Перша ліга. 12 тур. «Металіст 1925» - «Прикарпаття» - 1:0

Перша ліга. 12 тур. «Металіст 1925» - «Прикарпаття» - 1:0

"Металіст 1925" далеко не завжди радує своїх вболівальників результатом та змістовною грою, однак сьогодні харків'яни не могли зіграти погано – вже надто немічним був суперник. Господарі забили швидкий гол і могли шкодувати лише про те, що до перерви не розвинули свою перевагу. "Прикарпаття" дозволяло грати і створювати моменти, але слабка реалізація не дозволила харків'янам піти у відрив.

Хоча все розпочалося добре: Криськів після сольного проходу відпасував на Дерека, а для того не склало труднощів звільнитися з-під опіки та пробити повз голкіпера. Згодом у Дерека було ще два-три моменти: після передачі Савіна він класно прийняв м'яча, розвернувся і пробив прямо в корпус Новаку, який вийшов з воріт, а після скидання від Лукаса з кількох метрів "зарядив" у стійку.

"Прикарпаття" за тайм огризнулося лише раз – Барчук вийшов на ударну позицію та сильно пробив, але не розрахував з точністю. Вже після перерви гості додали швидкості та активності до своїх дій, проте все одно не створювали "Металісту 1925" гідної протидії. А харків'яни продовжували тринькати моменти: Криськів результативно не замкнув подачу Савіна зі штрафного, а на супер-гострий простріл Жичикова ніхто не відгукнувся.

"Прикарпаття" намагалося притримати м'яч у себе, але активними в складі гостей були лише окремі футболісти – злагоджених командних дій не простежувалося. Забити в таких умовах було вкрай складно – лише Воробчак загрожував воротам Коваленка дальнім ударом.

"Металіст 1925" проявляв чимале бажання забити другий гол і закрити гру. Але думки та бажання харків'ян явно випереджали їхні технічні можливості: двічі Дмитренко схибив з вбивчих позицій, в іншому епізоді Лукас не переграв Новака, а ще в одному моменті Новак розрядив ситуацію під час подачі кутового. Так матч й докотився до свого завершення. "Прикарпаття" так нічого й не запропонувало підопічним Кривенцова. Мінімальна поразка – найкраще, що могло бути за такої гри.

UA-Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 12 тур
«Металіст 1925» (Харків) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 1:0 (1:0)
Гол:
Дерек (4).

Металіст 1925: М.Коваленко, Жичиков, Шершень, Гошкодеря (Братков, 46), Ченбай (І.Коваленко, 49), Кольцов, Савін, Криськів, Дмитренко, Лукас (Холод, 77), Дерек (Калайтан, 77, Савіцький, 90+2).
Прикарпаття: Новак, Борисевич, Пархуць, Мелінишин, Конкольняк, Воробчак (Кузьмин, 79), Вацеба (Цюцюра, 71), Дербах, Волошинович (Сондей, 64), Сад (Семотюк, 57), Кохман (Барчук, 36).
Попередження: Криськів (77), Холод (87) - Барчук (65), Вацеба (67), Дербах (81).

10 листопада 2020 року. 14:00. смт.Високий, НТЦ "Металіст". +6 С.
Арбітр: А.Михайлюк (Київ). Асистенти арбітра: О.Матяш (Полтава), З.Курбанов (Херсон).
4-й арбітр: Є.Назаров (Харків). Спостерігач арбітражу: О.Гордієнко (Дніпро).

Команди показали невиразну гру, в якій перемогу святкували господарі

Харків’яни підходять до матчу з Прикарпаттям на тлі невдалих результатів в останніх матчах. Лише одне очко набрав харківський колектив за три гри. Прикарпаття не вражає своєю грою. Команда знаходиться в кроці від зони вильоту. Для обох колективів ця гра була надзвичайно важливою з турнірної точки зору. Тому господарі з перших хвилин кинулися в атаку і досягли успіху в цьому. Криськів пройшов по центру, віддав передачу на Дерека, який практично без тиску з боку захисників гостей носком ткнув в кут. 1:0.

На 15-й хвилині Савін знайшов передачею Дерека, але Новак не дозволив бразильцеві відзначитися дублем. Господарі активніше виглядали в першому таймі. У гостей же на 40-й хвилині відбулася вимушена заміна, Кохман через травму змушений був поступитися місцем на полі Барчуку. Свіжий півзахисник перед перервою міг зрівнювати рахунок, але пробив над воротами.

Початок другого тайму ознаменувався травмою Ченбая, якого замінив Коваленко. Середина другого тайму пройшла під знаком обопільних атак. Пригадуються удари Лукаса, після яких Новак змушений був вступати в гру. За 15 хвилин до фінального свистка Воробчак мав свій шанс, але Коваленко, який дебютував у складі Металіста 1925, зіграв впевнено. У підсумку, господарям вдалося втримати перемогу, а також перервати триматчеву серію без перемог і голів. А гості повинні попрацювати над своїми атакувальними діями, бо в цій грі попереду вони виглядали вкрай блідо.

Man of the Match: Лукас (Металіст 1925)
Відмінний матч бразильського легіонера. Загострював, тримав в напрузі захисників Прикарпаття, що дозволило здобути мінімальну перемогу над аутсайдером.

SportArena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.