Перша ліга. 14 тур. «Волинь» - «Прикарпаття» - 2:0

Перша ліга. 14 тур. «Волинь» - «Прикарпаття» - 2:0

Перша ліга вийшла на фінішну пряму. Кожній команді залишилося провести п'ять обов'язкових матчів, однак у дяеких клубів залишилися незакриті предмети ще з першого семестру. Тоді їм заважав коронавірус. Зараз вони змушені потроху відпрацьовувати, щоб встигнути закрити все до закінчення навчального року.

Останній тріумф "Волині" був зафіксований ще 10 квітня. Минув місяць, як один з претендентів на УПЛ не може перемогти, що сильно погіршило шанси "хрестоносців" повернутися в еліту. Однак вони є. Потрібно просто набрати максимум, проте зробити це, з огляду на щільний графік в майбутньому, не так і просто. Сьогодні на шляху лучан встало "Прикарпаття", яке минулого тижня провело відмінний матч проти "Агробізнесу". Видно, що зміна тренера пішла на користь.

Хто знає, як склався б сьогоднішній матч, не поведи "Волинь" в рахунку вже на п'ятій хвилині. Зароблений Коломойцем пенальті (класний пас з глибини вивів форварда в штрафну, де він і був збитий) допоміг господарям відкрити рахунок, що серйозно полегшило їм життя. Удар з точки, до речі, реалізував Нкололо. Він же ще в першому таймі міг додавати в скарбничку досягнень і гольову передачу, але Чачуа забити не зміг. Відзначити варто дії Француза, який вибив м'яч з лінії воріт.

Амбросій швидко виправився. Саме його подача зі стандарту дійшла до голови Шарпара, якого чомусь захисники гостей прогавили біля власних володінь. Підсумок прозаїчний - 2:0. Серйозна перевага, як для середини першого тайму. Варто відзначити, що "Прикарпаття" могло відігратися, але двічі суперника пробачив Дитко. Спочатку Роман не забив головою після кутового, а після вдарив кудись далеко від воріт, завершуючи контратаку власної команди.

Другий тайм вийшов дещо сумнішим. Причини й так всім зрозумілі. "Волинь", розуміючи всю впевненість положення, серйозно знизила швидкість, в той час, як прикарпатці особливо нічого створити не могли. Спроби звичайно були, але вийшли вони якимись млявими та незрозумілими, а тому говорити про них особливого сенсу немає. Скажімо просто, шансів відігратися у "Прикарпаття" не було.

Підсумок наступний. "Волинь" нарешті здобуває три очки, скорочуючи відставання від третього рядка до семи пунктів. Крім цього, у "хрестоносців" залишається ще додаткова гра в запасі. Ваші ставки, чи зможуть вони наздогнати "Металіст 1925"?

UA-Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга.  Матч 14-го туру
«Волинь» (Луцьк) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 2:0 (2:0)
Голи: Нкололо (5, пен.), Шарпар (21).

Волинь: Неділько, Мартинюк, Сімінін, Приймак, Цюпа, Рябов, Нкололо (Протасов, 57), Шарпар (Войтіховський, 90), Чачуа (Климець, 34), Оринчак (Хагназарі, 74), Коломоєць (Кобзар, 85).
Прикарпаття: Новак (Піцан, 46), Мелінишин, Курко, Француз (Пастух, 76), Сікач, Волошинович (Вацеба, 85), Сондей, Геник, Семотюк, Кузьмин, Дитко (Хома, 69).
Попередження: Чачуа (7), Рябов (16), Цюпа (41), Мартинюк (82).

12 травня 2021 року. 17:00. Луцьк, стадіон "Авангард". 1500 глядачів. + 19 С
Арбітр: Є.Цибулько (Черкаська обл.). Асистенти арбітра: М.Близнюк (Харків), Р.Якимик (Львів).
4-й арбітр: С.Подригуля (Луцьк). Спостерігач арбітражу: М.Митровський (Ужгород).

Волинь на класі перемогла Прикарпаття

12 травня у Першій лізі були зіграні одразу три перенесені матчі, і один з них - протистояння Волині і Прикарпаття в 14-му турі. Цей матч повинен був пройти ще в листопаді, але був відкладений через спалах коронавіруса в команді з Івано-Франківська. Волинь підійшла до звітної зустрічі на сьомій позиції, не маючи особливих надій на вихід в УПЛ за підсумками сезону, а ось Прикарпаття веде боротьбу за виживання, перебуваючи прямо над Кременем і Кристалом, які йдуть в зоні вильоту.

