Ігор Худобяк святкує День Народження !

Ігор Худобяк святкує День Народження !

Сьогодні святкує свій день народження лідер атак МФК "Тепловик-Прикарпаття" Ігор Худобяк.  Кращий бомбардир Чемпіонату України серед команд 2 Ліги, повернуся до Івано-Франківська та відразу став  грозою для для воротарів команд суперників.

Щиро бажаємо Ігору ще багато років радувати вболівальників "Прикарпаття" голами у ворота суперників а також  міцного здоров'я, благополуччя та футбольного довголіття !  

ДОСЬЄ:

Ігор Орестович Худобяк народився 5 квітня 1987 року в м. Бурштин Івано-Франківської області. Перший тренер - Сегін Микола Степанович. У дорослому футболі дебютував 2004 року виступами за «Факел» (Івано-Франківськ), в якому провів один сезон, взявши участь у 15 матчах чемпіонату. У складі івано-франківської команди був одним з головних бомбардирів команди, маючи середню результативність на рівні 0,4 голу за гру першості.

Своєю грою за цю команду привернув увагу представників тренерського штабу клубу «Динамо-2» (Київ), до складу якого приєднався в кінці 2005 року.

Відіграв за дублерів київських «динамівців» наступні пів року своєї ігрової кар'єри, а влітку 2006 повернувся до «Факела», у складі якого провів наступні чотири роки своєї кар'єри гравця. Більшість часу, проведеного у складі івано-франківського клубу, був основним гравцем атакувальної ланки команди. Крім того, за підсумками сезону 2006—07 допоміг команді зайняти друге місце в другій лізі і вийти в першу лігу.

На початку 2010 року перейшов до «Севастополя», з яким в тому ж сезоні став переможцем першої ліги. Забив перший м'як команди в Прем'єр-Лізі. Після того, як за підсумками наступного сезону «Севастополь» вилетів з елітного дивізіону, Худоб'як на правах оренди до кінця року перейшов у білоруський «Гомель», за який зіграв 6 матчів в національному чемпіонаті, після чого знову на правах оренди перейшов у «Енергетик», але до літа такі не зіграв в жодному офіційному матчі команди.

Улітку 2012 року підписав контракт з «Геліосом», але вже в кінці року його було розірвано за згодою сторін і Худоб'як покинув клуб. Протягом 2013—2014 років грав за миколаївську «Енергію» і ФК «Тернопіль», після чого з липня 2014 по липень 2015 перебував поза професійним футболом. 17 липня 2015 року на правах вільного агента уклав контракт з «Говерлою».

22 червня 2016 року став гравцем рівненського «Вереса»[1], але зрештою перейшов у липні того ж року до складу франківського «Тепловика»[2]. У першому матчі першості 2016—2017 відзначився двома голами у воротах «Арсеналу-Київщини»[3][4].

У 2005 році провів 5 матчів у юнацькій збірній Україні до 19 років.

Худоб'як ставав переможцем двох літніх Універсіад: 2007 в Таїланді і 2009 в Сербії. Після перемоги на універсіаді в Таїланді він був нагороджений званням — майстер спорту міжнародного класу.