Перша ліга. 22 тур. «Оболонь Бровар» - «Прикарпаття» - 3:3

Перша ліга. 22 тур. «Оболонь Бровар» - «Прикарпаття» - 3:3

У поєдинку "Оболоні Бровара" та "Прикарпаття" було багато цікавого, по разу команди виходили вперед, але все ж сильнішого визначити не зуміли - бойова нічия 3:3. З перших хвилин у складі "пивоварів" не виявилося Покотилюка та Голікова, який травмувався. Зате повернувся в старт Батальський і було помітно бажання досвідченого форварда проявити себе відразу ж після підписання ще одного річного контракту.

У гостей в старті вийшов Барчук, який встиг відновитися після травми. Також залишився у воротах Вульчин, який захищав їх у домашньому матчі з "Чорноморцем". Підопічні Володимира Ковалюка з перших хвилин обрали дії другим номером, не забуваючи вибігати в контратаки. Втім, перші моменти виникли саме біля їхніх воріт. Спершу Улянченко сильно пробивав зі штрафного і Вульчину не відразу вдалося зафіксувати м'яч. Ну а потім Гуськов небезпечно прострілив з лівого флангу і лише самовідданість Лаврука, який кинувся під м'яч, врятувала гостей від неприємностей.

По суті перша ж вилазка в штрафну "пивоварів" закінчилася призначенням пенальті. Хоча Єгор Прокопенко перебував спиною до м'яча в той момент, коли той вдарився об його руку. Однак суддя був непохитний, як і нова редакція правил футболу в подібних епізодах. Удар Барчука з точки Федорівський прорахував і майже відбив, але м'яч від рук воротаря все ж таки влетів у сітку під штангою - 0:1 гості повели в рахунку вельми несподівано.

Буквально відразу ж після водопою "Оболонь Бровар" активізувалася, особливо активно запрацював правий фланг, звідки і прийшов перший гол у відповідь. Мединський отримав м'яч з ауту і швидко знайшов голову Батальського у воротарському суперника - 1:1. Ну а коли до свистка арбітра на перерву залишалися лічені секунди, Слободян блискуче виконав стандарт практично з лінії штрафної зони і м'яч, ударившись об перекладину та голову голкіпера, вилетів в поле, де його чекав Безуглий. Удар захисника по порожніх воротах вже ніхто не зміг відбити і на перерву господарі пішли за прийнятного рахунку 2:1.

Після перерви знову вагоме слово сказав Батальський. Цього разу йому зліва асистував Гуськов, і знову нападник зміг відірватися від опіки і в комфортній позиції головою прошити воротаря. Проте, спокійно "засушити" гру "Оболонь Бровар" не змогла, лише через пару хвилин Безуглий в простій ситуації вразив власні ворота після прострілу зліва від Воробчака - 3:2.

Після серії замін гра продовжилася у рівній боротьбі. "Прикарпаття" мало моменти після ударів Барчука і Вацеби, у господарів шукали щастя біля чужих воріт Гуськов, Батальський та Ковбаса, котрим не вистачало точності та сили ударів. Однак після навісу Сікача в кінцівці Павлюк зумів головою пробити повз Федорівського і рахунок зрівнявся. 3:3 - рятівний гол "Прикарпаття" організували гравці, що вийшли на заміну! Чергова втрата очок може коштувати місця головному тренеру команди Олегу Мазуренку. Все ж завдання потрапити до трійки перед "пивоварами" ніхто не знімав, а відставання від топ-3 вже становить чотири очки...

UA-Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 22 тур
«Оболонь Бровар» (Київ) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 3:3 (2:1)
Голи: Батальський (38, 54), Безуглий (45+3) - Барчук (26, пен.), Безуглий (56, авт.), Павлюк (85).

Оболонь Бровар: Федорівський - Майданевич, Безуглий, Білий, Прокопенко, Улянченко (Валєєв, 63), Савченко (Чідомере, 88), Мединський (Бровченко, 65), Слободян (Коваленко, 84), Гуськов (Ковбаса, 75), Батальський.
Прикарпаття: Вульчин, Бойко (Геник, 90+4), Борисевич, Пастух, Лаврук (Сікач, 46), Вацеба, Воробчак (Павлюк, 66), Цюцюра (Семотюк, 46), Шпирка (Хома, 83), Сондей, Барчук.
Попередження: Савченко (62) - Воробчак (23), Барчук (32), Шпирка (42), Бойко (47), Борисевич (52).

6 липня 2020 року. 19:00. Київ, стадіон "Оболонь Арена". +30 С
Арбітр: С.Лапко (Львів). Асистенти арбітра: О.Гавеля (Кривий Ріг), Д.Кєскюла (Дніпропетровська обл.).
4-й арбітр: К.Заброда (Київ). Спостерігач арбітражу: М.Левко (Чернівці).

