Перша ліга. 10 тур. «Прикарпаття» - «Агробізнес» - 1:0

Перша ліга. 10 тур. «Прикарпаття» - «Агробізнес» - 1:0

Свідками не самих видовищних розбірок у грі з аутсайдером дивізіону стали глядачі, що зібралися на трибунах стадіону "Рух" в Івано-Франківську. Команди переважно вели бій на центр поля, але більше однієї точної передачі вперед зробити вдавалося в дуже рідкісних випадках. Перший небезпечний момент виник у "Агробізнесу", Віталій Груша уникнув офсайдної пастки і вискочив на побачення з голкіпером. Щоправда, надалі півзахисник гостей забарився і дозволив захиснику Василю Французу удар накрити.

Відповідь господарів стала реальністю ближче до кінця першої половини матчу. Але Цюцюра не зміг як слід підлаштуватися під навіс зліва і у ворота метрів з восьми не влучив. У відповідь непогано пробивав Руслан Черненко в моменті, коли той же Француз послизнувся і програв позицію. Але удару не вистачило точності.

Вже на першій хвилині другого тайму Ярослав Конкольняк небезпечно пробивав з лінії штрафного майданчика, але точно в голкіпера. А от відповіді вболівальникам гостей довелося чекати довго. Лише в середині тайму Черненко міг забивати, коли пробивав впритул, але Піцан із загрозою впорався, після чого захисники підчистили на лінії воріт.

Розбурхав спокійний ритм гри момент з призначенням пенальті. Ігор Худоб'як накрив м'яч корпусом, що змусило Курила фолити на ньому. Форварду "зелених" довго надавали допомогу, але це не допомогло його партнеру привести вирок в дію. Роман Дитко пробив "по горобцях". Підопічні Андрія Донця активізувалися після цього і непогано виконали штрафний. Однак Іван Піцан знову виручив свою команду і в цьому епізоді.

Індивідуальні дії Василя Цюцюри принесли все ж господарям перемогу. За чотири хвилини до кінця основного часу півзахисник "Прикарпаття" накрутив двох, проник з м'ячем у штрафний майданчик і з носка завдав удару в дальній кут. Воротар був безсилим - 1:0.

UA-Футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 10 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Агробізнес» (Волочиськ) - 1:0 (0:0)
Гол: Цюцюра (86).
На 74-й хвилині Дитко (Прикарпаття) не забив пенальті (вище)

Прикарпаття: Піцан, Данищук, Ковальчук, Француз, Квасний, Боришкевич (Бойко 65), Оринчак (Януш 65), Дитко, Цюцюра (Геник 89), Конкольняк (Лаврук 90+3), Худоб'як (Барчук 75).
Агробізнес: Одольський, Гагун, Юхимович, Курило, Бойчук, Думанюк (Кухарук 68), Цибульник (Слотюк 84), Черненко, Груша, Скакун (Когут 62), Семенець.
Попередження: Дитко (23), Цюцюра (81), Квасний (87) - Думанюк (51), Цибульник (64).

23 вересня 2018 року. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». 4000 глядачів. +15 С.
Арбітр: О.Титов (Донецьк). Асистенти арбітра: А.Приймачук, А.Шевчук (обидва - Рівне).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Е. Валенко (Львів).

У минулому сезоні Агробізнес тричі обіграв Прикарпаття і обігнав його в Групі А Другої ліги, ставши абсолютним чемпіоном. Але на новому рівні суперники помінялися ролями - тепер трохи успішніше були якраз прикарпатці, а волочищани, незважаючи на всі посилення, дійшли до десятого туру останніми без перемог.

Зрозуміло, мотивація Агробізнесу була недосяжною. Але, перемагаючи раніше цього суперника в досить результативних матчах, на цей раз гості з Хмельниччини не впоралися зі своїми завданнями. Хороші шанси Семенця і Груші, небезпечні штрафні від новачка Черненка так і залишилися спалахами, які не призвели до голів.

А ось Прикарпаття зуміло зібрати сили на вирішальний штурм. Спочатку, правда, довелося пережити розчарування. Худоб'як ціною травми в боротьбі з давнім знайомим по Другій лізі і студентському футболу Курилом заробив пенальті, але молодий Дитко з точки пальнув вище воріт. А шкода - хлопець проводить кращий сезон в кар'єрі ...

Зате в кінцівці спрацював інший форвард господарів. М'яч загряз в центрі поля, але той же Дитко виграв його в центрі. Василь Цюцюра підхопив, пішов в обведення, залишивши позаду Гагуна, і ледь увійшов в штрафну, як пробив в дальній нижній кут - 1:0. Часу на те, щоб відігратися, у «хліборобів» залишалося занадто мало. У підсумку - перемога Прикарпаття.

Man of the Match: Василь Цюцюра (Прикарпаття)
Видав видовищний сольний рейд з ударом у дальню «шістку», чим дуже виручив свою команду. Перемогу приніс саме індивідуальний почин вже досвідченого на рівні Першої ліги форварда.

Факти про матч:
- Прикарпаття обіграло Агробізнес вперше за час суперництва
- Агробізнес залишається останнім клубом, який все ще не вигравав у цьому сезоні
- Цюцюра забив у другому поспіль домашньому матчі

Sportarena