«Рух» - «Прикарпаття» - 2:1. Післямова

«Рух» - «Прикарпаття» - 2:1. Післямова

Володимир КОВАЛЮК, головний тренер "Прикарпаття":
- Якщо брати в загальному всю гру, то вона була цікава. Це західноукраїнське дербі, простих ігор «Рух» - «Прикарпаття» ніколи не буває. Стосовно гри: то напевно я програв, тому що бачив психологічний стан футболістів після гри з «Волинню», коли вигравали 2:0, а програли 3:2. Поміняв у складі 4 гравців, думав, що це навпаки принесе користь команді. Ви самі бачили, перший тайм ми провалили. Після пенальті нам тяжко було одразу. Зрозуміло, Барчук нас підвів, не можна такого робити. Ще минулого року ми боролися, що має бути ігрова дисципліна. Ну сталося так, порушив правила, але огризатися не можна. Ми з ним розберемся, оштрафуємо, напевно, і будемо рухатись далі.

Другий тайм мені сподобався. Зрозуміло, контроль м’яча був за «Рухом», вдесятьох старались грати від оборони, чекали на моменти в контратаках і ви бачили, що ця гра могла закінчились внічию. Якби на останній хвилині Худоб’як пробив сильніше, гадаю, воротар би не зреагував. Просто удар не вдався, але тоді рахунок би був не по грі. А так, вважаю, «Рух» заслужено переміг, бо в них було на одного футболіста більше, і ініціативою володіли. Хотів би побажати команді «Рух» перемог, але не з нами, щоб добилися своєї цілі, яку ставлять перед собою. Команда мені симпатизує, казав вже про це до гри, стала на голову сильніша, ніж минулого сезону, отже рухається у правильному напрямку. Хочеться, щоб наша команда не опускала рук, бо без поразок нема перемог. Гадаю, всі ці помилки ми проаналізуємо, чому перший тайм був такий провальний. Це мене бентежить, але, вважаю, що всі перемоги у нас ще попереду.

У перерві казав хлопцям, що можемо 0:5 програти. З таким ставленням, з яким вийшли на перший тайм. Вивчили «Рух», знали, як він буде грати, але футболісти вирішили не виконувати установку тренера. Почали грати самі за себе і вийшло, що ніхто не знав, кого тримати. Хоч у кожного було конкретне завдання, кожен відповідав за свою зону, суперників. Тому й почався у нас безлад. Подумав, якщо нічого не зробимо у перерві, то 5:0 точно буде. Але хлопці зібралися.

У нас в роздягальні завжди є дискусія. Якщо гравець чогось не розуміє, то він питається тренера.  Але коли приїхали у Львів, то в перші хвилини відверто розгубилися. Десь психологічно боялись не пропустити. Кожна людина може тренувати, але тим хороший тренер, якщо він хороший психолог.  У першому таймі налаштувати гравців не вдалось, а в перерві спокійно з ними поговорив, аби позакривали зони, щоб не проходили довгі передачі.  У підсумку хлопці впорались, хоч і грали в меншості.

Леонід КУЧУК, головний тренер "Руху":
- Ми у другому таймі створили чотири стовідсоткові моменти, які потрібно реалізовувати. Володіли повністю перевагою і дитяча помилка одного гравця перевернула всю гру, адже ти не можеш більше помилятися і відповідно у тебе наступає хвилювання. Але навіть попри це ми створили ще чотири моменти, які потрібно реалізовувати і матч заспокоїться. Замість цього ми свої сильні сторони нівелювали. Суперник своїми довгими передачами відсунув гру до наших воріт і почав нас пресингувати. Ось і все. Дякую, що багато футболістів, розуміючи це не догравали, а грали самовіддано і дякую Роману Мисаку, що він на останній секунді допоміг нам перемогти. Мене ця гра зараз не задовільняє. Деякі гравці ніяк не вийдуть з дитячого віку і не перейдуть в дорослий футбол. Ось це мене засмучує. Ми трохи стали рекламними щитами, а забули грати у футбол. Грають не рекламні щити, а справжні футболісти, саме тих гравців я люблю. В нас їх багато, народилось багато, але ще не всі ними стали.

- «Рух» дуже активно розпочав поєдинок. Це була ваша установка?
Так, була установка пресингувати, змусити суперника якомого далі від наших воріт робити довгі передачі. Ми пресингували, а згодом просіли. Те, що суперник перебудувався в три центральних жодного значення не має. Ми також перебудувалися в три центральних, втім просіли. Помилка одного гравця може перевернути все на світі. Що ж зробити? Для нас ці три залікові пункти більше мають вагу, ніж ця помилка. Три очки - це три очки. Зазвичай в таких матчах можеш отримати нуль. Поправлять одному футболісту зачіску, його сфотографують, візьмуть на шість годин, будуть фотографувати і відправлять назад через океан і все буде нормально.

- В ротації дуже бракує Климчука і Бойчука. Коли можна буде їх побачити?
В найближчий час, я просто страхуюся. Вони вже фізично готові виходити на футбольне поле. Зрозуміло комусь прийдеться посунутися, але що зробиш. Гра повинна бути ще сильнішою і ще потужнішою незалежно ні від кого. Хто в нас лідер мене не цікавить. Я поважаю стиль суперника, вони його мають, силовий стиль. Вони його використовують. Можуть виграти, можуть програти, але вони борються. Правда, щось з «Волинню» у другому таймі вони, як то кажуть «ріденько грали». Я своїй команді другий тайм з «Волинню» навіть не показував, а показував іншу гру і на основі іншого матчу готувався. Всі ж розуміючі люди. Ми входимо в чемпіонат. Нам вистачає сил, тому зараз трохи проведемо розмову і підемо далі.

За інформацією сайту ФК "Рух"

Підписуйтеся на канал МФК "Прикарпаття" в Telegram і на YouTube, стежте за нами у Facebook та Instagram, щоб завжди бути разом з #Командою рідного краю.