«Черкащина» - «Прикарпаття» - 0:0. Післямова

«Черкащина» - «Прикарпаття» - 0:0. Післямова

Віталій КОБЗАР, в.о. головного тренера "Черкащини":
- В принципі гра нам вдалася, особливо на початку матчу, де у нас було три хороших моменти. Забивай своє, і там гра б складалася зовсім по-іншому, вона була вже б під нашим контролем і тоді, можна сказати, гра була б вирішена.

- Дуже гарне враження складає саме гра: по наповненню, по змісту, по гравцях, багато нових футболістів. Взагалі, всі відзначають, що гарно грає команда, однак не вистачає останнього удару. Скажіть, будь ласка, що робиться в цьому напрямку?
- Ми вже з Вами говорили, що певна майстерність у гравців є, просто для цього потрібно трохи, мабуть, везіння, щоб влучити м'ячем у ворота. Хороші моменти були у нас і в першому таймі, і в другому. У Цибульника зі стандартів були, тільки пробий у ворота, і вже гол. Для того, щоб виграти, треба забити м'яч і не пропустити в свої ворота. Це найголовніше завдання. Сьогодні з одним завданням ми впоралися - ми не пропустили, а з другим - ні.

- Ваш суперник сильно розкритикував сьогоднішній газон. Як тренерський штаб черкаської команди оцінює стан поля?
- Поле для всіх однакове. На початку матчу що може вплинути? Виходь і забивай один на один... М'яч на траві, ми ж не на асфальті граємо, вони ж не в бутсах по асфальту бігають. Зрозуміло, що поле для всіх важке в цю пору року, воно в'язке.

Володимир КОВАЛЮК, головний тренер "Прикарпаття":
- Гра склалася дуже важка. Напевне завадило футболістам як однієї, так і іншої команди – це стан футбольного поля. Дуже багато технічного браку, м’яч стрибав і досить багато моментів було. Найбільше я боявся на початку гри, тому що наші футболісти могли недооцінити команду "Черкащина". Як не дивитись на тунірну таблицю, вони все ж нижче від нас. І так трапилось, що на самому початку ми отримали два моменти в наші ворота. Потім хлопці зібралися. Шкода, що ми не реалізували, коли три футболіста вибігло в контратаку, але не розібралися і забили гол з офсайду. Якби "чисто" забили гол, то, я думаю, що так би напевне і закінчилось.
 
Загалом, багато свистків… Зрозуміло, що це стан газону, дуже багато було боротьби, дуже багато штрафних. "Черкащина" що могла зробити? Напевне зі стандартів забити нам гол. А так двояке враження, хотілося перемогти, зіграти краще. Мабуть не допрацювали футболісти на футбольному полі, щоб дотиснути суперника. Загалом гра бойова. Якщо "Черкащина" буде працювати, хлопці молоді, досить непогана молодь, вони мені сподобались, як себе проявляли пару футболістів. Зрозуміло, що майстерності їм не вистачає… Можна сказати, що в Першій лізі багатьом командам не вистачає майстерності, бо такий рівень чемпіонату. Але що подобається в Перші лізі – це те, що ми не знаємо який результат буде після гри – чи це аутсайдер, чи лідер. Перша ліга - цікава, дуже хороший чемпіонат, хороша боротьба.

- У Вашій команді "Прикарпаття" дуже багато відомих футболістів грає, але з молоддю "Черкащини" вони не змогли нічого зробити. Скажіть, будь ласка, чого не вистачило?
- В першу чергу не вистачило налаштування, адже ми знали, що молоді футболісти не мають такої майстерності, але бігають добре. Хотілось на класі обіграти команду, однак не вийшло. Ще раз повторю: газон не дозволяв грати у футбол. Хочеться грати для людей, бо люди приходять на футбол. А щоб вони приходили сюди на стадіон, і щоб було побільше людей, мають бути всі умови для футбольного матчу. Ви бачите, що як з нашої сторони, так і зі сторони команди "Черкащина" немає браку майстерності футболістів, це є просто такий газон… Думаю, що не одна команда, коли сюди приїде, буде говорити про стан газону.
 
Стадіон мені подобається, тому, що я приблизно 13 років тому грав, то зараз стадіон привели до ладу, ще б привели за газоном доглядали. Якщо буде хороший футбол, люди будуть ходити на футбол, як у нас в Івано-Франківську. Я завжди кажу, що ми повинні грати для людей, щоб їх заохочувати. А люди повинні приходити, коли є якісний футбол. Були моменти в обох команд, однак їх не реалізували. Ми не можемо сказати, що обидві команди стояли в обороні. Футбол був, моменти були і могли забити на дві команди голів п’ять. Це було б цікаво для вболівальників, вірно? Я не отримав задоволення від футболу. Вважаю, що очко на виїзді ми заробили. Ми боремось, у нас є свої завдання, хочеться якомога більше набрати очок до зимової перерви, хочеться показувати якісний футбол, це головне. У нас в Івано-Франківську яке б не було поле, але ми дивимось за ним і люди ходять на футбол. Ми програємо, люди нам аплодують.

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.