Перша ліга. 4 тур. «Прикарпаття» - «Колос» - 0:1

Перша ліга. 4 тур. «Прикарпаття» - «Колос» - 0:1

Господарі стадіону "Рух" проводили в рідних стінах вже третій поєдинок з початку сезону. До цього "Прикарпаття" лише програвало, жодного разу так і не забивши гол в ворота суперників.

Звітний матч підопічні Володимира Ковалюка почали краще - ззаду діяли максимально просто, попереду більш винахідливо, ніж суперник. Але те, що рветься там де тонко, довів захисник Віктор Данищук. Вже під кінець першої десятихвилинки він заробив "гірчичник" на своєму правому фланзі, а через кілька хвилин змусив арбітра показати йому пряму червону картку за фол останньої надії.

Залишившись в меншості, "Прикарпаття" основні зусилля зосередило на обороні. Проте, моменти продовжували виникати, хоча і не з такою частотою, як хотілося б гостям. Найбільш явний з них був в кінцівці тайму в Олександра Бондаренка, але форвард "Колоса" головою пробив повз ворота із забійної позиції. Більш явний епізод був у Василя Цюцюри, якого своєю передачею вивів один на один Микола Квасний. На жаль для господарів, воротар встиг скоротити кут обстрілу. Якби був оформлений гол "у роздягальню", другий тайм напевно подарував би гарячі емоції. Правда і в першій половині ще було їм місце - Вадим Мілько пробивав метрів з восьми, але не влучив у ближній кут.

Занадто пасивно "Колос" проводив другу половину матчу. Більш того, після помилки воротаря на виході Василь Цюцюра міг вразити ворота гостей, але не влучив. "Прикарпаття" і надалі виглядало краще, намагаючись створити хоч якусь небезпеку, в той час як гості лише позначали прагнення домінувати за рахунок млявого контролю м'яча.

Однак за хвилину до фінального свистка арбітр призначив штрафний, який взявся пробивати капітан гостей Віталій Гавриш. 13-й номер "Колоса" чітко виконав вирок, направивши м'яч над стінкою. Таким чином, команда з Ковалівки набирає 3 очки в далеко не самому однозначному поєдинку.

UA-футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 4 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Колос» (Ковалівка) - 0:1 (0:0)
Гол: Гавриш 90+2

Прикарпаття: Вульчин, Данищук, Бочкур (Слободян 90+1), Ковальчук, Квасний, Оринчак, Борисевич, Боришкевич (Геник 73), Конкольняк (Комар 79), Цюцюра, Дитко (Громоляк 19, Бойко 46).
Колос: Яшков, Антюх (Костишин 76), Кізілатеш (Рябов 70), Бондаренко (Нехтій 67), Чорноморець, Мілько, Гавриш, Морозко (Ільїн 46), Максименко, Поздеев (Задоя 53), Сахневич.
Попередження: Данищук 8, Ковальчук 64 - Морозко 9,  Бондаренко 64, Костишин 90+1.
Вилучення: Данищук (17, фол останньої надії).

10 серпня 2018 року. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». 3600 глядачів. +28 градусів.
Арбітр: Г.Серпутько (Одеса). Асистенти арбітра: С.Дарійчук, Є.Гашков (обидва - Чернівці).
4-й арбітр: А.Романюк (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: В.Бурмич (Хмельницький).

Обидві команди змушені були грати на результат - Колос щоб підтягнутися до лідерів, Прикарпаття - щоб відірватися від аутсайдерів. Втім, в першому таймі було більше завзяття і старання, ніж реальних справ. Так що головною подією до перерви стало вилучення у складі господарів. Кізілатеш шикарним пасом залучав Антюха з лівого флангу в штрафну, але його акуратно впустив на газон Данищук. Рефері, напевно, бачив, що грубості там не було, але і врахував, що перед гравцем відкривався коридор до воріт. В результаті вже на початку матчу господарі виявилися в меншості, що, звичайно ж, позначилося на їхній грі.

Втім, довгий час забити не вдавалося жодній з команд. І коли матч котився до нульової нічиєї, як за поштовх Ковальчука рефері призначив небезпечний штрафний. Досвідчений Віталій Гавриш виконав його на подив чітко - 0:1. Як не намагалися господарі наприкінці, відігратися не змогли.

Фішки матчу:
- Колос вперше в сезоні перемагає в гостях і набирає 8 очок;
- Прикарпаття зазнало третьої поспіль домашньої поразки;
- з п'яти голів ковалівців - чотири зі стандартів (два пенальті, штрафний і кутовий).

Man of the Match: Віталій Гавриш (Колос)
В гостях Колосу важливо було не пропустити, але плюс до цього досвідчені суперники погрожували серйозним силовим натиском. Гавриш впорався з роботою на своїй половині поля, а також забив переможний м'яч прямим ударом зі штрафного.

Sportarena