Ветерани збірної України перемогли у турнірі пам'яті Героїв АТО

Ветерани збірної України перемогли у турнірі пам'яті Героїв АТО

В суботу, 11 серпня, Івано-Франківськ приймав непересічну футбольну подію - турнір пам'яті полеглих Героїв АТО в Іловайському котлі. Окрім збірної ветеранів Прикарпаття та команди "Прикарпаття-АТО" до Івано-Франківська вшанувати пам'ять наших Героїв завітала Національна збірна Україна серед ветеранів на чолі з Мироном Маркевичем та Анатолієм Дем'яненком. Загалом команди провели три матчі тривалість по 40 хвилин кожен.

У матчі-відкритті зійшлись збірна України і "Прикарпаття-АТО". Перший гол на турнірі забив знаний у минулому гравець "Дніпра" Богдан Шершун, що зльоту вразив верхній кут воріт атовців. Хоч друзі-суперники могли забивати ще не раз у першому таймі, та за рахунку 1:0 команди пішли на перерву. У другому таймі Микола Огір зрівняв рахунок, та все ж останнє слово у поєдинку залишилось за "синьо-жовтими" - 2:1. Влучним ударом відзначився Едуард Цихмейструк.

Після нетривалої паузи на поле МЦС "Рух" вийшли збірна ветеранів Прикарпаття та ФК "Прикарпаття-АТО". І другий матч турніру завершився з таким же рахунком? як і попередній. Щоправда, вже на користь атовців - 2:1. У складі переможців відзначився Віктор Лудчак та Олександр Піголкін. Тоді як ветерани Прикарпаття відповіли влучним ударом у виконанні Ярослава Соломки.

Футбольним десертом цього дня стало протистояння ветеранських збірних Прикарпаття та України. Прикарпатську команду на поле у якості капітана вивів градоначальник Івано-Франківська Руслан Марцінків. На жаль, таке підсилення не допомогло нашій команді нав'язати боротьбу "синьо-жовтим" - у підсумку, поразка 0:3. Хоча за хорошою традицією подібних матчів саме Руслан Романович взявся бити пенальті, зароблене прикарпатцями. Та виграти футбольну дуель у Євгена Луценка не зумів.

В індивідуальних номінаціях кращим голеадором турніру став Едуард Цихмейструк, кращим гравцем визнано Віталія Косовського, що цього дня святкував своє 45-річчя, а звання кращого голкіпера виборов страж воріт "Прикарпаття-АТО" Віталій Флярковський.

Сам турнір пройшов у дружній атмосфері, адже головним завданням було вшанувати пам'ять тих, хто віддав своє життя за волю України. Учасники мали змогу поспілкуватись, зустрітись на футбольному полі, а глядачі на трибунах знову насолодитись грою знаних майстрів футболу таких як Мирон Маркевич, Едуард Цихмейструк, Владислав Ващук, Юрій Максимов, Богдан Шершун та ін.

Турнір пам'яті полеглих героїв АТО в Іловайському котлі
11.08.2018 (субота) - стадіон "Рух"

Збірна України серед ветеранів - ФК "Прикарпаття-АТО" - 2:1
Голи: Шершун, 3, Цихмейструк, 37 - Огір, 27.

ФК "Прикарпаття-АТО" - збірна ветеранів Прикарпаття - 2:1
Голи: Лудчак, 10, Піголкін, 35 - Соломка, 29.

Збірна України серед ветеранів - збірна ветеранів Прикарпаття - 3:0
Голи: Цихмейструк, 5, Щищенко, 9, Максимов, 30.
Нереалізоване пенальті: Марцінків, 33 (П).

За інформацією Sport.if.ua. Фото Юрія Валька