Перша ліга. 14 тур. «Черкащина» - «Прикарпаття» - 0:0

Перша ліга. 14 тур. «Черкащина» - «Прикарпаття» - 0:0

У Черкасах передостання команда Першої ліги зустрічалася з дев’ятою. Суперників у турнірній таблиці відділяло аж 11-ть залікових пунктів. Обидва колективи підійшли до очного протистояння у абсолютно різному настрої та ігровому тонусі. Черкащина програла дев’ять матчів поспіль у сезоні, а Прикарпаття натомість два тури підряд перемагає. Проте легкої прогулянки гостям не варто було очікувати, адже черкаський колектив знає як протидіяти івано-франківцям. Щоправда, перемоги у очних зустрічах були ще за часів виступів у Другій лізі.

Розпочали команди достатньо активно, три стрімкі атаки черкасців ледь не призвели до взяття воріт, але з двома пострілами впритул Фаюка не без проблем впорався Новак. Майбороді також довелося працювати в перші п’ять хвилин матчу щонайменше двічі. А Цебро мав усі шанси забивати з меж штрафної, але тут далася взнаки відсутність ігрової практики – з убивчої позиції Михайло примудрився не влучити по м’ячу.

До десятої хвилини було ще два моменти у Черкащини, коли Бойко вибіг один на один з Новаком, обіграв того, але в останній момент кіпер Прикарпаття зумів забрати м’яча до рук, а за хвилину Тищенко пробив з меж штрафної після атаки віялом, однак влучив у захисника Прикарпаття. Кінцівка пройшла за активності гостей, але Майборода і захисники справилися з атаками гостей.

У другому таймі було не менш цікаво: атаки накочувалися на ті, й на ті ворота. Цікаво, що Ковалюк змушений був замінити Цюцюру на початку другого тайму – зуміли закрити належним чином небезпечного форварда господарі. Увесь другий тайм тримав у напрузі, а з найбільш небезпечного виділяємо момент наприкінці матчу,коли після удару зі штрафного і рикошету м’яч поцілував попереку воріт Черкащини.

В підсумку нічия, яка точно задовольнила Черкащину – вона перервала восьмиматчеву серію з поразок господарів. Гравці Черкащини після гри, щоб привернути увагу місцевої влади до проблем клубу, принесли свої ігрові футболки і склали у віп-ложі. Такі заходи інколи допомагають. Як буде цього разу, подивимося.

Man of the Match: Андрій Новак (Прикарпаття)
Довелося попрацювати воротареві гостей у цьому матчі. Били і впритул, і здалеку, але в підсумку він разом із захисником Василем Французом спрацювали на відмінно.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 14 тур
«Черкащина» (Черкаси) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 0:0
19 жовтня. 15:00. Черкаси, стадіон "Центральний". 350 глядачів. +19 С.

Черкащина: Майборода, Чорний, Бурлін, Цибульник, Кошелюк, Цебро, Сторчоус, Малєй (Антонюк, 66), Бойко, Тищенко (Зеленевич, 54), Фаюк (Авер'янов, 66).
Прикарпаття: Новак, Борисевич, Бочкур, Француз, Конкольняк, Оринчак (Семотюк, 90), Дербах, Кузьмин, Шпирка (Януш, 77), Цюцюра (Дитко, 68), Барчук.
Попередження: Сторчоус (43), Чорний (57), Цебро (59), Бойко (82) - Барчук (40), Дитко (85), Борисевич (88).

Арбітр: Р.Блавацький (Львів). Асистенти арбітра: М.Левченко, О.Гавеля (обидва - Кривий Ріг).
4-й арбітр: С.Труба (Черкаська обл.). Спостерігач арбітражу: В.Чернишов (Кременчук).

Останній результат, якого можна було чекати від протистояння цих суперників, це нульова нічия. В принципі, команди почали жваво, господарі вже в дебюті могли забивати тричі, кожен раз найбільш помітною фігурою в гольових епізодах був Андрій Фаюк. У відповідь не один раз могли відзначитися і футболісти "Прикарпаття", але їм не пощастило в завершенні. Активний початок матчу обіцяв результативний його характер в подальшому. Андрій Фаюк майже підтвердив очікування і незабаром міг відкривати рахунок після виходу один на один. Але його тезка Новак, кинувшись в ноги форварду, забрав м'яч намертво. Поступово моментів ставало менше, а м'яч все частіше грузнув у центрі поля.

Після перерви активніше діяли в атаці футболісти "Прикарпаття". Господарі відповідали порушеннями правил, які лише зрідка можна було назвати "тактичними". Проте, надійно діяв у воротах Майборода, що ставило перед "командою рідного краю" важкі завдання. З виходом же Авер'янова ще й підопічні Віталія Кобзаря почали показувати "зуби", що змусило регулярно вступати в гру Новака.

Так і не змогли забити команди і це означає, що "Черкащина" перервала десятиматчеву серію поразок, але не обірвала перелік ігор поспіль без перемог. "Прикарпаття" ж точно залишиться на дев'ятому місці з 17 очками в активі і після 14-го туру.

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.