Володимир Ковалюк - про підсумки сезону 2018/19 для «Прикарпаття»

Володимир Ковалюк - про підсумки сезону 2018/19 для «Прикарпаття»

5 червня на стадіоні "Рух" відбулась підсумкова прес-конференція головного тренера "Прикарпаття" Володимира Ковалюка. Нагадаємо, іванофранківці виконали своє завдання на цей сезон, фінішувавши на 10-му місці (34 очки - 10 перемог, 4 нічиї, 14 поразок).

"Було завдання попасти у десятку і ми з ним справилися, але я планував, що команда посяде 8-е місце, - відзначив головний тренер команди Володимир Ковалюк. За його словами, головними проблемами клубу, через які команда "недотягнула у цьому сезоні", стали проблеми зі складом та перевтома наприкінці матчів, через що команда зазвичай пропускала на останніх хвилинах.

"Не вистачило того, що ми жодного матчу не зіграли оптимальним складом - тим, яким я планував. Постійно потрібно було робити ротації.  Ще ми багато пропускали на останніх хвилинах - це недопрацювання, психологія, втома. Загалом, маємо те, що маємо", - додав наставник головної команди області.

Загалом, результатами задоволені. Відтак, після нетривалої перерви, команда розпочне активну підготовку до нового сезону. "Я завжди ставитиму максимальні завдання. У нас стабільне фінансування. Футболісти задоволені. Завжди говорю, що люди мають отримувати задоволення від футболу, позитивні емоції, настрій. Для цього нам хочеться більше вигравати, бо у нас дуже щирі вболівальники", - каже Ковалюк.

Крім того, тренер анонсував зміни у складі команди. "У деяких футболістів закінчується контракт, хочеться залучати молодь. Нам потрібно зробити точкові, правильні вливання футболістів. Є запит на наших футболістів від команд Прем'єр-ліги, їм треба дати шанс проявити себе. Вони повинні прогресувати, нехай прославляють наш край в інших містах. З Худобяком є певні проблеми. Два роки він був кращим бомбардиром. Отримав травму, довго відновлювався. Будемо вирішувати з керівництвом клубу, у нього закінчується контракт", - підсумував Володимир Ковалюк.