Володимир Ковалюк прокоментував гру з Буковиною

Володимир Ковалюк прокоментував гру з Буковиною

Післяматчеий коментар зустрічі «Буковина» - «Прикарпаття» (1:0) дав головний тренер івано-франківців Володимир Ковалюк:

- Я би хотів привітати «Буковину» з перемогою. Чесно кажучи, нашу команду важко було мотивувати. Ми вже виконали завдання виходу в першу лігу. Я вже чекав на те, коли станеться ця поразка, однак не очікував, що програємо у Чернівцях. Ми з буковинською командою граємо досить непогано. Я не можу сказати, що «Буковина» нас переграла, однак зуміла реалізувати той момент, який мала. Я вітаю суперника – хлопці молоді, стараються. Зрозуміло, що наша команда досвідченіша. Ми грали першим номером, володіли ініціативою. Ви бачили, що Худобяк зазнав травми. Він був травмований ще до гри. Ми думали, що він відновиться. У нас Худобяк забиває майже у кожному матчі. 

А не сподобалося мені те, що хлопці з «Буковини» та «Прикарпаття» дуже довго лежать на футбольному полі. Молодим хлопцям треба вчитися грати у футбол. Немає часу лежати на футбольному полі. Футбольне життя дуже коротке. Сьогодні розпочав грати, а завтра – закінчив. Я розумію, що «Буковина» грала з одним із лідерів. Господарі зуміли досягнути позитивного результату. А футболісти повинні грати у футбол для людей. Це стосується гравців обох команд. Мені подобається те, що на ваш стадіон прийшло багато людей. Люди хочуть бачити якесь видовище. А коли футболісти не будуть лежати на футбольному полі, а гратимуть швидше та створюватимуть моменти, то вболівальникам це буде приємно. 

Я п’ять років грав у Віталія Кварцяного. Він мені казав: «Вова, що ти там лежиш…Давай - вставай». Ми із Західної України. Ми маємо бійцівські якості. У нас не було часу лежати. Хотілося того, щоби ми грали у футбол. Футбол – це видовище для людей. Вони можуть прийти попити пивка, покричати, виплеснути свої позитивні та негативні емоції. А у понеділок – на роботу. 

«Буковина» хотіла перемогти. Вона чудово розуміла, що грає з одним із лідерів. Ми програли. Зрештою, без поразок не буває перемог. Ми зробимо висновки. Я, напевно, наступної гри зміню половину складу. Деякі гравці не розуміють, що виходять на футбольне поле. А у нас попереду перша ліга. Ми завдання виконали, однак нам треба рухатися вперед. Ми граємо тільки місцевими футболістами. Хочеться щоби ці хлопці залишалися у команді. Вони заслужили на це. Вони виграли багато матчів, вони старалися, однак побачити їхній прогрес. Сьогодні ж я не задоволений діями окремих гравців. Ви бачили те, скільки я зробив замін. Хотів десь підсилити, знайти якусь мотивацію. Сталося так що був один момент. Хлопець – молодець. Такі голи прикрашають футбол», - зазначив Володимир Ковалюк.

Джерело