Перша ліга. 15 тур. «Прикарпаття» - «Гірник-Спорт» - 4:1

Перша ліга. 15 тур. «Прикарпаття» - «Гірник-Спорт» - 4:1

Обидві команди за останній місяць підрівнялися в таблиці, переважно викликаючи в уболівальників позитивні емоції. Але якраз у минулому турі Гірник-Спорт перервав безпрограшну серію, вдома поступившись Волині (2:4), а Прикарпаття не змогло обіграти одного з аутсайдерів (0:0 в гостях у Черкащини). До всього, гості прибули до Івано-Франківська без таких важливих гравців, як центрбек Білий і вінгер Лозовий. Попри це, почали гості непогано, був щільний удар здалеку Суханова і кілька випадів Лиховидька, аж поки Прикарпаття не перехопило м’яч, а з ним - ініціативу.

Тричі дуже гостро пробивав Барчук, навіть доводилося виносити м’яча з лінії воріт гравцеві гостей Батюшину. Але відкрити рахунок зміг інший форвард - Цюцюра. Коли Шпирка відпрацював біля лицьової й відкотив на Конкольняка, той просто навісив, а Василь ударом із лінії воротарського майданчика ногою на протихід воротареві замкнув цю подачу - 1:0. Закріпити перевагу вже через кілька хвилин допоміг 11-метровий. На розіграш кутового побіг Оринчак, але його підштовхнув Козлов. З пенальті Ярослав Конкольняк впевнено розвів м’яч і воротаря - 2:0.

У другому таймі гості першими могли скорочувати рахунок. Спочатку Новак потягнув складний обвідний удар від Збуня, а слідом вінгер заробив штрафний для Котляра, який теж бив близько від дальньої дев’ятки. У відповідь прикарпатці забили, причому захист гостей не зміг запобігти досить простій низовій передачі Конкольняка на Цюцюру. Василь вирвався на воротаря, оббіг його й закотив м’яча в порожні ворота - 3:0, дубль від форварда івано-франківців.

Але дограти без пригод не вдалося. Через чотири хвилини Новак наче й накрив м’яча після удару Суханова, але форвард гостей Хомченко почав репетувати, привернувши увагу, що, судячи зі всього, голкіпер зіграв після дотику свого захисника. Сахно взяв сторону атаки й призначив вільний удар із меж карного майданчика. Після удару Батюшина м’яч влучив у масивну стінку, й рефері тут же призначив пенальті (влучання в руку Янушу). Досвідчений Володимир Корольков пробив у лівий від воротаря кут, і хоча Новак гадав, дістати не зміг - 3:1.

Далі прикарпатцям довелося пережити кілька неприємних хвилин. Новак спершу потягнув удар впритул від Лиховидька, а потім небезпечний штрафний від Збуня. Довелося тренерському штабу провести кілька замін із акцентом на оборону, лише після цього заспокоївши гру. Зі своїми завданнями господарі справились, а коли в кінцівці після удару Геника м’яч зрикошетив до Семотюка, який із близької відстані пробив повз воротаря - 4:1. Дебютний гол у чемпіонаті для молодого гравця.

Команда Володимира Ковалюка набирає 20 очок, закріплюється на дев’ятій позиції, з урахуванням результату матчу Авангард - Рух дещо скорочує відставання від краматорців і точно нарощує перевагу над «гірниками» до 5 очок.

Man of the Match: Ярослав Конкольняк (Прикарпаття)
Гол і дві гольові передачі - разом із Цюцюрою, вони зробили цей результат.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 15 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) - 4:1 (2:0)
Голи: Цюцюра (22, 53), Конкольняк (38, пен.), Семотюк (90+4) - Корольков (59, пен.)

Прикарпаття: Новак, Борисевич, Бочкур, Француз, Конкольняк (Яневич, 78), Дербах, Оринчак (Дитко, 70), Кузьмин (Семотюк, 46), Цюцюра (Геник, 82), Шпирка (Януш, 55), Барчук.
Гірник-Спорт: Ситников, Суханов (Білоус, 88), Кравчук, Батюшин, Шопін, Чепелюк (Хоцяновський, 87), Корольков (Петрусенко, 60), Котляр (Одарюк, 57), Збунь, Лиховидько, Козлов (Хомченко, 54).
Попередження: Конкольняк (4), Кузьмин (42), Януш (59), Новак (60), Семотюк (75), Ковалюк (77, гол.тренер) - Лиховидько (26), Чепелюк (57), Хоцяновський (90+3).

26 жовтня. 15:00. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". 2800 глядачів. +19 С.
Арбітр: О.Сахно (Київська обл.). Асистенти арбітра: К.Хіміченко, С.Старча (обидва - Київ).
4-й арбітр: А.Романюк (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: О.Циганков (Тернопіль).

У битві середняків перемагає Прикарпаття

Гра в Івано-Франківську очікувалася з інтригою. По-перше, зустрічаються два сусіди по таблиці, яких відділяло лише 2 пункти. По-друге, обидва колективи набрали пристойну форму і вже давно покинули зону вильоту.

Однак інтриги в матчі не було від слова "зовсім". Господарі неймовірно спокійною вже в першому таймі забили два голи. Для початку, Цюцюра відгукнувся на прекрасну передачу з флангу і пробив воротаря. А вже пізніше був зароблений пенальті, який дуже холоднокровно виконав Конкольняк - 2:0.

У другій половині гості так і не змогли прийти в себе і дуже швидко пропустили третій - уже дублем відзначився Цюцюра. Після цього "Прикарпаття" трохи розслабилось і дозволило "Гірнику-Спорт" відквитати один гол. З пенальті забив Корольков і подарував примарну надію своїй команді. Але гості мало те, що не забили другий, вони ще й пропустили четвертий. На останніх секундах Семотюк встановив остаточний рахунок - 4:1.

Вдала серія "Прикарпаття" триває, клуб вже піднімається на дев'яте місце. Цілком можливо, що найближчим часом вони зможуть наздогнати "Авангард".

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.