«Верес» - «Прикарпаття». Анонс матчу 3-го туру

«Верес» - «Прикарпаття». Анонс матчу 3-го туру

У понеділок, 21 вересня, "Прикарпаття" проведе свій черговий гостьовий поєдинок. Команда рідного краю вчетверте поспіль гратиме на виїзді. Цього разу у 3-му турі чемпіонату івано-франківці гостюватимуть у селищі Млинів, де на стадіоні "Колос" зійдуться з дебютантом Першої ліги - рівненським "Вересом". Цей матч відбудеться з глядачами на трибунах (поч. 16:00).

Обидва суперники пропустили стартовий тур через спалах коронавірусу у цих командах - їхні матчі перенесено. Дебют Руслана Мостового на посаді головного тренера "Прикарпаття" вийшов невдалим: "зелено-жовті" програли у столиці "Оболоні" з рахунком 1:4. А от підопічні Юрія Вірта також у Києві на cтадіоні НТК ім. Баннікова розійшлися миром з житомирським "Поліссям" - 0:0. Щоправда, посеред тижня обидві команди відсвяткували виїзні перемоги у Кубку України, подолавши другий попередній етап. Івано-франківці у Луцьку мінімально здолали "Волинь" (1:0), а "Верес" зумів забити три "сухі" м'ячі у ворота "Альянсу" - 3:0. У наступному раунді рівняни прийматимуть "Миколаїв", а прикарпатцям дістався учасник плейоф-раунду Ліги Європи - прем'єрліговий "Колос".

Цікаво, що західноукраїнське дербі стане першим офіційним матчем в новітній історії протистоянь цих команд. А от у товариських поєдинках суперники зустрічались вже тричі. На "Кубку міського голови", що відбувся у лютому 2019-го на "Хет-трик Арені", господарі турніру перемогли "Верес" на груповому етапі - 2:1. Щоправда, це не завадило рівнянам у підсумку здобути головний трофей змагань. У липні того ж року у Львові вже "червоно-чорні" впевнено переграли "Прикарпаття" у контрольній грі - 5:1. 

Третє побачення у березні цього року відбулося у турецькому Белеку і розтягнулося аж на два дні. Через сильний дощ з градом матч довелося перервати у середині першого тайму за рахунку 0:1 на користь івано-франківців. А наступного дня команди домовились зіграти повноцінні два тайми, які переможця не визначили - нічия 1:1.

Цікаво, що новобранець "Прикарпаття" Ростислав Волошинович два сезони захищав кольори рівненського клубу, і на початку вересня цілком міг знову опинитися у "Вересі", однак вирішив обрати саме Команду рідного краю. Випускники ЛДУФК - Юрій Вірт і Руслан Мостовий - є однолітками, свого часу грали один проти одного, а потім обоє тренували винниківський "Рух". А тепер ці уродженці міста Лева вперше протистоятимуть вже як наставники команд з Рівного та Івано-Франківська.

Четвертий виїзний поєдинок для "жовто-зелених", друге поспіль західноукраїнське дербі. Якою вийде понеділкова гра у Млинові? Запрошуємо вболівальників подивитися трансляцію на великому екрані і підтримати Команду рідного краю! Традиційна фан-зона вже звично діятиме на території Палацу Потоцьких (вул. Шпитальна, 3). Вхід безкоштовний.

Чемпіонат України. Перша ліга. 3 тур
«Верес» (Рівне) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)
21 вересня 2020 року. смт. Млинів, стадіон "Колос" - 16:00

Арбітр: В.Маляр (Хмельницький). Асистенти арбітра: А.Лібстер (Луганськ), О.Матяш (Полтава).
4-й арбітр: І.Вакулко (Рівне). Спостерігач арбітражу: М.Біць (Львів).

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ

Рівняни в чудовому настрої після ефектної перемоги над «Альянсом» у кубку. Та й у чемпіонаті вони стартували з бойової нічиєї на виїзді з добре знайомим по Другій лізі «Поліссям». Тепер - чергове протистояння з «Прикарпаттям», яке обіцяє бути особливо цікавим.

По-перше, гостей недавно очолив новий головний тренер, а Мостовий добре знає суперників. По-друге, він отримав посилення - і в тому числі колишнього півзахисника «Вереса» Волошиновича. По-третє, саме «Прикарпаття» буде налаштоване дуже серйозно, адже на старті демонструвало невдалі результати (виліт по пенальті в кубку та розгромна поразка від оболонців у чемпіонаті).

Але, отримавши в підсумку технічну перемогу над «Поділлям» через участь у грі відстороненого футболіста, підопічні Мостового вибили з турніру «Волинь», довівши свою боєздатність та порадувавши нового наставника прем’єрною перемогою.

Пресслужба ПФЛ

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.