Перша ліга. 7 тур. «Прикарпаття» - «Краматорськ» - 2:0

Перша ліга. 7 тур. «Прикарпаття» - «Краматорськ» - 2:0

В Івано-Франківську місцеве Прикарпаття приймало Краматорськ – поки що головне відкриття нового сезону Першої ліги. Дійсно, команда Олексія Городова, яка не вражала результатами в минулому сезоні, поки що йде серед лідерів турнірної таблиці, поступаючись лише Металісту і Кривбасу. У стартових шести турах команда з Донецької області виграла чотири матчі і програла в двох, однак тепер, з огляду на набрану форму, з Краматорськом вже почали рахуватися і серйозно підходити до таких матчів.

Прикарпаття лише в минулому турі зуміло покинути зону вильоту завдяки успіху над ВПК-Агро, а до цього підопічні Рипана перебували внизу таблиці. Про стартовий успіх в матчі з Ужгородом (6:0) в Івано-Франківську вже повинні забути, адже зараз почався новий період, де серед рівних конкурентів необхідно чіплятися за кожне очко – тільки так можна уникнути вильоту в Другу лігу для сьогоднішніх господарів.

І саме господарі активніше почали поєдинок, вже з перших хвилин активно прориваючись до штрафного майданчика Краматорська. Гості шукали свої шанси на контратаках на старті матчу, але зробити якийсь акцентований вихід до воріт господарів не вдавалося. Був шанс у команди Городова після виконання штрафного від Максима Єрмоленка, але він відправив м’яч над воротами Піцана. Відповідь Прикарпаття вийшла ще більш небезпечною: здорово пробив Волошинович з лінії штрафного в кут, змусивши вступити в гру Поспєлова.

В середині першого тайму Краматорськ заробив хороший стандарт, до м’яча підійшов Денис Ндукве і пробивав дуже здорово над стінкою, але потрапив лише в поперечину воріт. Все той же Ндукве після перепасування з Ярошенком непогано пробивав з лівої ноги зльоту – над воротами. Був шикарний момент і у господарів: Барчук здійснив відмінний сольний прохід в чужу штрафну, проте потужним ударом послав м’яч вище воріт. А в самій кінцівці тайму Прикарпаття таки вийшло вперед! Після удару в ствір з краю штрафного Поспєлов зіграв невпевнено і відбив м’яч перед собою, після чого Барчук скинув круглого під удар Волошиновичу, а той розстріляв вже порожні ворота гостей – 1:0. З мінімальною перевагою клубу з Івано-Франківська суддя свиснув про перерву.

Натхнені кінцівкою першого тайму футболісти Прикарпаття відразу ж помчали вперед і в другій половині. Можна згадати скидання головою Воробчака в напрямку Барчука, але лідеру господарів пробити завадив захисник гостей, а потім Роман все таки завдав непоганий удар без опіки з боку суперників, але підвела точність. Краматорськ і так підсів в другій половині, так ще і Денис Ндукве був видалений з поля на 56-й хвилині, причому цілком справедливо – з завадив гравець гостей посварився, і обидва футболісти отримали по жовтій картці, але для Ндукве вона виявилася вже другою.

Краматорськ посипався після вилучення і незабаром Прикарпаття заробило пенальті. У чужій штрафній Барчук скинув м’яч під удар Волошиновичу, а постріл Ростислава прийняла на себе рука Медведєва – Ігор Сташук вказав на точку. До м’яча підійшов сам Роман Барчук, не втративши шанс відзначитися – Поспєлов напрямок удару вгадав, але дотягнутися до м’яча не зміг – 2:0. Гості намагалися якимось чином виправити майже безнадійну ситуацію – бив у площину Сеницький, змусив працювати воротаря Геловані, проявляв активність попереду Похитайло, але все ж клуб з Івано-Франківська переміг. У кінцівці третій м’яч за господарів міг забивати Хома, але переграти Поспєлова не зумів.

