Перша ліга. 15 тур. «Прикарпаття» - «Авангард» - 3:1

Перша ліга. 15 тур. «Прикарпаття» - «Авангард» - 3:1

На важкому полі, та ще й під акомпанемент дощу, у першому таймі "Прикарпаття" повністю переграло "Авангард" і пішло на перерву з комфортною перевагою. Могла вона бути й взагалі розгромною, якби Роман Барчук забив пенальті, яке сам же і заробив. Але форвард івано-франківців з точки відправив м'яча вище поперечини.

Правда той же Барчук через п'ять хвилин все ж розмочив Микиту Якубенка, хоч і у гостей були вельми обгрунтовані претензії з приводу того, що вибивався м'яч з рук голкіпера вже у зафіксованому стані. Проте, суддя скасувати взяття воріт не наважився. Ну а другий м'яч оформив Іван Сондей, скориставшись позиційною помилкою оборони і розстріляв кіпера з близької відстані - 2:0.

 

В середині другого тайму команди обмінялися голами - на результативну дію Павла Похитайла буквально відразу ж відповів Василь Цюцюра, реалізувавши 11-метровий. Таким чином, "Прикарпаття" за рахунок перемоги в очному матчі підтяглося до "Авангарду" на відстань двох очок.

UA-Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. Матч 15-го туру
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Авангард-СК Краматорськ» - 3:1 (2:0)
Голи:
Барчук (34), Сондей (42), Цюцюра (64, пен.) - Похитайло (62).
На 29-й хвилині Барчук не реалізував пенальті (вище)

Прикарпаття: Піцан, Пастух, Курко, Француз, Сікач, Кузьмин, Кохман (Геник, 65), Семотюк (Вацеба, 81), Сондей (Хома, 83), Цюцюра (Дитко, 69), Барчук.
Авангард: Якубенко, Бородай, Аніх Чідера, Гуттінер (Куканов, 67), Зубков (Сафонов, 85), Трояновський, Писко (Шинкаренко, 67), Толочко, Скотаренко, Чебаненко, Похитайло (Сухаров, 80).
Попередження: Скотаренко (10), Писко (49).

30 травня 2021 року. 16:00. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". 1500 глядачів. +13 С
Арбітр: А.Михайлюк (Київ). Асистенти арбітра: Я.Пилипенко (Кропивницький), С.Дарійчук (Чернівецька обл.).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: В.Александренко (Вінниця).

Важливий домашній успіх команди з Івано-Франківська

Поєдинок 15-го туру Першої ліги між Прикарпаттям та Авангардом повинен був відбутися ще 25 листопада, проте тоді проведення зустрічі виявилося неможливим через масове зараження COVID-19 в складі колективу з Івано-Франківська. У підсумку команди зустрічаються тільки зараз, і якщо Авангард відчуває себе досить комфортно в кінцівці чемпіонату, маючи перевагу у дві перемоги від зони вильоту, то для Прикарпаття сьогодні перемога була потрібна як повітря - у підопічних Олега Рипана лише одне очко переваги над Кременем. Саме цей матч в запасі може стати для Прикарпаття рятівним, тому господарі напевно готувалися до нього з усією відповідальністю.

Не так давно Авангард став муніципальним клубом і змінив свою назву, так що гості приїхали в Івано-Франківськ вже з іншим ім'ям - Авангард-СК Краматорськ. Підопічним Городова, які непогано проводять весняні матчі, треба було побачити, наскільки ця зміна стане для них вдалою. Варто також відзначити, що команди підійшли до поєдинку без дискваліфікованих гравців, а вже через два тижні на них чекає ще одне очне протистояння, але вже в Донецькій області.

