Перша ліга. 5 тур. «Прикарпаття» - «Чорноморець» - 1:1

Перша ліга. 5 тур. «Прикарпаття» - «Чорноморець» - 1:1

В Івано-Франківську зустрічалися команди, які суттєво оновилися після закінчення попереднього сезону. "Прикарпаття" навіть вже встигло змінити тренера по ходу нинішнього сезону. Команда жахливо розпочала сезон, здобувши лише один заліковий пункт за три матчі. Протистояти "Чорноморцю" івано-франківцям було надзвичайно складно, адже одесити знаходяться в прекрасній формі, здобувши 10 з 12 залікових пунктів. До того ж, господарям в цьому матчі через дискваліфікацію не могли допомогти двоє ключових гравців центру поля – Француз і Дербах.

Але саме господарі відкрили рахунок. Барчук поборовся біля бічної лінії і відкотив на хід Воробчаку. 20-річний півзахисник протягнув м’яч, увірвався в штрафну і пробив над рукам Варакути – 1:0 вже на 3-й хвилині. Швидкий м’яч додав сил господарям, а гості намагалися розхитати захисні порядки суперника. Чого вартий той факт, що Волошинович зумів прорватися по флангу, вийти на ударну позицію і влучити в стійку. 

Двічі після своїх атак стрясали штангу воріт і гості. Авагімян виконав пару своїх фірмових закидань у штрафну зі стандартів, після одного з них Поспєлов мав забійний момент. А на 31-й хвилині Лиховидько зі своєї можливості витягнув максимум. Авагімян навісив з кутового, м’яч заметався в штрафній, і Лиховидько м’яко щокою з лінії штрафного відправив м’яч у дальню дев’ятку – 1:1.

Другий тайм вийшов досить мізерним на моменти. Але пристрасть до гри була на висоті. Барчук на 53-й хвилині у штрафному суперника намагався пробити через себе, але влучив бутцою в обличчя Лиховидьку. А це друга "жовта" для форварда, і майже весь тайм господарям довелося відіграти в меншості. На 72-й хвилині ще й дало збій штучне освітлення, через що командам більше десяти хвилин довелося чекати ремонту. Вирвати перемогу одесити могли наприкінці матчу, але з ударом головою Путрі впорався молодий Сердюк, який у перерві замінив Піцана. У підсумку, господарі здобули своє друге очко в сезоні, зумівши відібрати залікові бали у лідера.

Man of the match: Віктор Лиховидько (Чорноморець)
Черговий яскравий матч Авагімяна. Але Лиховидько забив красивий гол. І дуже сподіваємося, що все нормально з важливим гравцем Чорноморця, який забив свій третій м’яч у п’яти матчах, після його зіткнення з Барчуком.

За інформацією Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 5 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Чорноморець» (Одеса) - 1:1 (1:1)
Голи:
Воробчак (3) - Лиховидько (31).

Прикарпаття: Піцан (Сердюк, 46), Пастух, Бочкур (Хома, 66), Мелінишин, Кузьмин, Семотюк (Вацеба, 46), Кохман (Дитко, 71), Сікач, Воробчак, Волошинович (Цюцюра, 90+2), Барчук.
Чорноморець: Варакута, Мартиненко, Поспєлов, Лиховидько, Слінкін, Путря, Клименко, Валєєв (Козак, 72), Авагімян, Бугай (Штогрін, 62), Кожушко (Брагару, 62).
Попередження: Барчук (27), Воробчак (39), Сердюк (83) - Мартиненко (58).
Вилучення: Барчук (53, друге попередження).

6 жовтня 2020 року. 17:30. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". + 17 С.
Арбітр: О.Кальонов (Львів). Асистенти арбітра: А.Приймачук (Рівне), С.Дарійчук (Чернівецька обл.).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: О.Циганков (Тернопіль).

Прикарпаття в меншості утримує нічию проти Чорноморця

Василь Дербах і Василь Француз не змогли зіграти проти "Чорноморця" через вилучення в минулому турі. Також не виявилося на полі з перших хвилин хавбека Андрія Вацеби, якого замінив Андрій Кохман. У гостей в порівнянні з матчем проти "Вереса" (1:0) склад зовсім не змінився, до послуг тих же одинадцяти гравців звернувся Сергій Ковалець із перших хвилин.

Початок матчу виявився холодним душем для гостей, вже на третій хвилині Роман Барчук отримав м'яч на правому фланзі, чим виманив зі своєї позиції Поспєлова, прикрив його корпусом і віддав на Назарія Воробчака. Той тут же заповнив простір за спиною центрального захисника "Чорноморця" і опинився на самоті перед воротарем. Вибір між ударом та пасом поперек на партнера був зроблений правильний - красива дуга в дальній кут і м'яч затріпотів у сітці - 1:0.

Досить швидко одесити прийшли до себе, з лівого флангу небезпечно прострілював Слінкін, але Кожушко не зміг замкнути в падінні. Незабаром вже традиційний момент після кутового виник у Лиховидька, але удар Віктора прийняла на себе штанга. Підопічні Мостового, тим не менш, в глухій обороні не відсиджувалися і відповідали буквально ідентичними моментами, Барчук не зміг замкнути простріл з флангу, а Ростислав Волошинович влучив у каркас воріт. Правда, на відміну від лівого центрального захисника "моряків", момент свій вінгер іванофранківців отримав після сольного проходу.

Після невеликого затишшя ще один удар в штангу у виконанні Поспєлова був виконаний гостями. Фортуна явно була на боці господарів в цьому епізоді, адже пробивав захисник "Чорноморця" без опору з близької відстані. Голу в цьому епізоді не було, але саме він став каталізатором майбутніх проблем господарів. Після подачі кутового Мартиненко наносив удар, який був захисником заблокований, але на добиванні м'яч першим зумів приборкати Лиховидько, причому зробив це в один дотик, відправивши круглого в сітку з лінії  штрафного майданчика - 1:1!

Буквально одразу ж Олег Кожушко скористався провалом в центрі поля команди суперника і вивалився на побачення з Піцаном. Воротар виявився не при справах, але м'яч після удару форварда "моряків" в дальній кут пройшов поруч із дальньою стійкою. У кінцівці тайму "Чорноморець" буквально осів в межах штрафного майданчика суперника, але "Прикарпаття" до перерви вистояло.

У дебюті другого тайму господарі залишилися в меншості, Роман Барчук намагався ефектно вдарити через себе в падінні, але замість попадання по м'ячу відправив у нокдаун Віктора Лиховидька. Жовта у Романа вже була, так що повторне попередження відправило його в роздягальню.

До честі Руслана Мостового, варто сказати, що грати зовсім без форварда він не захотів і незабаром випустив Андрія Хому замість капітана команди Романа Бочкура. Сергій Ковалець же освіжив власне напад, випустивши Брагару і Штогріна. Щоправда, довгий час у другому таймі одеситам не вдавалося створити хоча б щось небезпечне біля воріт Сердюка, який з'явився у рамці "Прикарпаття" лише по перерві.

UA-Футбол. Фото Юрія Валька, Galka.if.ua

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.