Перша ліга. 8 тур. «Кремінь» - «Прикарпаття» - 3:4

Перша ліга. 8 тур. «Кремінь» - «Прикарпаття» - 3:4

З перших хвилин команди взялися за розвідку, не форсуючи подій. Але саме це і приспало пильність захисників з обох сторін. Першими помилятися почали підопічні Столовицького, які забули Романа Дитка в своєму штрафному і той з розвороту сильним ударом прошив воротаря "Кременя" - 0:1. У відповідь ідентичний епізод вже біля воріт Вульчина завершився ударом без опору від Сафонова. М'яч відскочив від гравців, які боролися за подачу на лінії воротарського - 1:1.

Щоправда, господарі не встигли навіть як слід порадіти, як знову підопічні Володимира Ковалюка вийшли вперед. Вкидання ауту з правого флангу завершилося скидкою партнера на Худобяка, і "Халк" вразив сітку воріт за спиною Будюка - 1:2. Гол Єрмаченка, який знову зрівняв рахунок, вийшов видовищним за рахунок дального удару Павлика, а до м'яча, який відскочив від поперечини, першим встиг якраз Олександр, вразивши ближній кут - 2:2.

Проте, знову недовго тривала радість господарів, Ігор Худобяк вкотре виявився першим на м'ячі, на цей раз після пасу Романа Кузьмина, і поцілив у лівий нижній кут ударом з меж штрафного - 2:3. Крім голів, в першому таймі був небезпечний епізод за участю Таранухи, але Вульчин в блискучому стрибку відвів загрозу.

Після перерви гра заспокоїлася, але навіть серед тих рідкісних моментів, які виникали, більшість була у "Прикарпаття". Двічі в дебюті тайму міг забивати Худобяк, але спершу пробив повз дальній кут, а потім на мить не встиг на простріл Боришкевича з лівого флангу. Також міг забивати Кузьмин, але в польоті не зміг влучити по м'ячу, хоча перед ним був вже порожній кут воріт "Кременя". Щоправда, свій наступний момент Роман все ж реалізував, отримавши м'яч в центрі, він просунувся на оперативний простір попереду і влучно пробив повз воротаря - 2:4.

Менше десяти хвилин знадобилося господарям, щоб скоротити відставання. Дмитро Зозуля пробив зі штрафного, і м'яч після серії рикошетів відлетів до Романа Локтіонова, який з кількох метрів пробив у кут ближній кут - 3:4. На останніх хвилинах Локтіонов міг забивати знову, але захисник "Команди рідного краю" в останній момент кинувся під м'яч і свою команду врятував. "Прикарпаття" перервало серію невдач і віддалилося від зони вильоту. У "Кременя" ж все попереду...

UA-Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 8 тур
«Кремінь» (Кременчук) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 3:4 (2:3)
Голи: Сафонов (18), Єрмаченко (33), Локтіонов (72) - Дитко (11), Худобяк (20, 36), Кузьмин (65).

Кремінь: Будюк, Астахов (Малиновський, 46), Зозуля, Гончаренко, Сидоренко, Сафонов (Скоблов, 81), Воронченко (Масалов, 65), Єрмаченко, Нечипоренко (Локтіонов, 46), Павлик (Мурашов, 70), Тарануха.
Прикарпаття: Вульчин, Бойко, Бочкур (Радульський, 38), Ковальчук, Француз, Дербах (Борисевич, 37), Дитко, Боришкевич (Семотюк, 61), Кузьмин, Януш (Конкольняк, 74), Худобяк (Шпирка, 81).
Попередження: Сидоренко (89), Мурашов (90+3) - Семотюк (68), Борисевич (89), Вульчин (90+2), Конкольняк (90+4).

8 вересня. 17:00. Полтава, стадіон "Локомотив". 250 глядачів. +28 С.
Арбітр: В.Запрутняк (Ужгород). Асистенти арбітра: А.Лібстер (Луганськ), О.Гірс (Одеса).
4-й арбітр: О.Садовий (Кременчук). Спостерігач арбітражу: Р.Гамаль (Чернівці).

Кремень і Прикарпаття порадували глядачів яскравим матчем з безліччю голів. Командам ще в першому таймі вдалося забити п'ять м'ячів на двох. Гості вийшли вперед на 11-й хвилині зусиллями Романа Дитка, який пробив точно в ближній кут після вкидання з ауту, а воротар Орест Будюк не зміг зафіксувати м'яч в своїх руках. На 18-й хвилині господарі відігралися, вдало скориставшись подачею з кутового - капітан Кременя Олександр Сафонов точно пробив приблизно з 10 метрів - 1:1.

Але майже відразу ж Прикарпаття вийшло вперед і знову після розіграшу ауту. Ігор Худобяк з близької відстані розстріляв ворота кременчужан. На 33-й хвилині Олександр Єрмаченко знову відновив паритет, добивши м'яч у сітку воріт Прикарпаття після того, як перекладина прийняла на себе постріл Юрія Павлика. Але все-таки Кременю не вдалося піти на перерву з нічийним результатом, адже ближче до кінця першої половини зустрічі Худобяк оформив дубль, точно пробивши з лінії штрафного майданчика після пасу Кузьмина - 2:3.

На 65-й хвилині Роман Кузьмин до асиста додав ще й гол, перехопивши м'яч на половині поля суперника, він прорвався до чужих воріт і завдав точного удару. Все ж Кременю вдалося скоротити відставання в рахунку - Роман Локтіонов з близької відстані добив м'яч у ворота після заблокованого удару зі штрафного Дмитра Зозулі - 3:4.

Man of the Match: Ігор Худобяк (Прикарпаття)
Досвідчений форвард Прикарпаття дублем зняв всі питання щодо переможця матчу, майстерно проявивши гольове чуття в межах штрафного майданчика.

Таким чином, Прикарпаття перервало п'ятиматчеву серію без перемог. Зараз у команди з Івано-Франківська 10 очок і 9-е місце. Кремінь не вигравав протягом шести турів, команда лише на одне очко випереджає Балкани і Черкащину, які йдуть в зоні перехідних матчів. У наступному турі Прикарпаття прийматиме Інгулець, а Кремінь в гостях зіграє з Миколаєвом.

Sport Arena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.