УАФ створила медичний протокол для відновлення тренувань

УАФ створила медичний протокол для відновлення тренувань

У четвер, 7 травня, у Будинку футболу відбулася нарада за участю УАФ, УПЛ, ПФЛ і футбольної профспілки. Метою наради було обговорення медичного протоколу для клубів української Прем’єр-ліги (Favbet Ліги) і Професійної футбольної ліги (Перша і Друга ліги) для відновлення тренувального процесу. Даний протокол буде затверджений за сприяння Міністерства охорони здоров’я.

Очікується, що незабаром медичний протокол для тренувального процесу отримають клуби УПЛ і ПФЛ та будуть застосувати його до і під час відновлення тренувального процесу. Старт тренувань футбольних клубів очікується з 12 травня. Для офіційних матчів (Favbet Ліги, Кубка України, Першої та Другої ліг) буде розроблений окремий протокол – документ буде готуватися до відновлення змагань.

Що буде в медичному протоколі для тренувань?

Перше і найважливіше: до початку тренувань клуби мають провести тестування на коронавірус шляхом ПЛР-діагностики. Тести повинні здати всі, хто бере участь в тренувальному процесі: гравці, тренери, клубний персонал. У разі позитивного тесту на COVID-19 клубам буде наказано повідомити про це в Спортивно-медичний комітет УАФ.

Відзначимо ще кілька ключових моментів протоколу, які можуть опинитися у фінальній його версії. Кожен футбольний клуб зобов’язується призначити відповідальну особу за дотримання протиепідеміологічних заходів. Цей співробітник клубу має провести роз’яснювальну роботу в клубі з інформування проможливості симптомах хвороби і дотримання гігієнічних заходів.

Протокол просить клуби не перебувати довго в приміщеннях, а в разі знаходження в приміщенні його площа повинна бути з розрахунком 10 кв. м. на одну людину. У разі приміщень загального користування (роздягальні, душові) слід дотримуватися відстань не менше 2 метрів між гравцями. При можливості двері між приміщеннями слід тримати відкритими, щоб мінімізувати контакт з дверними ручками.

Перед початком кожного тренування протокол просить клуби проводити медичне обстеження і стежити за об’єктивними показниками гравців і персоналу: в першу чергу, температури тіла кожного футболіста і члена персоналу, задіяного в тренувальному процесі.

Що стосується дезінфекції, то їй відведена окрема роль. Дезінфікуючий засіб має бути перед кожним приміщенням або в ньому. Обробку інвентарю для тренувань (м’ячі, стійки і т.д.) слід проводити до тренувань і після тренувального дня. Тренажерами можна користуватися в кухонних рукавичках та в медичних масках.

Sport Arena

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.