Василь ЦЮЦЮРА: «Хочу приносити користь команді і досягати з нею успіхів»

Василь ЦЮЦЮРА: «Хочу приносити користь команді і досягати з нею успіхів»

Минулого тижня у клубних соцмережах Facebook та Instagram відбулося голосування за кращого футболіста "Прикарпаття" в першому місяці осені. Із запропонованих трьох гравців Команди рідного краю найбільше симпатій здобув автор дублю у ворота "Металіста 1925" Василь Цюцюра (42%), який випередив своїх колег - Ігоря Худобяка (32%) та Романа Кузьмина (26%).

В останній грі з "Агробізнесом" 25-річний нападник не забив, але віддав дві результативні передачі, чим допоміг івано-франківській команди здобути гостьову перемогу і завдяки чому вдруге поспіль потрапив до символічної збірної 12-го туру Першої ліги. Про це та багато іншого Цюцюра розповів в інтерв'ю клубній прес-службі.

- Розпочнемо з приємної новини - за версією вболівальників, за їхніми голосами, ти став кращим гравцем вересня у складі "Прикарпаття". Що для тебе означає таке визнання?
Звісно, приємно, що люди відзначають, але швидше за все, для мене - це такий додатковий бонус авансом, бо на той момент я зіграв тільки одну гру, і попри те, що особисто для мене вона видалася вдалою, але для команди все-таки не стала переможною. Тому оцінка з огляду одного матчу, можливо, не зовсім справедлива, але мені дуже приємна увага футбольних фанатів.

- Якщо повертатися до тієї гри з "Металістом 1925", то після довгої перерви ти вийшов на футбольне поле і вже на 12-й хвилині зумів відкрив рахунок. Згодом оформив "дубль", міг забити ще третій гол... Чи задоволений своєю грою?
Говорячи про ту гру, відразу згадую той момент, коли я не забив третій м'яч. Якби матч був би переможним, то два забиті голи були б пам’ятними, а так за рахунку 2:2 я не реалізував стовідстоковий момент... Звісно, що два забиті голи багато чого для мене означають, особливо після тривалої перерви, це важливий момент, що я зміг нарешті повернутися в гру. У 2019 році я багато пропустив, міг тільки спостергіати зі сторони, і, якщо чесно, то був не найкращий період. Щодо самої гри, то вона була рівною, десь "Металісту" пощастило більше, використали свої моменти, а ми - навпаки, не змогли реалізувати їх у забиті м’ячі.

- Незважаючи на поразку, ти потрапив до символічної збірної 11-го туру. Як тобі думка кваліфікованих спеціалістів?
Приємно, коли відзначають твою гру, але після серії невдач команди це відійшло на другий план. Найбільше хочеться, щоб вигравала наша команда, щоб вона піднімалася вище у турнірній таблиці.

- У суботу "Прикарпаття" перемогло принципового суперника - "Агробізнес". Якщо згадувати минулий сезон, то твій гол став єдиним і переможним на стадіоні "Рух". Ну і теперішній матч у Волочиську видався напруженим, що скажеш про цю гру?
Минулого літа я тільки прийшов в команду, і коли "Агробізнес" приїжджав до нас, то по атмосфері в команді було помітно, що це дуже непростий для нас суперник, якому "Прикарпаття" програло всі матчі в Другій лізі. Було зрозуміло, що нас очікує одна з найбільш принципових дуелей Першої ліги. Цей сезон - не виняток, тим більше після серії невиграшних ігор ми мали нарешті здобути перемогу. Скажу, що гра була важка, "Агробізнес" - один із лідерів чемпіонату, який демонструє хороший футбол. Моментами нам пощастило, моментами Андрій Новак нас здорово виручив. Думаю, закономірною у цій грі була б нічия, але фортуна була на нашому боці, тому дуже радий, що виграли.

- Можливо, тому що ви більше хотіли перемогти?
Як на мене, обидві команди були мотивовані і намагалися грати лише на перемогу. "Агробізнес" теж зазнав кілька поспіль поразок, тому бажання виграти було в обох команд рівноцінне.

- Попри те, що ти не забив, працював на позиції під нападаючим. В твоєму активі - дві результативні передачі. Пригадай, як вдалося асистувати партнерам?
Якщо говорити про мою позицію, то вона для мене є найбільш зручною - бути під нападаючим, працювати по всьому фронті атаки, більше зустрічатися з м’ячем. Думаю, саме на такій позиції я можу бути корисним для команди. Тренер зробив на це ставку, поставив двох опорних півзахисників, дав нам з Барчуком волю для контратак. Перший м’яч як раз Роман перехопив і відпасував мені, я навіть не сподівався, що це буде гольовий пас. Але Бодя Оринчак класно поцілив з лінії штрафного... Другий гол був більш прогнозованим - побачив, що Барчук відкривається і головою скинув м'яча йому під удар.

- Ця перемога важлива, насамперед, з точки зору психології. Яка атмосфера в команді після тріумфу у Волочиську?
Я б не сказав, що до цього моменту в команді були гнітючі настрої. Всі розуміли, що рано чи пізно прийдуть перемоги і працювали на цей результат. Звичайно, що після виграшу настрій став кращим, легше стало тренуватися і відновлюватися. Та вже забули про неї і готуємося до наступних матчів чемпіонату.

- Мабуть, приємною для тебе стане новина, що ти вже вдруге поспіль потрапив до символічної збірної - 12-го туру!
Звісно, приємно, що обирають фахівці, але якось не приділяю цьому якоїсь особливої уваги. Основне для мене, як і для більшості футболістів, - це приносити користь команді і досягати з нею успіхів!

- А які особисті цілі ставиш перед собою?
Головне - провести сезон без травм, бо частина 2019 року для мене не надто вдало склалася. Хочеться якомога більше грати, асистувати, забивати, щоб це приносило командний результат і нові перемоги.

- "Прикарпаття" має один з кращих показників відвідуваності у Першій лізі. Наприкінці розмови - твої побажання вболівальникам, які приходять на трибуни стадіону "Рух"?
Бажаю не втрачати віру в Команду рідного краю, підтримувати нас так же палко, як і минулого року. Розумію, що не все поки у нас виходить, але, сподіваюся, що ми виправимо ситуацію, покращимо турнірне становище, і разом досягнемо поставлених цілей.

Розмовляв Олег ЛАНЯК, прес-служба МФК "Прикарпаття"

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.