Чемпіонат ААФУ. «Прикарпаття-Тепловик» - «Нива» - 3:2

Чемпіонат ААФУ. «Прикарпаття-Тепловик» - «Нива» - 3:2

Після двох поразок поспіль в аматорському чемпіонаті України "Прикарпаття-Тепловик" здобув першу перемогу в змаганнях! Сталось це в рамках 4-го туру проти "Ниви" з Теребовлі. Загалом поєдинок для команди Віктора Данищука виявився не простим. У першому таймі хорошу нагоду мав Дмитрук, який довго обробляв м’яч у штрафній площі суперника, захисники заблокували удар, а на добиванні Олег Веприк пробив вище воріт.

В іншому епізоді капітан господарів запресингував воротаря, який невдало вибив м’яч. В центрі частини поля суперника Дмитрук підібрав «круглого» і через партнера перевели ліворуч на Дмитра Титова, який з чудової позиції у штрафній площі пробив вище воріт.

На початку другого тайму «Прикарпаття-Тепловик» заробили пенальті, який реалізував Владислав Феліпович – 1:0. Невдовзі господарі зуміли розвинути свій успіх: Дмитрук на правому фланзі з м’ячом увійшов у штрафну гостей і з гострого кута пробив  повз воротаря – 2:0. Третє взяття воріт відбулось з 11-метрової позначки. Пішла флангова подача у карну зону, а там захисник "Ниви" зіграв рукою, вирок виконав Феліпович – 3:0.

За грою "Нива" не поступалася дублерам "Прикарпаття", періодично навіть переважала свого суперника. Не раз голкіпер франківської команди рятував від пропущеного голу. Та все таки гості провели дві гольові атаки. В першому епізоді воротар відбив м’яч зі штрафного удару перед собою, а першим на добиванні бувг Андрій Сорокин – 3:1, а в компенсований час Вадим Воронченко дальнім ударом скоротив відставання до мінімуму – 3:2. 

Чемпіонат України серед аматорських команд, група 1, 4 тур
«Прикарпаття-Тепловик» (Івано-Франківськ) – «Нива» (Теребовля) – 3:2 (0:0)
Голи: Феліпович (48, 71), Дмитрук (58) – Сорокин (73), Воронченко (90+1)

М Команда І В Н П М О
1 Агрон (Великогаївська ОТГ, Тернопільська обл.) 4 3 0 1 5:2 9
2 ОДЕК (Оржів, Рівненська обл.) 4 2 3 0 13:3 8
3 Фенікс (Підмонастир, Львівська обл.) 3 2 1 0 9:4 7
4 Ураган (Черніїв, Івано-Франківська обл.) 4 2 0 2 4:5 6
5 Довбуш (Чернівці) 4 1 2 1 3:4 5
6 Юність (Верхня-Нижня Білка, Львівська обл.) 3 1 1 1 7:4 4
7 Прикарпаття-Тепловик (Івано-Франківськ) 3 1 0 2 4:16 3
8 Маяк (Сарни, Рівненська обл.) 3 0 1 2 1:4 1
9 Нива (Теребовля, Тернопільська область) 4 0 1 3 2:6 1

 

А вже найближчого вікенду очікуємо "прикарпатське дербі" в рамках 5-го туру групи 1. "Прикарпаття-Тепловик" завітає в гості до черніївського "Урагану", який на старті змагань здобув 6 турнірних очок. 

За інформацією сайту "Футбол Прикарпаття"

Теребовлянська Нива – одна з найсильніших команд Тернопільщини, тоді як Прикарпаття-Тепловик – наймолодший учасник змагань у Групі 1, який до цього не мав очок. Вже те, що господарі дали бій такому супернику в першому таймі, їм можна було заносити в актив. Але після перерви пішли й голи. Після ауту досвідчений Веприк своєчасно підключив Лабича, якого в карному майданчику зачепив Залізняк. Пенальті впевнено реалізував Владислав Феліпович, розвівши м’яч і воротаря по різних кутах ‒ 1:0.

Це були дуже куражні хвилини для івано-франківців: спершу Остапчук перехопив м’яча і дав пас на хід Дмитруку, так що Іван промчав через правий фланг і пробив повз воротаря (це 2:0), а за цим флангову подачу Феліповича прийняв собі на руку Пастернак і призначений пенальті знову впевнено реалізував Владислав – 3:0. Додамо, що гості апелювали, натякаючи, що сам Феліпович на лівому фланзі при обробці торкнув м’яча рукою перед подачею.

Треба сказати, що Нива боролася до останнього. Вже через дві хвилини після штрафного від Воронченка на відскок м’яча зреагував Андрій Сорокин (3:1), і хоча невдовзі Пастернак залишив Ниву в меншості, теребовляни встигли відіграти ще один гол і залишок матчу пройшов у дуже нервовій боротьбі. Страшкевич дав пас на хід Воронченку, Вадим підробив собі під ліву ногу й метрів із 20-ти по діагоналі влучив у дальню дев’ятку. 3:2 – перша перемога молодої івано-франківської команди з молодими тренерами.

Герой матчу – Владислав Феліпович (Прикарпаття-Тепловик)
Два голи (хай і з пенальті), зароблений 11-метровий – хороший вклад у перемогу 20-річного футболіста.

SportArena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з нами.