«Металіст» - «Прикарпаття» - 4:0. Післямова

«Металіст» - «Прикарпаття» - 4:0. Післямова

Івано-франківська команда перервала свою шестиматчеву безпрограшну серію, зазнавши «сухої» поразки у Харкові від лідера чемпіонату (0:4). Після гри своїми враженнями поділилися наставники обох команд - Олег Рипан ("Прикарпаття") та Олександр Кучер ("Металіст"), а також футболсіти: Назарій Воробчак і Василь Цюцюра - у гостей та Володимир Танчик - у господарів.


Олег РИПАН, головний тренер «Прикарпаття»:
- Підсумковий рахунок по грі. У першому таймі програли центр поля, от і отримали Потім почали робити заміни… Ми готуємось до «Оболоні», тому намагалися, щоби не було ні жовтих, ні червоних. У нас попереду два важливі матчі, а сьогодні програли по справі.

- Чому, як ви кажете, поступилися центром поля в першому таймі? Це більша майстерність гравців «Металіста»?
- Так, це клас та майстерність гравців «Металіста», які нас перевершують. Ми б грали жорстко, але суддя тоді посадив би на картки, а нам це було не потрібно.

- Що ви бачили з лави, коли забивався перший м'яч? Чи був тайм офсайд чи ні?
- На мою думку, суддя помилився.

- Навіть програвши перший тайм, у другому ви грали дуже хоробро, не боялися суперника...
- А чого нам боятися? Грали, як грали. Головне, що не зупинилися, і як би там не було, проявили свій характер.

- Якщо не брати до уваги рахунок, чи задоволені грою?
- Частково. Перший тайм ми програли повністю, а у другому боролися. Але нічого страшного: робимо правильні висновки та готуємось на «Оболонь».

- У вас сьогодні були великі кадрові проблеми, наприклад, на флангах. Яку роль це відіграло?
- Ви самі бачите, який рахунок. Ми граємо одними людьми, якщо хтось випадає - у нас одразу проблеми.
 


Олександр КУЧЕР, головний тренер «Металіста»
- Хороша гра вийшла, як ми й припускали. Відкрита, з безліччю моментів. Впевнений, що вона сподобалася і глядачам. Ми здобули заслужену перемогу. 4:0, три очки є. Попереду у нас два непрості матчі - з «Олімпіком» та «Оболонню». Потрібно гідно завершити рік, максимально підготуватися до цих ігор.

- Сьогодні Ріаскос знову оформив дубль. В останніх трьох матчах на «Металісті» він відзначився чотири рази. Чи можна сказати, що він набрав свої найкращі кондиції?
- Те, що Браян забиває, це добре. Сьогодні голами відзначились і Ріаскос, і Пейшото. Думаю, це хлопці, які мають забивати у принципі. Звісно, голи надають їм упевненості, це для нас великий плюс. Сподіваюся, вони продовжать у тому ж дусі і забиватимуть і далі.

- Як ви вже сказали, до перерви у чемпіонаті залишилося два тури. Можете вже відкрити секрет, які плани у команди на зимову паузу?
- Відпочинемо півтора місяця. Зберемося десь, напевно, 14-15 січня і проведемо два чи три збори у Туреччині.

- Залишилося два тури, а чи хтось із футболістів заробив дострокову відпустку? Бувають такі випадки.
- Ні, хай навіть не сподіваються, жодних дострокових відпусток не буде. Ми всі маємо бути разом, у нас один колектив. Попереду дуже непрості ігри з командами, які претендують на 3–4 місце, тобто на вихід у плей-офф, перехідні матчі за право виступати в еліті. Ігри обіцяють бути цікавими. Отже, ми всі повинні бути здорові, в бойовій готовності.

- На представленого сьогодні Олександром Ярославським новачка Пауліньо можна розраховувати у двох матчах, що залишилися?
- Ні, він зможе грати вже після Нового року. Звісно, хотілося б побачити його на полі й раніше. Але і так він тренується із командою, адаптується, це вже великий плюс для нас.
 

 

Василь ЦЮЦЮРА, капітан "Прикарпаття":
– "Металіст" реалізував свої моменти, ми – ні. В останніх матчах ми чудово розігрували м'яч перед чужим штрафним, шукали до вірного, а в цій зустрічі це, на жаль, кульгало. Бракувало останньої передачі. Ми чудово вибігали в контратаки – 5 у 2, 5 у 3. Результат міг бути набагато кращим для нас. 

Перемоги надають упевненості. Ми виграли багато матчів поспіль та приїхали до Харкова показати хороший футбол. Навіщо закриватися? Це гра минулого. Ми грали так, щоб сподобалось уболівальникам, яких багато прийшло. На жаль, нас покарали за це. 

- Напевно, вам не соромно за таку гру? 
– Нам не соромно. Соромно має бути іншим людям. Думаю, ви знаєте, про кого я говорю.

 

 


Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.