Відзначимо, що не так давно Прикарпаття і взагалі йшло передостаннім, але в попередньому матчі команда Олега Рипана несподівано зуміла перемогти міцний Агробізнес. Волинь навряд чи підійшла до сьогоднішньої гри в гарному настрої, адже в двох попередніх турах команда Сачка програла Поліссю і Авангарду. Відзначимо, що сьогодні Прикарпаттю не зміг допомогти дискваліфікований нападник Василь Цюцюра. Матч значив багато для обох команд - Волинь мала шанс підібратися до лідируючої групи, а команда з Івано-Франківська - забезпечити собі більш-менш комфортну перевагу над зоною вильоту.

Вже на самому старті матчу Волинь вийшла вперед, забивши з пенальті! Коломоєць кинувся вперед і обійшов захисника Прикарпаття, змусивши на собі сфолити. До точки підійшов француз конголезького походження Жордан Нкололо, який впевнено переграв Новака - 1:0. Пенальті від Євгена Цибулька вийшов досить спірним, не погоджувалися з арбітром гравці гостей, але той був у своєму рішенні впевнений.

Однак, якщо хтось вирішив, що Волинь мала перевагу над Прикарпаттям тільки через спірне рішення судді, то це не так. І лучани довели це в наступні хвилини: спершу ідеальний момент мав Амбросій Чачуа після скидки від Нкололо, але його удар вже по порожніх воротах вибив з лінії Василь Француз. А потім команда Сачка забила другий гол! Знову Волинь відзначилася зі стандартного положення, але на цей раз зі штрафного. З правого флангу зробив подачу Чачуа, а першим на м'ячі виявився досвідчений В'ячеслав Шарпар, який головою послав круглого в сітку - 2:0 вже до 21-й хвилині.

Команда Олега Рипана намагалася відповісти зі стандартів - можна згадати непоганий удар Дитка після подачі кутового, але м'яч пролетів поруч зі штангою воріт. Волинь, в свою чергу, трохи зменшила темп своїх атак за рахунку 2:0. Здається, лучани вже після голу від Шарпара відчули себе комфортно і вирішили не перепрацьовувати. Ближче до кінцівці тайму Дитко мав ще один шанс відзначитися, вриваючись в штрафну, але пробив він сильно і неточно. Волинь відповіла ударом з меж штрафного Чачуа, але у ворота він не потрапив. 2:0 до перерви, до кінця тайму темп дещо впав.

На другий тайм Прикарпаття вийшло зарядженим, явно провівши непросту розмову в роздягальні. Команда з Івано-Франківська активно бігла вперед, намагаючись відігратися, хоча не завжди їх атаки досягали мети через технічний брак. Не можна сказати, що Волинь грала другим номером, але господарі не особливо прагнули забити третій гол. Атакуюча лінія лучан старалася, здорово попереду діяли Нкололо, частенько виконував подачі Сімінін, але чогось дійсно небезпечного біля воріт гостей створити не вдавалося.

Прикарпаття могло скорочувати відставання ближче до кінцівки другого тайму, коли Андрій Хома, що вийшов на заміну, відгукувався на передачу з глибини, але Неділько здорово прочитав епізод і вийшов зі штрафного майданчика, тим самим нейтралізував загрозу. У лучан Сіаваш Хагназарі після виходу на заміну кілька оживив гру: він непогано прострілював вздовж лінії воротарського в напрямку партнера, але м'яч так і не знайшов адресата.

У підсумку Волинь добилася свого і змогла перемогти Прикарпаття. Лучани все ще мають шанс зробити диво, і в кінцівці спробувати наздогнати конкурентів, а ось команда з Івано-Франківська втратила нагоду ще більше відірватися від зони вильоту. Кінцівка буде напруженою для підопічних Олега Рипана.

Man of the Match - в'ячеслав Шарпар (Волинь)
Всі ключові події матчу відбувалися в першому таймі, в якому В'ячеслав Шарпар вів команду за собою, а також забив важливий гол, завдяки якому Волинь відчувала себе комфортно в залишку матчу.

Sport Arena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.