Василь Ольшанецький: Через ганебну поведінку ультрас МФК «Прикарпаття» може мати серйозні проблеми

Василь Ольшанецький: Через ганебну поведінку ультрас МФК «Прикарпаття» може мати серйозні проблеми

Керівництво, президент, головний тренер МФК Прикарпаття неприємно вражені ганебною поведінкою прикарпатських ультрас на матчі 19 туру Другої Ліги Прикарпаття - Агробінес.

Кидання круасанів в ігрову зону стадіону не має ніякого виправдання, тому що дані хлібо-булочні вироби – це той самий хліб, який є символом Християнства і кидатися хлібом – це найбільший гріх, який може бути.

Застосування піротехнічних засобів на трибунах стадіону ні до чого доброго не приводить, окрім штрафів та різного ступеню дисциплінарних санкції з боку ПФЛ та ФФУ. Тим більше використання димових шашок чорно-білого кольору наводять на думку, яку саме команду підтримували ультрас,  якщо суперник грав у чорно-білій формі.  Перед початком цієї зустріч була розмова керівництва клубу і ветеранів АТО з ультрас, яких просили не застосувати на цій грі жодних піротехнічних засобів, так як 2 листопада, відбулося засідання КДК ФФУ на якому було прийнято рішення покарати МФК «Прикарпаття»  проведенням одного домашнього матчу без глядачів. Дане рішення планувалося оскаржити в Апеляційному комітеті, але уже навіть не має сенсу писати апеляцію, натомість варто очікувати більш жорстких санкцій з боку Контрольно-Дисциплінарного комітету.

Поведінка ультрас  - це не тільки паління піротехнічних засобів, а в першу чергу підтримка улюбленої команди, а так як фанати себе поводять, то вони просто залишають тисячі івано-франківських глядачів без можливості відвідування матчів. Ніхто не знає, якими будуть остаточні рішення КДК ФФУ після цього інциденту. З чотирьох домашніх матчів "Прикарпаття" в наступному році, які залишилися до кінця сезону 2017/18, як мінімум один вже точно пройде без вболівальників, а можливо і ще доведеться грати без глядачів.

Виникає логічне питання до ультрас: їхні дії – це допомога команді чи спланована акція на те, щоб футбол в Івано-Франківську знову зник? В керівництва клубу є сумніви чи варто у майбутньому виділяти цілий сектор для таких горе-фанатів і чи взагалі потрібні команді такі фанати. У випадку призначення грошового штрафу,  МФК "Прикарпаття" залишає за собою право подати фото та відео матеріали про дії ультрас в правоохоронні органи для покарання винуватців.

 Також звертаємося з проханням до представників ЗМІ, ветеранів АТО та керівників патріотичних громадських організацій, а також тисяч вболівальників Команди Рідного Краю дати свою оцінку поведінці 10-15 так званих «ультрас», які під час війни на Сході України, використовують піротехнічні засоби та кидають на землю святий Хліб і  завдячуючи яким Івано-Франківська команда буде проводити свої домашні матчі без глядачів.