Прикарпаття та Оболонь Бровар в феєричному матчі розійшлися внічию

До гри
Оболонь Бровар і Прикарпаття досить слабо повернулися в сезон - за чотири гри на двох команди “напрацювали” тільки на одне очко. У минулому турі обидва клуби мінімально поступилися: Пивовари на виїзді не впоралися з Волинню, а Прикарпаття програло Чорноморцю.

Поєдинок в Києві закривав програму 22-го туру Першої ліги. Кожна з команд могла істотно поліпшити своє турнірне становище в разі перемоги: Оболонь претендувала на п’яте місце, по сусідству з Минаєм, а ось Прикарпаття переслідувало МФК Миколаїв.

По кадрах - суперники понесли різні втрати. Якщо у київського клубу був відсутній Покотилюк, то гості через дискваліфікацію недорахувалися Дитка  і Кузьміна, а в лазареті Прикарпаття продовжили перебування Новак, Бочкур і Француз.

Гра
Команди непогано почали матч - без розвідки, з ударами і гостротою. У підопічних Володимира Ковалюка варто виділити дальній, але неточний удар хавбека Сондея, який, схоже, за свій досвід і минулі заслуги заслужив місце в стартовому складі після свого переходу в Прикарпаття минулого тижня. Господарі відповіли штрафним від Улянченко - Вульчин впевнено зафіксував м’яч. Далі класний момент створив Гуськов - вінгер спокійно розвернувся на фланзі і прострілив на Савченко: ситуацію врятував Лаврук, кинувшись під удар метрів з 12-ти.

Неочікуваний епізод для уболівальників господарів трапився на 26-й хвилині. Здавалося, простий навіс з флангу від Сондея на дальню штангу, де вів боротьбу Воробчак, але в підсумку м’яч влучив у лікоть Прокопенко - причому, що сам гравець не бачив політ м’яча. Пенальті взявся бити Барчук - кіпер Оболоні Федорівскій вгадав напрямок удару, але від руки капітана господарів м’яч застрибнув у сітку.

Натхненний Барчук незабаром здобув ще один шанс після передачі Воробчака - форвард бив низом в ближній кут, але Федорівский все контролював. Прикарпаття не зупинялося, активний Воробчак тепер передачею знайшов Шпирка, але м’яч після удару хавбека виявився знову в руках Федорівского.

Якщо гол Прикарпаття був несподіваним (починаючи з моменту призначення пенальті), то Оболонь відігралася максимально просто і легко. Спершу відбувся банальний навіс з флангу від Мединського точно в точку, куди вбіг Батальський - 1:1. Вульчин був безсилий і в гніві висловив всі свої емоції захисникам Прикарпаття на чолі з Бойком. А в компенсований час господарі вийшли вперед за допомогою стандарту. Слободян зі штрафного закрутив хрестовину, м’яч від неї зрикошетив на Безуглого і 33-й номер Оболоні легко переправив м’яч у ворота Прикарпаття.

Другий тайм почався з прориву Гуськова, але хавбек господарів неточно приклався по м’ячу. У гостей відразу після перерви з’явилися Семотюк і Сикач - втрачати особливо гостям нічого, тому зіграти в задоволення і на атаку, мабуть, було головним завданням для Прикарпаття. Але у Оболоні був абсолютно інший настрій і план дій - черговий навіс з флангу (тепер від Гуськова) знову знайшов голову Батальського - 3:1. Здавалося, що тепер кияни швидко засушать гру замінами - але ж ні! Феєрія голів продовжилася через пару хвилин: Сондей навісив, з м’ячем в результаті виявився Воробчак, який прострілив на лінію воротарського, де Безуглий оформив дубль, зрізавши м’яч у власні ворота!

Після автоголу Безуглого гра трохи змінилася - склалося відчуття, що обидві команди згадали про оборону і м’яч все частіше застрявав в центрі поля. Загострилася гра лише кілька разів - згадаємо удар Вацеба з-за меж штрафного, який потягнув Федорівский, удар Ковбаси над поперечиною з гострого кута і сейв Вульчина після удару все того ж Ковбаси з декількох метрів.

А ось фінальна точка була неймовірною - спрацювали заміни Ковалюка! Сондей запустив в забіг Сикача, Микола навісив на дальню штангу, куди вбіг Павлюк і увігнав м’яч у сітку воріт Федорівского - 3:3! У компенсований час на момент сподобився Чідомере, але запустив сферу над поперечиною Вульчина. Прикарпаття ж дотерпіло і здобуло, мабуть, сенсаційні очки в Києві.

Man of the Match: Олександр Батальский (Оболонь Бровар)
Якби не шикарні заміни від Володимира Ковалюка (Сикач-Павлюк), можна було б всі лаври віддавати Батальському. Але - у Прикарпаття ніхто і не виділявся по ходу всього матчу, а ось дубль форварда київського клубу увійде в статистику. Двічі Батальський класно випереджав захисників гостей і вражав ворота Вульчина - хто знає, з яким би рахунком завершився матч, якби не дії 33-річного нападника.

Sport Arena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.