«Минай» - «Прикарпаття». Анонс матчу 1-го туру

«Минай» - «Прикарпаття». Анонс матчу 1-го туру

У суботу, 27 липня, розпочинається новий футбольний сезон під егідою ПФЛ. У стартовому турі Першої ліги івано-франківське "Прикарпаття" зіграє на виїзді з дебютантом чемпіонату - закарпатським "Минаєм", для якого це буде справді історичний поєдинок. Не дивлячись на 1300 посадкових місць, на місцевому стадіоні "Минай Арена" варто очікувати повного аншлагу! Початок матчу о 18-ій годині.

ФК "Минай" - віце-чемпіон Другої ліги, який готується до дебюту в Першій лізі. У заявковому списку закарпатців значаться шестеро новачків. Це 22-річний воротар Андрій Черепко ("Варда" Угорщина), троє півзахисників - 29-річний Антон Кіча ("Гірник-Спорт"), 22-річний Олександр Глагола ("Шахтар" U-21) та 23-річний Євген Русин (ФК "Поляна", аматори), а також 24-річний нападник Олег Маїк ("Верес"). Дебютує в Україні і перший легіонер в історії "Минаю" - 20-річний бразильський захисник Антоніо Сантос ("Кошице" Словаччина). Відзначимо, що внесений у список гравців і спортивний директор клубу Михайло Кополовець.

Залишили команду перед стартом чемпіонату Стефан Федак, Роберт Смокоровський, Юрій Путраш та Ігор Ощипко. Новий наставник, 34-річний Василь Кобін, який завершив свою ігрову кар'єру саме у ФК "Минай", вже цієї суботи офіційно дебютує в якості головного тренера. У літньому міжсезонні закарпатська команда провела 9 спарингів (1 перемога, 3 нічиїх, 5 поразок). Серед суперників були чотири клуби з сусідньої Угорщини, один - зі Словаччини, львівські "Карпати" з УПЛ, дві першолігові команди і земляки-дебютанти Другої ліги.

"Минай": контрольні матчі
1:2 - "Партизан", Словаччина
2:2 - "Дебрецен", Угорщина    
2:2 - "Карпати" Львів    
1:4 - "Кішварда", Угорщина    
0:1 - МТК, Угорщина
3:3 - "Мезекевешд", Угорщина
2:3 - "Агробізнес" Волочиськ    
2:0 - ФК "Ужгород"
0:1 - "Рух" Винники

"Прикарпаття", яке минулого сезону фінішувало у десятці, у новому чемпіонаті Першої ліги 2019/20 має амбітні плани - поборотися вже за 5-6 місця. Вирішувати більш серйозні завдання Команда рідного краю буде, дещо омолодившись влітку. Новачками стали п'ятеро вихованців прикарпатського футболу: 21-річні захисники Іван Пастух та Володимир Радульський з долинського "Нафтовика", 23-річний півзахисник Олександр Солдатенко і 18-річний нападник Андрій Хома - із "Тепловика-Прикарпаття", а також 18-річний атакувальний півзахисник Владислав Семотюк ("Арсенал-Київ U-19/U-21").

Натомість у міжсезонні івано-франківський клуб залишили три гравці: захисники Микола Квасний (ПФК "Львів") і Святослав Лаврук (ФК "Калуш"), а досвідчений 36-річний Олег Веприк завершив ігрову кар'єру і відтепер працюватиме в клубі. На збори до прем'єрлігового "Дніпра-1" їздили Богдан Оринчак та Ярослав Конкольняк, але дніпрянам у підсумку вони не підійшли. Влітку підопічні Володимира Ковалюка доволі багато експериментували у контрольних матчах (4 перемоги, 1 нічия, 4 поразки). У дев'яти спарингах міжсезоння суперниками "Прикарпаття" були два представники УПЛ зі Львова, чотири друголігові команди, 19-річні дублери "Волині" та аматори з Надвірної.

"Прикарпаття": контрольні матчі
2:1 - ФК "Калуш"
1:1 - ФК "Калуш"
0:3 - "Карпати" Львів    
1:5 - "Верес" Рівне    
0:3 - "Нива" Тернопіль
4:0 - "Волинь U-19" Луцьк
2:0 - ПФК "Львів"
1:2 - "Буковина" Чернівці
5:1 - "Бескид" Надвірна

Івано-франківці мають намір поквитатися за минулорічну поразку (1:3) і передчасний виліт на стадії другого попереднього етапу Кубку України. На разі це - поки єдина офіційна гра цих команд. Хоча в лютому "Хет-трик Арені" у товариському матчі прикарпатці вже взяли реванш (3:1), після чого у півфіналі "Кубку міського голови" поступилися "Минаю" у серії післяматчевих пенальті 5:4 (основний час 2:2).   

Суботній матч 1-го туру "Минай" - "Прикарпаття" розпочнеться о 18:00. Запрошуємо івано-франківських вболівальників подивитися цю гру на великому екрані та підтримати Команду рідного краю! Традиційна фан-зона діятиме на території Палацу Потоцьких (вул. Шпитальна, 3). Вхід безкоштовний.

Чемпіонат України. Перша ліга. 1 тур
«Минай» (Минай) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)
27 липня 2019 року. Минай, стадіон "Минай Арена" - 18:00

Арбітр: О.Кальонов (Львів). Асистенти арбітра: Р.Якимик, Ю.Суряк (обидва - Львів).
4-й арбітр: В.Запрутняк (Ужгород). Спостерігач арбітражу: О.Циганков (Тернопіль).

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Віце-чемпіон Другої ліги дебютує на новому рівні матчем проти десятої команди минулого сезону

Що треба знати?
- ФК Минай дебютує в Першій лізі, а Василь Кобін - у тренерській професії (він замінив естонця Кирила Куренка влітку);
- для Прикарпаття це незручний суперник - воно поступалося в Кубку України і в півфіналі Кубка мера Івано-Франківська (по пенальті), хоча до того обіграло минайців у спарингу;
- проти земляків міг би зіграти іменитий ветеран Ощипко, але захисник якраз покинув Минай напередодні сезону;
- Закарпатська область не була представлена ​​в Першій лізі з 2012 року, коли Говерла-Закарпаття Шуфрича і Севідова виграла золоті медалі і вийшла в УПЛ.

Sport Arena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.