У неділю «Прикарпаття» повертається на стадіон «Рух»!

У неділю «Прикарпаття» повертається на стадіон «Рух»!

11 листопада Уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня". Тепер на вихідних буде заборонена робота ТРЦ, спортзалів, фітнес-центрів і басейнів, а також робота театрів і проведення масових заходів. Разом із тим скасовано адаптивний карантин (розподіл на зони), а протиепідемічні обмеження, які стосувалися "помаранчевої зони", тепер будуть діяти для всіх регіонів країни. Таке рішення ухвалили на засіданні Кабміну у середу.

Втім, усі ці обмеження не торкнуться українського футболу - змагання УПЛ та ПФЛ у вихідні проводити дозволено, але матчі будуть проходити при порожніх трибунах. Про це повідомив на власній сторінці у Facebook президент УАФ Андрій Павелко.

"Карантин вихідного дня", який починає діяти з 14 листопада, не завадить проведенню матчів чемпіонату України, - зазначив очільник УАФ. - На минулому тижні УАФ, УПЛ та ПФЛ провели нараду, на якій розробили пропозиції для МОЗ щодо продовження футбольних змагань до кінця року. Спільно і завдяки плідній співпраці з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим нам вдалося відстояти можливість продовження поєдинків УПЛ, Першої і Другої ліг, які призначені на вихідні дні. За що дуже вдячний особисто очільнику МОЗ!

На жаль, поки що всі поєдинки відбуватимуться без глядачів - здоров’я вболівальників перш за все! Натомість МОЗ дозволив проведення матчів чемпіонату навіть в тих населених пунктах, які раніше перебували в “червоній зоні”. Це суттєво зменшить для багатьох клубів логістичне і фінансове навантаження. Зі свого боку УПЛ та ПФЛ гарантує строге дотримання всіх необхідних заходів безпеки і вимог МОЗ під час організації й проведення матчів та жорсткий контроль за станом здоров’я учасників змагань. Робимо все можливе для захисту футболу від пандемії!"

Разом з тим, в УПЛ і ПФЛ вже отримали офіційне підтвердження слів очільника УАФ від Кабміну. Варто додати, що раніше в Україні було заборонено проведення футбольних матчів у тих містах, які потрапили до "червоної зони". Зокрема, "Прикарпаття" вже приймало своїх суперників у Калуші і Бурштині, а наступний домашній матч планувало зіграти у Моршині.

Нагадаємо, що до завершення осінньої частини сезону 2020/21 у Другій лізі залишилося провести два тури, а в Першій - чотири. Згідно календаря підопічні Руслана Мостового проведуть ще три домашні матчі до кінця цього року: 15 листопада з "Альянсом", 25 листопада з "Авангардом" і 30 листопада з "Гірником-Спорт". Усі ці поєдинки відбудуться в Івано-Франківську на стадіоні "Рух", де востаннє Команда рідного краю грала ще 16 жовтня.

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.