Перша ліга. 10 тур. «Нива» - «Прикарпаття» - 0:2

Перша ліга. 10 тур. «Нива» - «Прикарпаття» - 0:2

У заключному матчі десятого туру Першої ліги Прикарпаття вирушило в гості до Ниви – в турнірній таблиці господарі випереджали гостей на чотири очки, тому в разі успіху команда Олега Рипана могла впритул наблизитися до свого суперника. Підопічні Ігоря Климовського, в свою чергу, розраховували взяти чергові три очки і переміститися в першу четвірку.

У минулому турі чемпіонату Нива без проблем впоралася з Ужгородом, але в цілому на старті сезону виглядає нестабільно: перемоги часто змінюються нічиїми і поразками. Прикарпаття виступає також непереконливо, адже перед новою грою не могло порадувати своїх вболівальників перемогою ось уже на протязі двох матчів поспіль.
 
Перші хвилини матчу пройшли в активному темпі, а ініціатива переходила від однієї команди до іншої. На початку гри обидва суперники діяли сумбурно, футболісти часто поспішали і, як результат, більше помилялися. Такий футбол не давав конструктиву, хоча і Нива, і Прикарпаття на старті поєдинку намагалися забрати м’яч під свій контроль.

Лише на 19-й хвилині Прикарпаття створило перший по-справжньому гострий момент у грі: Писко класно пробив зі штрафного з правого краю, але Цюцюрі з близької відстані не вдалося реалізувати свій шанс. Нива відповіла непоганим ударом Різника після прострілу з лівого флангу, але Піцан перевів м’яч на кутовий. Свій момент був у Воробчака – з його пострілом ефектно впорався Механів, а ще через декілька хвилин свій другий шанс не реалізував Цюцюра – знову мимо.

В цілому, перша половина зустрічі запам’яталася великою кількістю боротьби і бажання з боку обох команд, втілити яку в щось серйозне у одних або інших воріт суперників майже не вдавалося. Але все ж саме Прикарпаття відкрило рахунок у матчі: вже в компенсований до першого тайму час Семотюк здорово навісив з флангу, а Цюцюра виграв боротьбу у захисників і з третьої спроби таки зумів забити гол – 0:1!

Господарям потрібно було відіграватися після перерви, але другий тайм активніше почали футболісти гостей. Команда Рипана частіше підходила до чужих воріт і заслужено відзначилася знову. Писко зробив ідеальний пас на Барчука, який відірвався від захисників і ефектно перекинув Механіва – 0:2. Відзначимо непереконливу гру голкіпера Ниви, який невдало покинув свої ворота.
 
Климовський спробував змінити гру своєї команди замінами, але вийшовші з лави футболісти не відразу увійшли в матч і довгий час Нива ніяк не могла прийти в себе після другого пропущеного. А ось Прикарпаття могло забивати третій гол, але удар Барчука під поперечину зумів витягнути Механів. Нива відповіла забійним моментом після кутового, але гостей виручив Піцан після того, як м’яч потрапив в Мороза і летів точно в кут.

В кінці матчу Нива йшла в атаку все більшими силами, чим успішно користувалися гравці Прикарпаття. Так, після однієї із контратак небезпечно пробивав Квасний, але Механів впорався з загрозою. Ще через кілька хвилин Цюцюра отримав м’яч в чужій штрафній, але з розвороту пробив мимо. У Ниви двічі небезпечно головою пробивав Кисленко – неточно. У команди із Тернополя були нечисленні моменти в матчі, але слабка реалізація явно підвела підопічних Климовського в цей вечір.

У підсумку матч завершився переконливою як за рахунком, так і за грою перемогою гостей. Після цього поєдинку Прикарпаття набрало 14 очок і перемістилося на сьоме місце в турнірній таблиці. Нива займає шосту позицію і лише на один пункт випереджає підопічних Рипана.

Man of the Match: Василь Цюцюра (Прикарпаття)
Відмінний матч у виконанні нападника Прикарпаття, який протягом всієї гри був націлений на чужі ворота. Саме Цюцюра забив перший гол у поєдинку, але, якщо говорити об’єктивно – капітан гостей міг декілька разів відзначитися в цій грі.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 10 тур
«Нива» (Тернопіль) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 0:2 (0:1)
Голи:
Цюцюра (45+1), Барчук (53)

Нива: Механів, Хруставка, Демчук (Зінь, 86), Вовченко, Дворовенко, Мороз, Дедух (Малащук, 46), Волохатий (Кисленко, 58), Проців (Гатала, 58), Різник, Бичек.
Прикарпаття: Піцан, Квасний, Матушевський, Лень, Писко, Воробчак, Семотюк, Цюцюра (Хома, 81), Сондей (Рудюк, 90+2), Волошинович (Кузьмин, 67), Барчук (Толочко, 72).
Попередження: Демчук (55), Вовченко (90) - Матушевський (21), Квасний (83).

27 вересня 2021 року. 17:30. Тернопіль, міський стадіон ім. Р.Шухевича. 1800 глядачів. +16 С.
Арбітр: О.Афанасьєв (Харків). Асистенти арбітра: Д.Кєскюла (Дніпропетровська обл.), Р.Якимик (Львів).
4-й арбітр: О.Когут (Тернопіль). Спостерігач арбітражу: М.Біць (Львів).

"Орли" Рипана здолали тернопільських "турів" Климовського

Для "Ниви" поразки від "Прикарпаття" стають неприємною традицією. За 8 матчів уже 6 перемог франківських "орлів"! Цей матч став продовженням. Підопічні Олега Рипана, хоч і на чужому полі стадіону імені Шухевича, але грали гостріше. Втрачав момент за моментом капітан Цюцюра, небезпечно пробивав правий "фланговик" Назар Воробчак. Раз за разом на боці "Ниви" було або щастя, або воротар Механів, або ж і Владислав Дворовенко.

Атака тернопільських "турів" при цьому виглядала чи не найжахливіше в чемпіонаті - за відсутності Ігоря Семенини (дискваліфікація). Сумно дивитися, коли для гравців ефектно "скорчений писок" при нереалізованому моменті – цікавіше за забитий гол. Можна ж тоді в нову ФІФА бавитися, а не на полі бігати! Цілком логічним був гол від працьовитого "Прикарпаття". Воробчак віддав вільному на фланзі Владиславові Семотюку, той виконав навіс з-під трьох суперників, а в воротарському майданчику Цюцюра випередив голкіпера Механіва. Гол у роздягальню, забитий на доданій хвилині до першого тайму – 0:1.

Поки Климовський приводив до тями своїх хлопців і будував плани на другий тайм, вони пропустили вдруге. Контратака лівим флангом, Михайло Писко побачив забігання Романа Барчука й закинув м’яча в його напрямку. Максим Демчук і Семен Вовченко мали б завадити досвідченому форварду. Але Роман зіграв у дотик: круглий перелетів кіпера Механіва й опинився у воротах. Красивий гол франківців! 0:2.

Відверто кажучи команда Олега Рипана в цьому матчі почувалася майже настільки впевнено, як у грі з "Ужгородом" (6:0). Демчук сфолив у своєму штрафному майданчику на тому ж Барчуку, можна було призначати пенальті, в іншому моменті міг ще забивати Цюцюра. "Прикарпаття", хоча й на тижні вилетіло з Кубка України, підняло собі настрій хорошою перемогою в західноукраїнському дербі. А минулого тижня була й нічия з Кривбасом! Орли набувають впевненості в лізі й вилазять із «болотної» зони турнірної таблиці.

UA-Футбол

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.