Погода не порадувала ні футболістів, ні вболівальників - матч почався під акомпанемент дощу на стадіоні, через що команди могли зробити ставку на дальні удари. Вже на першій хвилині у Прикарпаття пробив Цюцюра, але Якубенко забрав м'яч у руки. Трохи пізніше Пастух здорово бив головою після подачі кутового, але знову виручив Авангард кіпер. Пізніше з краю штрафного загострював Сікач - добре в захисті відпрацював у гостей Бородай. Початок матчу залишився за господарями, які вже на 13-й хвилині мали забійний момент: Кохман навісив в штрафну, Барчук скинув головою на Цюцюру, а той з кількох метрів примудрився влучити у воротаря. Гості відповіли заблокованим ударом Скотаренка, а також пострілом Толочка над воротами.

Матч і далі тривав під диктовку команди Олега Рипана - бажання відірватися від зони вильоту у Прикарпаття було на рівні. Обстріл воріт Микити Якубенка, який виглядав молодцем, тривав, але спершу Семотюк, а потім Пастух і Цюцюра пробили повз ворота Авангарду. З пари метрів Барчук головою замикав простріл Семотюка, але якимось чином послав м'яч над перекладиною воріт. А на 29-й хвилині Барчук реабілітувався (як здавалося спочатку), заробивши пенальті - недбалий підкат проти нього виконав Бородай. До точки підійшов сам же Роман, але удар йому абсолютно не вдався - м'яч полетів над воротами Якубенка... напевно злий жарт з Барчуком зіграла погода, адже мокрими були м'яч і газон. Ця ж причина завадила Чебаненку через кілька хвилин влучити по воротах господарів після точної подачі Похитайла з флангу.

Але все ж за такої гри Прикарпатті не могло піти в роздягальню без гола. На 34-й хвилині Сондей здорово закинув м'яч зі своєї половини поля вперед на Цюцюру, той влучив у голкіпера і м'яч вдарився в штангу, але на добивання встиг Роман Барчук - з лінії воріт він добив круглого у сітку, не дивлячись на спроби Якубенка накрити м'яч. Епізод спірний, адже кіпер гостей вже торкався м'яча руками, коли Барчук вбивав його в ворота, але арбітр Артем Михайлюк порушення не вгледів. А на 42-й хвилині Прикарпаття оформило ще одне взяття воріт! Кузьмин з краю штрафного спрямував м'яч на вільного Сондея, а той спокійно із зони Чідери пробив в дальній кут воріт гостей - 2:0.

На другий тайм господарі також вийшли зарядженими, і практично відразу Француз бив головою після подачі кутового, але виручив воротар. Трохи пізніше Кузьмин пробив точно в ближній кут - Якубенко знову врятував. Можна також згадати спробу удару від Курка після подачі кутового, але він не влучив як слід по м'ячу. Рідкісний момент був у Авангарду після пострілу з-за меж штрафного Гуттінера, проте м'яч пролетів поруч з дальньою стійкою воріт Піцана. А на 62-й хвилині команда Городова несподівано забила: Чебаненко відпасував в штрафну на Похитайла, той на замаху прибрав воротаря і відправив круглого вже в порожні ворота Прикарпаття - 2:1.

Але пройшло всього дві хвилини, як гсоподарі заробили ще один пенальті! Зубков здійснив безрозсудний фол у власному штрафному і збив Семотюка. На цей раз до точки підійшов не Барчук, а Василь Цюцюра - впевнене виконання, і на табло вже 3:1! Міг рахунок ставати ще більшими на користь Прикарпаття, але Якубенко відбив непоганий удар від Барчука. Авангард відповів ударом головою з боку Шинкаренка повз ворота, а після спроби Писка м'яч зловив Піцан. Гості створили ще кілька моментів до фінального свистка, але більше засмутити господарів їм не вдалося - Прикарпаття здобуло важливу перемогу.

У підсумку івано-франківці відірвалися від зони вильоту, і зокрема від Кременя, який йде передостаннім. Прикарпаття має відверто кращі шанси на те, щоб залишитися в Першій лізі, ніж клуб з Кременчука. Гості залишилися на 12-й позиції.

Man of the Match: Василь Цюцюра (Прикарпаття)
Мабуть, найбільш активний і корисний гравець матчу. Взяв участь в першому голі, а також дуже швидко відновив перевагу своєї команди в два м'ячі в другій половині, коли реалізував пенальті.

Sport Arena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.