Перша ліга. 20 тур. «Чорноморець» - «Прикарпаття» - 3:0

Перша ліга. 20 тур. «Чорноморець» - «Прикарпаття» - 3:0

Повернення до стартового складу "Чорноморця" Максима Брагару після відлучки до молодіжної збірної, врятувало Олексія Антонова від головного болю. Адже в цілому склад одеситів ще далекий від оптимального - група травмованих футболістів поступово набирає форму, а в грі з "Вересом" (0:4) ще й Беку Вачіберадзе "моряки" втратили через вилучення.

"Прикарпаття" своїм стартовим складом вирішило косплеїти "Агробізнес", так як на полі не виявилося номінальних нападників. Втім, захищалася команда Руслана Мостового все ж в блоці 5-4-1, а на вістрі залишався один лише Ростислав Волошинович, який уособлював собою першу "лінію" пресингу гостей.

Господарі розпочали матч досить потужно, й Івану Піцану з перших хвилин довелося працювати в поті чола. Після моменту Штогріна м'яч лише дивом не опинився в сітці. Втім, відкрити рахунок "Чорноморцю" вдалося після стандарту. Сергій Кравченко навісив з лівого флангу, і Дмитро Поспєлов головою точно підрізав м'яч у дальній кут - 1:0.

Другий гол господарів забив Віктор Лиховидько, що вийшов на заміну ще по ходу першого тайму замість травмованого Артема Козака. Один з кращих бомбардирів "моряків" потрапив точно в нижній кут дальнім ударом після класних індивідуальних дій Артура Авагімяна в підіграванні - 2:0.

У дебюті другого тайму Дмитро Коркішко міг доводити рахунок до розгромного, але перекинувши голкіпера, влучив у поперечину. Також було кілька моментів, традиційно не реалізованих, у Андрія Штогріна. У відповідь могли забивати й гості, коли Воробчак влучив у поперечину. І все ж в кінцівці Владислав Бугай протягнув м'яч до штрафної, де був збитим. Ну а Дмитро Коркішко впевнено реалізував пенальті, довівши рахунок до крупного - 3:0.

Втрати очок в 20-му турі практично всіма конкурентами, крім "Вереса", зміцнили позиції "Чорноморця" в першій трійці претендентів на підвищення в класі за підсумками сезону. "Прикарпаттю" ж сьогоднішня нічия "Авангарду" в Миколаєві, перемога "ВПК-Агро" над "Оболонню" і навіть домашня нічия "Кристала" явно не підуть на користь в боротьбі за виживання.

UA-Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 20 тур
«Чорноморець» (Одеса) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 3:0 (2:0)
Голи:
Поспєлов (25), Лиховидько (30), Коркішко (90, з пенальті). 

Чорноморець: Підківка, Поспєлов, Горопевшек, Долгов, Мельничук (Ващишин, 67), Кравченко, Козак (Лиховидько, 23), Коркішко, Брагару (Ковбаса, 46), Авагімян (Бугай, 74), Штогрін (Мащенко, 82).
Прикарпаття: Піцан, Воробчак, Пархуць (Кузьмин, 46), Мелінишин, Сікач, Курко, Ульянов, Семотюк (Хома, 80), Кохман, Сондей (Дитко, 46), Волошинович (Геник, 67).
Попередження: Брагару (17) - Сондей (28), Дитко (64), Геник (86).

5 квітня 2021 року. 17:00. Одеса, стадіон "Чорноморець". +9 С
Арбітр: Д.Резніков (Кам'янське). Асистенти арбітра: М.Левченко (Кривий Ріг), К.Хіміченко (Київська обл.). 
4-й арбітр: Є.Петренко (Одеса). Спостерігач арбітражу: В.Лисакевич (Харків).

Чорноморець без проблем обіграв Прикарпаття

Господарі підходили до гри на тлі розгромної поразки від Вереса (0:4). З огляду на турнірну ситуацію, втрачати очки одесити не мали права. Однак у Прикарпаття була власна мотивація на гру, адже команда ще не забезпечила собі комфортну відстань від зони вильоту. Відзначимо, що в першому колі команди зіграли внічию.

Чорноморець почав традиційно активно, з-за штрафної бив Штогрін, але Піцан потягнув м'яч з-під поперечини. На 22 хвилині кіпер гостей ще двічі за хвилину вступав в гру. Спочатку після дальнього удару Авагімяна Піцан витягнувся в струнку, а потім впорався і з ударом від Коркішка з району штрафного. А на 25-й хвилині гості забили по класиці. Кравченко навісив з кутового і Поспєлов ударом головою пробив в дальній кут - 1:0. Не чекаючи перерви, господарі подвоїли рахунок. Авагімян зі штрафної віддав в район півкола, і Лиховидько, який замінив травмованого Козака на 23 хвилині, потужнішим ударом увігнав м'яч у нижній кут воріт - 2:0.

Після перерви гості могли скоротити рахунок, але з ударом Мелінишина головою після кутового Підківка справився. А через хвилину Коркішко в красивому стилі міг довести гру до розгрому, перекинувши м'яч через Піцана, який вийшов далеко з воріт, але м'яч з відскоком від газону влучив у поперечину. На 67-й хвилині вже Штогрін цілком міг забивати, але з розвороту пробив повз штангу з лінії воротарського. Мабуть, на дубль або навіть хет-трик міг напрацювати форвард, реалізуй свої численні можливості.

На 82-й хвилині Воробчак міг повернути інтригу, але після навісу справа і удару головою за Підківку зіграла поперечина. Однак крапку у матчі поставили господарі. Ульянов завалив Бугая в своїй штрафній, і Коркішко реалізував пенальті - 3:0. Одесити користуються осічками конкурентів, і разом з Вересом йдуть у відрив в турнірній таблиці. А Прикарпаття продовжує боротьбу за виживання, адже Авангард вже скоротив відставання до двох очок.

Man of the Match: Дмитро Поспєлов (Чорноморець)
Заслуговує схвальною оцінки Штогрін, який замучив захисників Прикарпаття. Але Поспєлов в цій грі відрізнявся ефективністю і впевненістю в своїх силах, чим заряджав партнерів.

Sport Arena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.