«Суми» - «Прикарпаття» - 2:3. Післямова

«Суми» - «Прикарпаття» - 2:3. Післямова

Поєдинок 27-го туру Першої ліги у Сумах завершився мінімальною перемогою гостей з Івано-Франківська - 2:3. До Вашої уваги післяматчеві коментарі головних тренерів обох команд - Володимир Ковалюка ("Прикарпаття") та Олега Луткова ("Суми").

Володимир КОВАЛЮК, головний тренер "Прикарпаття":
- Команда старалася, хотіла, однак з першої хвилини не пішло. Був в нас момент в Худобяка на другій хвилині, коли він по м’ячу добре не попав і думали, що заб’ємо. Перший тайм – 0:0. Впевненість, була, що хлопці зберуться. Ми в перерві поговорили дещо на підвищених тонах. Ініціатива – це добре, але треба голи забивати. Без голів немає перемог. І добре, що так сталось, що забили один, другий, третій гол. Є претензії до футболістів, тому, що не «Суми» забили нам голи, а ми самі собі створили. Там забили зі штрафного, там ми заробили собі пенальті... Я своїм футболістам завжди говорю: не треба фолити. Це є шанс для будь-якого суперника – чи він слабший, чи він сильніший. Це є вже можливість забити гол. Вони порушили ігрову дисципліну, що мені не сподобалось.  

Загалом, зрозуміло було, що «Суми» - молода команда, що вона не має досвіду виступів в Першій лізі, їм дуже важко буде. Хлопці стараються, б'ються, обітруться, можливо з того щось вийде. Стадіон мені не сподобався – хотілось би, щоб поле було кращим, м'яч стрибає, футболістам важко працювати, вони шпортались, наступали на м'яч… Але добре, що все завершилося.  

Я хотів би привітати всіх наших вболівальників з перемогою, якою б вона не була – це перемога і три очки нам в скарбничку. Я хочу своїм хлопцям подякувати, що не опустили руки, а грали до кінця і здобули важливі три очки

Олег ЛУТКОВ, головний тренер ПФК "Суми":
- Двоякі враження від гри. Тішить те, що хоч щось почало виходити в атаці: створюємо моменти, забиваємо. На жаль, сьогодні не настільки надійно відіграли в обороні. Звичайно, для цього є об'єктивні причини. Я вже говорив, що таку потужну і тривалу атаку, як у Івано-Франківська, де один Худобяк вартує більше, ніж вся половина Першої ліги, стримати не так просто. Тож були провали, особливо на флангах, у крайніх захисників. 

Ще раз кажу, що інших варіантів у нас немає - ставимо того, хто краще готовий на даний момент. Радує те, що почало вдаватись в атаці. Зараз одне завдання - готуватися до перехідних ігор, дограти цим складом ці матчі, а в подальшому – спробувати зберегти місце в Першій лізі. Хоча я розумію, що це буде дуже складно. До останньої гри, ми будемо боротися, щоб залишитись у Першій лізі.