Володимир КОВАЛЮК: «У Прикарпатті всі мріють про Прем’єр-лігу»

Володимир КОВАЛЮК: «У Прикарпатті всі мріють про Прем’єр-лігу»

Після семирічної перерви Івано-Франківськ знову повернувся у Першу лігу. За підсумками першої частини чемпіонату "Прикарпаття" міцно закріпилось на 10-й сходинці чемпіонату і стало грізною силою в першому дивізіоні України.

Головний тренер прикарпатців Володимир Ковалюк виступами колективу задоволений, проте, зазначає, що його підопічні не дорахувалися очок.

"Враження від виступу двояке. Не все вдалося, що хотілося. Було б у нас побільше досвіду виступів на такому рівні, ми б не упустили перемоги з "Дніпром-1", "Балканами". Краще б зіграли у Луцьку. Не було б стільки мінімальних поразок, - говорить Володимир Ковалюк".

- Яке завдання стояло перед командою на першу частину сезону?
Десяте місце. Якщо говорити в цілому, то зараз ми знаходимось на тому місці, на яке нас націлювали - до Нового року на десятому. Хоча могли б і зараз спокійно себе почувати на шостому-сьомому. Повторюсь - замало досвіду та втрата концентрації коштували нам кількох очок.

- У весняно-літній частині чемпіонату "Прикарпаття" заграє в інший футбол?
Ми вже вивчили всіх суперників, не будемо новачками, гарно зимою підготуємось і покажемо хороший футбол. Ми перший рік в Першій лізі. Вживу познайомилися з командами. Пристосувалися.

- Зараз команда матиме відпустку. Які плани підготовки на це довге міжсезоння?
Зараз хлопці матимуть відпочинок. Потім відсвяткують Новий рік та Різдво, а вже 14 січня команда вийде з відпустки. Одразу всіх відправимо на медогляд. Після цього ми запланували три навчально-тренувальних збори. Якщо ми їх проведемо плідно, то команда стане сильнішою, чим була.

- Можна про збори детальніше - вже визначились з місцями проведення?
Плануємо три збори. Зараз іде їх обговорення та планування. Але попередньо розкажу. Перший збір у нас пройде Карпатах в місті Яремче з 21 січня по 2 лютого. Там хлопці трішки побігають в горах, закладуть фізичну підготовку.

Другий збір поки плануємо в Івано-Франківську. Хочемо провести турнір на нашій "Хет-трик Арені", такий, як був в минулому році. Запросити сильних суперників. Але тут маємо багато але, серед яких головне - погода. А вже перед самим стартом, в березні місяці хочемо відправитись на передігровий збір до Туреччини, щоб потренуватися на хороших полях і пограти хороші контрольні матчі. Для цього необхідні кошти. Шукаємо...

- Всіма футболістами задоволені? Шукаєте підсилення, когось відпустите?
Шукаємо підсилення постійно. Напевне, 24 години на добу. Процес безперервний, адже в команді повинна бути ротація та конкуренція. В ідеалі - це по двоє виконавців на кожну позицію.

З деякими футболістами, які не прогресували і не заграли на тому рівні, на якому можуть, ми розпрощаємось. Їх імена я називати не буду. Так само і новачки - будуть, але це поки таємниця - ведемо переговори.

- В одному з ефірів на радіо чи ТБ міський голова Руслан Марцінків заявив, що бачить "Прикарпаття" через два роки в Прем'єр-лізі. А головний тренер бачить?
Я скажу так - нема нічого неможливого. Якщо людина мріє, то мрії обов'язково збуваються. Але для цього повинна розвиватися не тільки команда, а й клуб - інфраструктура. Хочемо добудувати нарешті стадіон, щоб були тренувальні поля, база. Ми можемо це все збудувати, адже територія стадіону "Рух" - 11 гектарів. Тут легко можна створити хорошу базу, як в інших містах. Але для цього потрібні кошти. Тільки коштом бюджету тут "не виїдеш". Треба залучати спонсорів, меценатів, інвесторів.

- Але таке бажання є?
Всі вболівальники хочуть, я теж хочу, щоб "Прикарпаття" повернулося до когорти найсильніших. Повернулися і там затрималися надовго. Ми ставимо перед собою максимальні завдання.

Ростилав КОВТУН, Firtka.if.ua