Перша ліга. 4 тур. «Буковина» - «Прикарпаття» - 0:1

Перша ліга. 4 тур. «Буковина» - «Прикарпаття» - 0:1

Буковина ввійшла в четвертий тур у малоприємній компанії аутсайдерів – маючи одне очко, як і Нива та ФСК Маріуполь, при тому, що тернополяни встигли напередодні відзначитися й подвоїти свій доробок (нічия з лідером – Поліссям). До того ж, напередодні матчу проти географічних сусідів – прикарпатців кадровий вибір чернівчан скоротився у півзахисті. Чемпіон Європи серед юнаків 12-річної давності Чайковський покинув земляків, повернувшись в УПЛ (Металіст підписав Ігоря), а Орнат відгукнувся на запрошення вінницької Ниви. При цьому стартовий склад чернівчан виглядав більш-менш традиційно – єдине, цікаво було, хто ж займе місце лівого захисника, адже поруч із Гакманом господарі випустили трьох номінальних центрбеків. Виявилося – Прокопчук.

Гості, в свою чергу, вкотре вимушені були обійтися без досвідченого вінгера Волошиновича (що, враховуючи відхід в УПЛ Воробчака та Семотюка, суттєво послаблювало Прикарпаття). Зате з перших хвилин вийшла оновлена середня лінія з молодими Рудюком і Соловйовим, орендованими в клубів вищого дивізіону. Саме івано-франківці значно активніше виглядали на початку зустрічі, так що Писко прямими ударами з лівої ноги зі штрафного та кутового перевірив пильність Задерейка. На п’ятій хвилині воротар взагалі виручив Буковину, коли під поперечину пробивав у падінні Цюцюра. А на 12-й хвилині вже Гакман виручав товаришів, прийнявши на себе удар Барчука після кутового.

Початок матчу був за прикарпатцями, проте не дав їм бажаного швидкого голу. Більше того, Буковина вирівнялася й навіть провела кілька гострих атак, правда, не доведених до логічного завершення. Темп гри збивали зіткнення та надання меддопомоги. Важко сказати, кому це йшло на користь, але в підсумку ближче до завершення першого тайму знову заволоділи ініціативою гості. Удар Рудюка пройшов поруч зі стійкою, Цюцюра після кутового загилив у поперечину, а Барчук у ближній боротьбі ледве не запустив «мишку» в ближній кут. За таким перебігом подій нулі на табло після першого тайму були справжнім подарунком для чернівчан і невезінням – для прикарпатців.

Другий тайм змінив суттєво і ритм, і перебіг подій на полі. Зате Буковина в кількох моментах сміливіше виходила на володіння Піцана. Якщо в першому випадку Палагнюк пробив повз ворота, то в другому Столяр досить небезпечно перекидав голкіпера – в ворота не влучив, а Піцан врізався в нього на зустрічному курсі. Також і дебютант Комісар, який вийшов на заміну, перевірив дальнім ударом воротаря «зелених» ‒ той справився, підчистивши й від добивання.

Прикарпаття змушене було переводити гру на половину поля суперника, був непоганий дальній удар Цюцюри, проте м’яч шмигонув повз ворота з рикошетом від суперника. Так само не влучили в ціль в кінцівці гравці Буковини, конкретно Столяр – який із непоганої позиції недокрутив у ціль. Напруженим видався цей матч, але в атаці команди недопрацювали. Тож при немалій кількості гострих моментів у нас розв’язка зберіглася на саму кінцівку зустрічі. І тут своє слово сказала більша загальнокомандна майстерність і досвід прикарпатців. Цюцюра розрізною передачею запустив через правий фланг Борисевича, чий простріл замкнув у дотик Максим Стаднік – 0:1. Господарі встигли провести масований штурм, але Палагнюк після кутового пробив так несильно, що навіть не добив до воріт.

Сім очок набрало Прикарпаття, залишаючись четвертим і не відпускаючи в відрив лідерів. Буковина з одним очком залишається серед аутсайдерів – поруч із маріупольцями. Як бачимо, багатьом ситуативним новачкам Першої ліги важко дався форс-мажорний перехід на більш високий рівень.

Man of the Match: Максим Стаднік (Прикарпаття)
«Джокер» гостей напрочуд вдало вийшов на заміну й забив єдиний м’яч у цьому матчі. Важко сказати, що Буковина заслужила на поразку, проте Прикарпаття точно напрацювало на цю перемогу характером і відповідальністю.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 4 тур
«Буковина» (Чернівці) - «Прикарпаття ЗСУ» (Івано-Франківськ) - 0:1 (0:0)
Гол:
Стаднік (89).

Буковина: Задерейко, Гакман, Новотрясов, Даценко, Прокопчук, Цурупін, Шишигін (Скрипник, 46), Столяр (Королянчук, 90), Жумига (Комісар, 46), Паламарчук (Фарасеєнко, 61), Палагнюк.
Прикарпаття: Піцан, Борисевич, Француз, Матушевський, Писко, Рудюк (Тітаєвський, 66), Соловйов (Стаднік, 82), Оринчак (Аксьонов, 90+2), Цюцюра, Сондей (Бучакчийський, 90+2), Барчук (Кузьмин, 82).
Попередження: Жумига (42), Прокопчук (83), Новотрясов (90+4) – Рудюк (23), Барчук (27), Борисевич (69), Тітаєвський (86).

18 вересня 2022 року. 16:00. Чернівці, стадіон "Буковина". +9 С
Арбітр: В.Запрутняк (Вінниця). Асистенти арбітра: Ю.Зоренко (Київ), І.Петрова (Нова Каховка).
4-й арбітр: М.Байдюк (Чернівці). Спостерігач арбітражу: О.Циганков (Тернопіль).

Пізній гол приніс Прикарпаттю три очки у Чернівцях

"Буковина" продовжила свою безвиграшну серію у поточному сезоні Першої ліги до чотирьох матчів. Цього разу "жовто-чорні" у рідних стінах поступилися "Прикарпаттю".

Матч ряснів боротьбою на всіх клаптиках поля. Це позначалося на якості гри та кількості створених моментів, яких було не багато. Втім, декілька шансів мали як одні, так й інші, але довгий час підводила реалізація. Героєм зустрічі вдалося стати Стаднику, який розпочинав гру на лаві запасних: Максим закрив дальню стійку після прострілу Борисевича.

"Прикарпаття" залишає за собою четверту сходинку в таблиці. У наступному турі франківці вдома зіграють із сусідом по таблиці, "Діназом". Чернівчани нині передостанні. За тиждень їх очікує непростий виїзд до "Полісся".

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.