«Колос» - «Прикарпаття». Анонс матчу 19-го туру

«Колос» - «Прикарпаття». Анонс матчу 19-го туру

Найближчого вікенду після зимової перерви на стадіони України повертається Перша ліга. Після зняття "Зірки" весняну частину сезону продовжать 14 команд. Одні з них будуть боротися за путівки в УПЛ, а інші, щоб уникнути перехідних матчів з клубами Другої ліги. Календарний рік "Прикарпаття" відкриє гостьовим поєдинком проти ковалівського "Колоса", який залишається єдиною непереможною командою ліги.

Підопічні Руслана Костишина посідають високе третє місце і мають серйозні наміри підвищитись у класі. У 16-ти зіграних матчах осінньої частини сезону ковалівці здобули порівну - по 8 перемог і нічиїх, при цьому пропустивши найменше серед усіх команд - лише 7 м'ячів. Цікаво, що шість з них вони пропустили на домашній арені, де "Колос" відсвяткував всього три домашні перемоги, а решту шість поєдинків завершились внічию.

А от на виїзді колектив з Київської області почувався більше переконливіше, набравши минулого року 20 турнірних очок (6 перемог і 2 нічиї). Нагадаємо, що у 4-му турі в Івано-Франківську повноцінні три бали "Колосу" приніс влучний удар зі штрафного досвідченого Віталія Гавриша на 90-й хвилині матчу, який господарі фактично з дебюту провели в меншості.

Зрозуміло, що у суботу в Ковалівці івано-франківська команда намагатиметься взяти реванш за прикру домашню поразку. "Маємо розуміти, що перші матчі – це весняні ігри, і тут суперники класом не будуть відрізнятися, адже наші поля ще не готові до хорошого, технічного футболу. І я вважаю, якщо наша команда проявить той характер, а я завжди говорю про прикарпатський дух, то у нас є всі шанси поборотися за очки з "Колосом", - зазначив напередодні виїзду наставник "Прикарпаття" Володимир Ковалюк.

Весняну частину чемпіонату його підопічні розпочинають на 10-му місці у турнірній таблиці, однак сподіваються завершити сезон на 2-3 позиції вище. Тож кожен матч буде важливим для виконання цього завдання. Минулого року всього 4 турнірні очки дебютант Першої ліги набрав у гостях, де івано-франківці лише двічі поступилися з різницею у 2 м'ячі. У грі з "Колосом" не допоможе один з кращих гравців "Прикарпаття" у першому колі Богдан Оринчак (дискваліфікація), а також троє травмованих футболістів - Василь Цюцюра, Роман Барчук і Василь Дербах.

Чемпіонат України. Перша ліга. 19 тур
«Колос» (Ковалівка) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)
23 березня 2019 року. с.Ковалівка, стадіон "Колос" - 14:00

Арбітр: О.Шандор (Львів). Асистенти арбітра: М.Юхименко (Луцьк), О.Беркут (Сімферополь).
4-й арбітр: В.Дорош (Київ). Спостерігач арбітражу: В.Александренко (Вінниця).

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Із бойовим настроєм та збереженою бойовою основою підходять обидві команди до стартового матчу весни. Але якщо «Колос» буде боротися за медалі та підвищення у класі, то «Прикарпаття» наразі в середині турнірної таблиці, де, як відомо, кожен тур може внести серйозні зміни в розташування команд.

Господарі утримують найбільшу в чемпіонаті безпрограшну серію, яка триває від самого початку чемпіонату. Тільки «Колос» у Першій лізі все ще не знає гіркоти поразок. Але є одна суттєва обставина: при цьому ковалівці є ще й лідерами за нічиїми (відразу 8 – половина від матчів), тож їхнім особливо складним завданням буде зіграти винятково на переможний результат.

«Прикарпаття» лише чотири очка із 17-ти здобуло в гостях. Сім матчів поспіль ще з самого липня вони не знаю виїзних перемог. Звідси – особлива принциповість їхнього виїзду на Київщину.

Прес-служба ПФЛ