Перша ліга. 3 тур. «Прикарпаття» - «Авангард» - 0:1

Перша ліга. 3 тур. «Прикарпаття» - «Авангард» - 0:1

"Прикарпаття" у другому домашньому матчі поточного сезону знову програло, не зумівши також забити. На цей раз колектив, складений виключно з гравців з Івано-Франківської області, мінімально поступився краматорському "Авангарду".

Напевно, через задушливу спеку поєдинок виявився не найбадьорішим. Тільки у стартові десять хвилин господарі поставили досить високий темп, після чого швидкості почали падати. На полі виявилося більше сумбуру і перевагу одній із команд віддати важко. З наближенням закінчення 45-хвилинки частіше атакували франківці, проте забити вдалося гостям. Борисевич грубо підкотився під Демченка у півколі прикарпатського штрафного, а Лобов зі стандарту завдав точний удар крізь стінку - 0:1.

Після перерви в атаці також більше запам'яталися прикарпатські футболісти. Непогано з розвороту бив Цюцюра, голкіпер впорався з потужним ударом Борисевича, той же Цюцюра стріляв повз рамку із зони правого інсайду, а Худоб'як якимось диким чином не замкнув у воротарському фланговий простріл. "Авангард" весь цей час просто збивав темп, що йому вдавалося також непогано. В атаку краматорці ходили нечасто, втім, рахунок дозволяв їм зосередитися на обороні.

У підсумку, гості відстояти хитку перевагу все ж зуміли. І звинувачувати наставник франківців Володимир Ковалюк за це може тільки реалізацію своєї команди.

UA-футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 3 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Авангард» (Краматорськ) - 0:1
Гол: Лобов 45+3

Прикарпаття: Вульчин, Борисевич (Бойко, 82), Бочкур, Конкольняк, Цюцюра (Януш, 89), Данищук (Француз, 83), Оринчак, Худоб'як, Боришкевич (Дитко, 66), Яневич (Квасний, 46), Ковальчук.
Авангард: Денчук, Полюлях (Сеницький, 87), Лобов, Ємець, Шершень, Задерецький (Собко, 67, Даудов, 79), Воробей, Демченко (Лучик, 81), Іващенко (Бараннік, 77), Моісеєнко, Мірошник.
Попередження: Бочкур 26, Борисевич 45+1 - Моісеєнко 19, Ємець 44, Лобов 53, Собко 75.

3 серпня 2018 року. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». 2200 глядачів. +25 градусів.
Арбітр: Вл.Дорош (Київ). Асистенти арбітра: В.Скобля, В.Коротін (обидва - Київ).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: А.Валенко (Львів).

Третій тур почався в Івано-Франківську - після перемоги над Інгульцем прикарпатці приймали Авангард, який на старті сезону набрав 4 очки з 6 можливих. Взагалі, по ходу матчу господарі мали безліч моментів, щоб забити. Ще в першому таймі Цюцюра струсонув каркас воріт, а після перерви біля воріт краматорців було створено, щонайменше, чотири реальні моменти.

Однак ключовим в матчі став епізод наприкінці першого тайму. Демченко в боротьбі з Борисевичем заробив штрафний перед самим входом на майданчик господарів, а суперник ще й отримав попередження. Олексій Лобов пробив якось і не дуже високо, але м'яч пройшов крізь стінку - 0: 1.

Чим ближче до кінця, тим більше тиснули господарі на чолі з Худобяком. Однак м'яч вперто не йшов у ворота Авангарду і гості відстояли перемогу. Прикро: Івано-Франківськ, який традиційно відрізняється активністю вболівальників, побачив другу поспіль поразку своєї команди, незважаючи на непогану в принципі гру ...

Фішки матчу:
- Авангард виходить в лідери в очікуванні суботніх матчів (7 очок, по шість у найближчих переслідувачів);
- Прикарпаття вдома не може виграти з минулого сезону;
- Авангард забив п'ять м'ячів - і всі в гостях, два з них зі стандартів записав на свій рахунок Лобов.

Man of the Match: Єгор Демченко (Авангард)
Вихованець запорізького Металурга був дуже активний в півзахисті краматорської команди. Атакував широко, діючи номінально під нападаючим, мав простір для своїх сольних рейдів. Зрештою, заробив той самий - переможний - стандарт.

Sportarena