Перша ліга. 1 тур. «Прикарпаття» - «Балкани» - 0:1

Перша ліга. 1 тур. «Прикарпаття» - «Балкани» - 0:1

В Івано-Франківську стартував сезон Першої ліги. Новачок дивізіону приймав амбіційну команду з Одеської області, яка закінчила минулий чемпіонат на 12-му місці. До перерви небезпечних моментів у матчі практично не було. Перший удар в ствір господарі завдали на 14-й хвилині зусиллями Романа Борисевича. Через третину тайму гості відповіли своїм випадом і попаданням в ворота "Прикарпаття", але удар виявився занадто слабким.

Було помітно, що господарі в основному будують атаки правим флангом, де активним був Богдан Оринчак. В центрі поля Володимир Боришкевич і Роман Борисевич в перші 30 хвилин явно перегравали своїх опонентів з "Балкан". Але як тільки м'яч заходив до фінальної для атак господарів третини поля, захисники одразу ж вибивали його подалі.

По суті вперше Ігор "Халк" Худоб'як по-справжньому небезпечно зустрівся з "круглим" лише на 41-й хвилині, але і тут голкіпер суперника був спритнішим і зіграв на випередження. Якщо говорити про підходи до володінь суперника у виконанні підопічних Андрія Пархоменка, то першим серйозним з них можна назвати штрафний у виконанні Руслана Паламаря на 34-й хвилині. М'яч пройшов в метрі від правої штанги.

Вихід Веприка замість Боришкевича не сильно змінив акценти в другому таймі. Найбільш небезпечним моментом в першій його третині відзначилися саме гості. З ударом Георгієва, як і з добиванням Златова, впорався воротар "Прикарпаття" Остап Вульчин. Але через п'ять хвилин саме голкіпер став причиною попущеного господарями голу. Він порушив правила на Дмитрі Болокані, не зумівши впоратися з ударом "з точки" у виконанні Миколи Златова. Момент Ореста Януша з невдалим ударом на 64-й хвилині так і залишився єдиним аргументом, який змогли запропонувати господарі у відповідь.

UA-футбол

Чемпіонат України. Перша ліга. 1 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Балкани» (Зоря) - 0:1
Гол: М.Златов, 59 (пен.)

Прикарпаття: Вульчин, Данищук, Бочкур, Ковальчук, Яневич, Борисевич, Оринчак (Квасний, 78), Цюцюра (Януш, 56), Боришкевич (Веприк, 46), Конкольняк, Худобяк. Запасні: Піцан, Бойко, Француз, Геник. Головний тренер: Володимир Ковалюк.
Балкани: Паламарчук, Чернишов, Саламаха, Юречко, Платунов (Опря, 68), Ільницький (Гончаренко, 90+1), Георгієв (Болокан, 56), Герасимець (В.Златов, 80), К.Пархоменко, Паламар (Райчев, 68), М.Златов. Запасні: Лукаш, Любчак. Головний тренер: Андрій Пархоменко.
Попередження: Боришкевич, 42, Борисевич, 45+1, Вульчин, 58, Худобяк, 90+  - Герасимець, 69, Райчев, 90+5

20 липня 2018 року. 18:00. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». 3600 глядачів. +25 градусів
Арбітр: Р.Блавацький (Львів). Асистенти арбітра: Р.Якимик (Львів), А.Шевчук (Рівне).
4-й арбітр: А.Романюк (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: М.Левко (Чернівці).

У стартовому матчі сезону-2018/19 в Першій лізі Прикарпатті поступилося вдома Балканам (0:1). У непростій боротьбі Прикарпаття не змогло вдало завершити домашній матч з Балканами. Гості з Одеської області домоглися успіху на 58-й хвилині, коли після провалу центру оборони і опорної зони господарів Болокан вискочив один на один з воротарем, і Вульчин його зачепив. Підсумок - жовта картка і пенальті. Микола Златов бив з правої ноги в правий від воротаря кут. Вульчин був близький, щоб виручити, але м'яч дістав уже в воротах - 0:1.

Таким чином, Балкани вперше за два з гаком роки на професійному рівні змогли виграти стартовий матч сезону (в Першій лізі рік тому вони поступилися Геліосу - 0:2, а у Другій два роки тому зіграли внічию з Миром).

Фішки матчу:
- один дебютант в старті у господарів (Цюцюра), відразу троє - у гостей (Чернишов, Герасимець і Паламар);
- по ходу матчу за Прикарпаття також дебютував Квасний, за Балкани - Болокан;
- на вістрі атаки у гостей починав матч номінальний правий захисник М.Златов.

Man of the Match: Костянтин Пархоменко (Балкани)
Плідно відпрацював в центрі поля проти строєного плацдарму господарів, непогано комбінував з Ільницьким і дебютантом Паламарем. Віддав відразу кілька хороших проникаючих передач - одна з них почала атаку, в результаті призвела до пенальті і вирішального голу.

Sportarena