Перша ліга. 23 тур. «Прикарпаття» - «Кремінь» - 2:1

Перша ліга. 23 тур. «Прикарпаття» - «Кремінь» - 2:1

Понад 30 градусів за Цельсієм - саме стільки сьогодні показував термометр в Івано-Франківську. Безумовно, дуже важко грати в таку духоту, а тому ми не будемо особливо лаяти учасників матчу, а постараємося знайти щось позитивне в їх виступах.

Гості, наприклад ідеально користувалися вільними зонами, які залишало для них "Прикарпаття". Команда рідного краю спробувала зіграти в контроль м'яча, але пропустила дві контратаки. Після першої був призначений пенальті, після другої - забитий гол. І якщо Вульчин якимось чином зачарував форварда "Кременя" так, що той пробив повз ворота з точки, то під час пропущеного він вже нічого не міг зробити. Лобода спокійно постояв на краю штрафного, прицілився і навісив на голову все того ж Сули. Дмитру просто залишалося не промахнутися - 0:1.

"Прикарпаття" не відійшло від обраної тактики і продовжило активно грати першим номером. Віддамо належне, до перерви у них був шас зрівняти рахунок, але відразу з двома ударами Сондея впорався воротар "Кременя". Найцікавіше сталося на п'ятій хвилині другого тайму - після подачі кутового гості вибили м'яч зі своєї штрафної, але прозвучав свисток арбітра, після чого Олійник побачив перед собою червону картку за удар суперника.

Саме в більшості господарі стали грати в повну силу, створивши максимальний тиск біля воріт суперника. На 63-й хвилині це принесло свої плоди - затяжна атака закінчилася ударом Семотюка з-за меж штрафного. У 20-річного голкіпера, який замінив вилученого Олійника, шансів відбити удар постріл Владислава не було - 1:1. А ось у вирішальному голі частинка його провини є - Закорський випустив м'яч в штрафній, захисники намагалися "загасити пожежу", вибивши круглого, але його підхопив Кузьмин і віддав передачу на Барчука. Ну а далі справа техніки - 2:1.

"Прикарпаття" перериває жахливу серію без перемог, яка налічувала сім ігор. Переломним моментом можна вважати видалення Олійника, а до цього - на полі була рівна гра.

UA-Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 23 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Кремінь» (Кременчук) - 2:1 (0:1)
Голи:
Семотюк (63), Барчук (82) - Сула (22).
На 20-й хвилині Сула не реалізував 11-метровий (мимо).

Прикарпаття: Вульчин, Борисевич, Пастух (Бочкур, 46), Француз, Сікач (Шпирка, 46), Воробчак, Семотюк, Вацеба (Геник, 76), Сондей (Кузьмин, 35), Дитко (Цюцюра, 46), Барчук.
Кремінь: Олійник, Бичков, Курелєх, Головко, Дмитрієв (Черниш, 84), Литвяк, Моцик (Фхакадзе, 46), Лобода (Закорський, 54), Мурашов (Кривенко, 70), Козлов (Білоус, 46), Сула.
Попередження: Вульчин (19), Бочкур (47), Француз (51), Борисевич (67) - Лобода (2), Литвяк (13), Моцик (36), Козлов (52), Фхакадзе (55), Кривенко (80), Сула (85).
Вилучення: Олійник (51, удар суперника).

11 липня 2020 року. 17:00. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". +31С
Арбітр: Є.Цибулько (Черкаська обл.). Асистенти арбітра: Є.Гашков (Чернівці), М.Юхименко (Луцьк).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: М.Даневич (Київ).

Команда Ковалюка здобула важливу для себе перемогу в Івано-Франківську

Незважаючи на 12 і 13 місця в таблиці, команди після відновлення чемпіонату встигли проявити себе, на рівних борючись з лідерами і відбираючи у них важливі турнірні бали. Матч першого кола завершився перемогою івано-франківців в дуже результативному матчі (4:3).

З турнірної точки зору матч важливий для обох колективів, адже над командами ще висить загроза стикових матчів. Підопічні Свистуна підходили до матчу в хорошому ігровому тонусі після перемоги над Минаєм і нічиєї з Волинню. Молоді гравці Прикарпаття мотивовані здобути першу перемогу за вісім турів. Над господарями тяжіє той факт, що в останній раз підопічні Ковалюка перемагали 26 жовтня в грі з Гірником-Спорт.

Через дискваліфікацію господарям сьогодні не міг допомогти півзахисник Тарас Бойко, тоді як у Кременя проблем зі складом не було. Більш того, перед грою клуб з Кременчука дозаявив 22-річного півзахисника Джаба Фхакадзе, який раніше виступав за другу команду Інгульця і ​​був досить перспективним гравцем, але з дуже непростим характером. До слова, півзахисник вийшов на поле після перерви.

Вже на 19-й хвилині захисники Прикарпаття «наварили». Борисевич на задній лінії повертав м'яч Пастуху, той махнув повз м'яч, Сула підхопив, вирвався на рандеву з Вульчиним, і воротарю Прикарпаття довелося збивати форварда гостей. Жовта для воротаря і пенальті. Ось тільки Сула не влучив у кут з «точки». Але через дві хвилини гості виправилися. Пройшла передача з правого флангу від Лободи, і той же Сула в падінні головою переправив м'яч повз голкіпера. І це вже 0:1.

На 35-й хвилині гості були змушені провести вимушену заміну, адже Сондей отримав пошкодження і його на фланзі півзахисту замінив Кузьмин. На 40-й хвилині господарі зуміли вивести на ударну позицію Воробчака, який двічі намагався пробити Олійника, але все марно.

На перерву команди пішли в різному настрої - у господарів нічого не виходило попереду, а гості діяли розкуто і активно. Все перевернулося на 51-й хвилині, коли Олійник після розіграшу кутового порахував, що Француз грубо зіграв проти нього, і вже лежачого опонента вдарив ногою. А це пряма червона і вимушена заміна Лободи на запасного воротаря Закорського.

Господарі відразу додали в активності і були за це винагороджені. Вацеба підхопив м'яч на куті штрафного, викотив під удар Семотюку, який підробив і з лінії штрафного майданчика пробив у дальній кут - 1:1. А через дві хвилини Цюцюра замикав навіс справа в штрафний, але Закорськийй зреагував на удар.

Кінцівка матчу пройшла в атаках господарів, тоді як у гостей на вістрі залишився лише Сула, якому з огляду на втому ніхто особливо не допомагав. І тільки на 82-й хвилині агресивні дії Прикарпаття принесли успіх. Спочатку після удару Цюцюри з порожніх воріт м'яч виніс захисник Кременя Курелех, але другим темпом після навісу Кузьмина Барчук переправив м'яч у ворота - 2:1. Кінцівка матчу пройшла під акомпанемент атак господарів. Цюцюра, Борисевич могли збільшити рахунок, але фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Прикарпаття.

Man of the Match: Роман Борисевич (Прикарпаття)
Чудовий матч провів захисник. І ззаду грав, до атак своєї команди підключався. Був одним з найактивніших, хоча саме за його участі було пропущено перший м'яч. Але в підсумку Роман виправився і може занести собі цей матч в актив. Він допоміг своїй команді здобути першу перемогу за останні вісім матчів.

Sport Arena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.