сітку воріт Романа Льопки.

За дванадцять хвилин в середині першого тайму рахунок з мінімального перетворився в розгромний на користь "Прикарпаття". Голи забивали Цюцюра, Оринчак та Конкольняк, причому м'яч в тих епізодах впевнено знаходив свій прихисток в сітці, немов і не було у нього альтернативної дороги. Складалося враження, що футбольна фортуна віддає іванофранківцям борги за всі попередні невдачі, коли команда Володимира Ковалюка поступалася з мінімальним рахунком при рівній грі.

П'ятий гол став заслугою Василя Цюцюри, який нав'язав боротьбу захиснику, відібрав у нього м'яч в штрафному майданчику і виклав його під удар Конкольняку. Далі трапилася низка рикошетів і після дотику Дитка м'яч опинився в сітці. Хоча згодом у протоколі авторство записали на Конкольняка.

У другій половині гри господарі не зменшили обертів і продовжували забивати. Хет-трик оформив центрфорвард, який спершу скористався помилкою захисника, а потім вміло зіграв головою після навісу з лівого флангу. Таким чином Роман Дитко наздогнав в суперечці кращих бомбардирів Першої ліги Станіслава Куліша ("Дніпро-1"), Олександра Акименка ("Інгулець") і Дениса Кожанова ("Волинь"). Гості забили гол престижу тільки з пенальті - відзначився "герой" першої половини гри Данило Кондраков.

Голкіпер "Прикарпаття" Андрій Новак отримав травму в зіткненні з Олексієм Збунем відразу після голу "Зірки". Травма воротаря вийшла настільки серйозною, що йому довелось допомагати в кареті швидкої допомоги. За такого рахунку нікому не потрібна жертва, яка може позбавити "Прикарпаття" одного з кращих гравців на наступні поєдинки.

UA-Футбол