Прикарпаття суттєво поліпшило своє становище в таблиці після сьогоднішнього успіху, а Краматорськ поки що не може відповідати заданому самим собою ж темпу старту сезону. У той же час важко судити про цю гру об’єктивно через вилучення у гостей, але в будь-якому випадку Олег Рипан може бути задоволений своєю командою, яка дала головне – результат.

Man of the match: Роман Барчук (Прикарпаття)
Нарівні з Волошиновичем Барчук – найбільш активний гравець сьогоднішнього матчу. Однак за сумою епізодів він краще: зробив асист, взяв участь і правильно зіграв в моменті з заробленим пенальті, а потім сам же удар з точки і реалізував.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 7 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Краматорськ» (Краматорськ) - 2:0 (1:0)
Голи:
Волошинович (44), Барчук (64, з пенальті).

Прикарпаття: Піцан, Пастух, Лень, Матушевський, Писко, Воробчак, Сондей (Кузьмин, 78), Семотюк (Геник, 89), Цюцюра (Рудюк, 71), Волошинович, Барчук (Хома, 81). 
Краматорськ: Поспєлов, Мягков (Козлов, 75), Зубков, Медведєв, Агапов, Вітенчук (Геловані, 46), Підручний (Шушко, 88), Дорошенко (Похитайло, 61), Сеницький, Ндукве, Єрмоленко (Блажко, 44). 
Попередження: Волошинович (56), Воробчак (66), Кузьмин (90+4) - Ндукве (28), Дорошенко (61), Сеницький (90+4).
Вилучення: Ндукве (56, друге попередження).

5 вересня 2021 року. 15:30. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". 2085 глядачів. +17 С.
Арбітр: І.Сташук (Чернігів). Асистенти арбітра: В.Дрикін (Рівне), О.Лапицький (Київ)
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: М.Митровський (Ужгород)

У Ндукве здають нерви, а Барчук приносить перемогу "орлам"

"Прикарпаття" почало поєдинок цілковитим господарем. З постійних атак під вигуки фанатів: "Прикарпаття – вперед!". Влаштували навіть пожежу в штрафному майданчику краматорців. Взагалі не виглядало, що середнячок приймає одного з лідерів Першої ліги. Жовто-зелена "стіна" краматорського захисту на чолі з капітаном Русланом Зубковим у цьому матчі впала. Її не трощили, просто скористались помилками. А донеччани поступово потрапляють у якусь "яму", ще після двох поразок від Альянсу (в чемпіонаті й Кубку).

Цього разу, оскільки Геловані залишився в запасі, лідерські якості в атаці поруч із Арсентієм Дорошенком проявив Денис Ндукве. Він багато боровся, йшов у підкати як Юрій Сеницький, за це отримав попередження. А згодом двічі замахувався на гол. Бахнув зі штрафного в поперечку воріт "Команди рідного краю". І навіть неймовірний Піцан хто-зна, чи врятував би. А тоді після стінки з Дорошенком пробив над воротами. А поки Денис цілився, Прикарпаття забило в роздягальню. Іван Сондей перехопив м’яча, обігрався з партнером, ввірвався в напівфланг і пробив з кута. Кіпер Поспєлов відбив перед собою, а тут Роман Барчук. Він прийняв м’яча спиною до воріт за метр від кіпера Краматорська, поглянув на ситуацію довкола й віддав під удар Волошиновичу. А Ростислав розстріляв уже порожні ворота – 1:0.

Матч був переповнений боротьбою і в її жорсткості настав апогей. У позаігровому епізоді Ндукве влаштував сварку із Волошиновичем, гравці почали штовхатися. Головний арбітр цілком зрозуміло показав обом по жовтій картці. А для Дениса вона стала вже другою, "Краматорськ" залишився вдесятьох. У більшості орли Франківщини провели хорошу контратаку, Волошинович скинув Барчуку, а той за 9 метрів до воріт скинув Ростиславові, який пробив і влучив у руку захисника. Пенальті, а його чітким ударом у кут реалізував Роман Барчук – 2:0.

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.