Перша ліга. 16 тур. «Прикарпаття» - «Минай» - 1:2

Перша ліга. 16 тур. «Прикарпаття» - «Минай» - 1:2

У стартовому турі ФК Минай пережив гіркий урок Першої ліги, поступившись вдома Прикарпаттю – 0:3. Але зараз закарпатський колектив знаходиться вище в таблиці і всерйоз претендує на медалі, тож до Івано-Франківська вирушив із явним бажання взяти реванш. На куражі після кубкової перемоги над ПФК Львів гості рано повели в рахунку. Микуляк протягнув м’яча через правий фланг і навісив, м’яч відскочив від захисника Бочкура, й Олексій Шпак із близької відстані з правої ноги пробив повз воротаря – 0:1.

Навала від Прикарпаття не дала швидкої відповіді – навпаки, у відповідь на тиск від Оринчака, Барчука та Цюцюри гості могли забити ще, але суперник відбився від двох поспіль ударів Шпака та Нурієва. Залишаємо в пам’яті також удар Дербаха в дебюті гри, але все одно констатуємо, що господарі невдало провели перший тайм. На початку другої половини гри воротар минайців потягнув ще один непоганий удар Дербаха, але в підсумку господарі відігралися не з гри. Після навісу з лівого флангу Допілка «впустив» на газон Барчука, і рефері призначив пенальті. Роман Барчук на паузі пересмикнув воротаря й бездоганно реалізував 11-метровий – 1:1.

Був шанс у прикарпатців вийти вперед, але врятував гостей Кулініч, який вискочив навперейми Оринчаку, за межами карного майданчика встигнувши перехопити м’яча. А невдовзі ФК Минай вийшов вперед, повернувши собі перевагу. Спочатку сильний удар Гавриленка призвів до рикошету на кутовий, після подачі Нурієва на підступах до карного майданчика боротьба Кузьмина та Вагіна призвела до дуже небезпечного стандарту. І от якраз тут Анатолій Нурієв чудовою підсічкою повз стінку не залишив шансів воротареві – 2:1. До речі, 8-й гол у чемпіонаті для Нури.

Маючи перевагу, ФК Минай дуже впевнено зіграв по рахунку. Міг після штрафного забивати Гавриленко, але неточно замкнув головою в падінні на дальній стійці. Двічі виривався на воротаря Маїк. Небезпечний штрафний мав, але змарнував Страшкевич. А що ж господарі? Прикарпаття могло врятувати гру, в кінці влаштувало справжню навалу. Але після удару головою від Цюцюри просто-таки розкішний сейв видав голкіпер закарпатців.

Минай набрав 30 очок і піднявся на 5-ту позицію в турнірній таблиці, а Прикарпаття опустилося на 10-е місце. В наступному турі 9 листопада Минай дома прийме Миколаїв, Прикарпаття в гостях зіграє проти Авангарду.

Man of the Match: Анатолій Нурієв (ФК Минай)
Забив розкішний штрафний і ще кілька разів гостро пробивав зі гри. Посприяв 1) реваншу в матчі з принциповим суперником, 2) дуже важливій перемозі, яка допомагає Минаю не відпускати в відрив лідерів.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 16 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Минай» (Минай) - 1:2 (0:1)
Голи: Барчук (65, пен.) - Шпак (14), Нурієв (72).

Прикарпаття: Новак, Бойко (Семотюк, 84), Бочкур, Француз, Яневич (Вульчин, 90+5), Дербах, Борисевич, Дитко (Кузьмин, 46), Оринчак, Цюцюра, Барчук.
Минай: Кулініч, Допілка (Дмитренко, 81), Стасюк, Жичиков (Маткобожик, 57), Страшкевич, Кополовець (Беца, 66), Гавриленко, Нурієв, Шпак, Микуляк (Вагін, 62), Гегедош (Маїк, 46).
Попередження: Кузьмин (70), Дербах (88) - Микуляк (26), Кополовець (44), Допілка (64), Гавриленко (80), Кулініч (90+1).
Вилучення: Новак (90+5, позбавлення суперника очевидної гольової можливості).

3 листопада. 15:00. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". 3500 глядачів. + 13 С
Арбітр: Д.Шурман (Київська обл.). Асистенти арбітра: М.Чос (Київ), О.Дашко (Київська обл.).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: М.Біць (Львів).

Дербі західних команд: натужна перемога Миная

Посеред тижня "Минай" розбив "Львів" в кубковій грі і здобув історичну для себе путівку в чвертьфінал. "Прикарпаття" же готувалося лише до цього поєдинку, а тому очікувалося конкурентне протистояння.

Зустріч почалася в досить неспішному темпі, здавалося, що нічого не віщувало швидкий гол. Але він стався досить рано і наставник господарів може звинувачувати за нього лише своїх футболістів. Захисник "Прикарпаття" повинен був виносити м'яч зі своєї штрафної, але замість цього скинув круглого на ногу Шпаку. Півзахисник скористався подарунком і зумів відкрити рахунок.

Пропустивши, господарі забрали собі м'яч і почали діяти активніше. Однак, було таке враження, що "Минай" в будь-який момент зможе додати, а поки що підопічні Кобіна просто взяли невелику паузу. До перерви "Прикарпаття" мало кілька небезпечних ударів, але рахунок так і залишився за гостями.

У другій частині протистояння, господарі вже досить серйозно притиснули суперника в їхньому штрафному і мали моменти для того, що зрівнювати. Найбільш небезпечним з них став призначений в середині тайму пенальті. І підійшовший до точки Барчук показав, як потрібно правильно виконувати 11-метровий - 1:1.

Радість господарів тривала не дуже довго, а якщо точніше, то всього лише 7 хвилин. "Минай" зумів заробити дуже небезпечний штрафний і з ударом Нурієва впоратися Новак не зміг. У кінцівці поєдинку було дуже багато боротьби, а ось з небезпечними моментами справи були гірші. Непоганий вихід на ворота зробив Гегедош, але максимум з епізоду вичавити не зумів. Більш того, червону картку примудрився заробити голкіпер господарів, остаточно поховавши інтригу.

"Минай" здобуває вкрай важку перемогу на виїзді і продовжує свою боротьбу за вихід в УПЛ. "Прикарпаття" ж зуміло показати дуже гідний футбол і навіть могло претендувати на підсумкову нічию.

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.