Перша ліга. 20 тур. «Прикарпаття» - «Миколаїв» - 1:2

Перша ліга. 20 тур. «Прикарпаття» - «Миколаїв» - 1:2

Перший домашній матч календарного року "Прикарпаття" розпочало з вимушеними кадровими змінами у складі, в основному у захисній лінії господарів. Через дискваліфікації, отримані у попередній грі з "Колосом", не змогли взяти участь у грі четверо гравців - захисники Ковальчук, Данищук, Квасний, а також півзахисник Кузьмин.

Зважаючи ще й на травмованих, стартова одинадцятка "зелено-жовтих" ніяк не виглядала оптимальною. У гостей Горвата через перебір карток на лівому фланзі захисту замінив досвідчений Цапій, а у півзахисті "корабелів" вийшли флангові хавбеки Берко і Радченко.

Миколаївці почали досить агресивно та організували серію стандартів. Якщо штрафні пройшли повз ціль, то другий же кутовий став результативним. У цьому епізоді не обійшлося і без фарту, адже після навісу Зарічнюка м'яч відскочив від ноги захисника господарів прямо на ногу Богдана Кушніренка, який з метра заштовхнув його в сітку воріт - 0:1.

Івано-франківці намагалися пошвидше відігратися, однак захисники гостей завадили ударам Худобяка, Конкольняка та Оринчака, а в одному з епізодів капітан "Прикарпаття" буквально на мить не встиг на простріл Конкольняка... Натомість до перерви "корабели" зуміли створити ще один гольовий епізод, однак з ударом зі штрафного у виконанні Радченка впорався голкіпер Новак.

У другому таймі близьким до успіху був Бойко, а після зрізаного навісу Оринчака м’яч влучив у поперечину воріт гостей. Втім згодом підопічні Володимира Ковалюка зуміли втілити свою перевагу у забитий м'яч. На 73-й хвилині Веприк зі штрафного навісив у штрафну, де першим на м'ячі був Ярослав Конкольняк, який сильним дальнім ударом з лівої поцілив у дальній кут - 1:1.

Окрилені цим успіхом, івано-франківці намагалися дотиснути суперника. Однак наприкінці матчу пропустили самі. На 81-й хвилині після навісу зі штрафного Білик у боротьбі завалився на газон, а рефері без зайвих вагань тут же вказав на 11-метрову позначку. Ще й досвідчені Веприк і Боришкевич за "розмови" з арбітром отримали попередження, а Семенина з пенальті свого шансу не змарнував - 1:2.

Наприкінці поєдинку активнішими і гострішими були господарі, однак усі намагання "Прикарпаття" зрівняти рахунок виявились марними. "Миколаїв" переміг в Івано-Франківську і збільшив відрив від 10-го місця до п'яти очок, а івано-франківці з суттєвими кадровими проблемами зазнали третьої поспіль поразки.

Чемпіонат України. Перша ліга. 20 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Миколаїв» (Миколаїв) - 1:2 (0:1)
Голи: Конкольняк (73) - Кушніренко (12), Семенина (81, пен.)

Прикарпаття: Новак, Бойко, Бочкур, Француз, Яневич, Оринчак, Борисевич (Боришкевич, 63), Веприк, Конкольняк, Дитко (Цюцюра, 90+1), Худобяк. 
Миколаїв: Агаларов, Сартіна, Кушніренко, Білик, Цапій, Вітенчук, Зарічнюк (Семенина, 76), Ковальов (Войцеховський, 58), Радченко (Рогозинський, 69), Берко (Назаренко, 90), Кравченко. 
Попередження: Француз (40), Борисевич (45), Оринчак (78), Боришкевич (80), Веприк (80) - Сартіна (14), Цапій (68), Берко (87).

27 березня 2019 року. 18:00. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". 1500 глядачів. +6 С.
Арбітр: І.Бич (Київ). Асистенти арбітра: Є.Гашков (Чернівці), Т.Чопілко (Київська обл.).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: Е.Валенко (Львів).